Bedřichov a Jizerská magistrála: zpráva z 10.1.

Vloženo 10.1.2024 15:42
Dnes lyžování na pěkně upravených tratích, dobré sněhové podmínky a hlavně azuro počasí tak to nemělo chybu a mnoho lyžníků toho využilo a parkoviště jak na Souši tak i na Smědavě se zaplnily jako o víkendu.
Po velmi mrazivé noci (-17 až -20°C) se teplota vyhoupla v poledne na sluníčku k nule a na Smědavě bylo ve 12hod -1,5°C i ve stínu.Tratě od Smědavy , jak jsem psal i včera jsou stále perfektní a je to radostné.
Dnes jsem se nechal zlákat vyhlídkou na Krkonoše a Jizerku a jel jsem ze Smědavy po Jizerské silnici k Pešákovně, přes Jizerku k Panskému domu, po Jezdecké přes bunkr a po cestě pod Černým vrchem zpět na Smědavu.Silnice od kiosku k Jizerce není upravená, stopy jsou nepravidelné a trať přes Jizerku je zmrzlá.Jak jsem napsal, tak jsem to zvolil protože je to velmi slunečná cesta a chtěl jsem zajet přes Jizerku. Jezdecká je již upravená, ale je třeba opatrnost při sjezdech na obě strany. Od bunkru jsou potůčky z poloviny zasypané sněhem. Cesta pod Černým vrchem v mém směru paráda , v opačném je třeba si dát pozor v úseku pod stromy, kde je málo sněhu a jehličí. Zítra se má již změnit počasí a od pátku má začít sněžit.
Stále platí, že kolečko Promenádní -okolo Cimrmana -cesta pod Černým vrchem je nejlepší.
Tak jezděte.
Oblast: Jizerské hory Bedřichov a Jizerská magistrála

Nejnovější zprávy z oblasti Bedřichov a Jizerská magistrála

Vloženo 24.4.2024 23:38
Parkoviště pod Bukovcem Tak trochu jsme podlehli zprávám, že by tu mohl být ještě sníh na běžky. Není. Mám fotku, jen ji sem nemohu dát.
Vloženo 21.4.2024 8:26
Sníh je všude. Já běžel bez lyží, ale na kameňačky je to všude od 800mAMSL. Mezi Kůrovcem Čihadlama a přes Rozmezí až k Jägerovi se dá vesele běžkovat tam je férová zima. Fotky jsou v pořadí Harrachov - Izerski Dzial - Orle - Karlovak - Pešákovna... více
8:55
9:29
9:41
9:47

» Zobrazit všechny fotky (celkem 12)

Vloženo 20.4.2024 19:56
Dobrý večer, myslím si, že v nejvyšších partiích to půjde. Je tam 18 cm sněhu.
Více zpráv z oblasti Bedřichov a Jizerská magistrála