Bedřichov a Jizerská magistrála: zpráva z 6.2.

Vloženo 6.2.2024 13:53
Bezvadné lyžování, nelze jen poslouchat negativní informace od pořadatelů Jizerské 50.Jak Klára na dnešek včera síbila, tak i bylo.V horních partiích je dostatek sněhu a jen chybí úprava od OPS, což je škoda.
Na Smědavě +2°C, zataženo,ale po 3 dnech dnech již bez deště.Tratě , které jsem jel jsou tvrdé, přimrzlé, ale ne zledovatělé.Stopy na klasiku většinou dobré.
Jel jsem své kolečko ze Smědavy po Jizerské silnici ke kiosku, po Promenádní k bunkru, po Jezdecké a pod Černým vrchem zpět na Smědavu.Pro klasiku doporučuji jet toto kolečko , jak já to jezdím, protože stopy ve směru hodinových ručiček jsou dále od smrčků a mají méně jehličí než v opačném směru.V tomto směru to jelo velmi slušné.Promenádní byla dnes velmi zaplněná lyžníky všech kategorií , od malých po větší a potkal jsem i handikepované velmi statečné lyžníky, které jsem obdivoval.Cesta pod černým vrchem byla skoro prázdná jen s pár lyžníky.Jen u Jezdecké si na 200m si dělaly německé děti školní závody.
Je třeba úprava od OPS, aby se jehličí trochu shrnulo, jinak na další lyžování v této oblasti nevidím žádný problém
Je třeba začít buď na Smědavě nebo na Mořině.Dnes parkoviště na Smědavě bylo zaplněno jen z 30%.
Tak jezděte.
Oblast: Jizerské hory Bedřichov a Jizerská magistrála

Nejnovější zprávy z oblasti Bedřichov a Jizerská magistrála

Vloženo 24.4.2024 23:38
Parkoviště pod Bukovcem Tak trochu jsme podlehli zprávám, že by tu mohl být ještě sníh na běžky. Není. Mám fotku, jen ji sem nemohu dát.
Vloženo 21.4.2024 8:26
Sníh je všude. Já běžel bez lyží, ale na kameňačky je to všude od 800mAMSL. Mezi Kůrovcem Čihadlama a přes Rozmezí až k Jägerovi se dá vesele běžkovat tam je férová zima. Fotky jsou v pořadí Harrachov - Izerski Dzial - Orle - Karlovak - Pešákovna... více
8:55
9:29
9:41
9:47

» Zobrazit všechny fotky (celkem 12)

Vloženo 20.4.2024 19:56
Dobrý večer, myslím si, že v nejvyšších partiích to půjde. Je tam 18 cm sněhu.
Více zpráv z oblasti Bedřichov a Jizerská magistrála