Bedřichov a Jizerská magistrála: zpráva z 10.2.

Vloženo 10.2.2024 15:41
V poledne na Smědavě +5°C a později již 10°C, azuro, paráda.Díky úpravě tratí Gábi z OPS hlavně poničené části mezi Smědavou a Pašeráckou, jak jsme psali včera. Sníh je typu firn , jel pomaleji, což je normální.
Velká část lyžníků-hobíků-padesátkářů vyrazila na závod Jizerská 50 již dnes, aby dojeli do cíle dříve než lyžníci-profesiánálové, kteří dle původního plánu mají vyrazit až zítra v 8hod.Takže si mohou připsat vítězství.Sice dnešní závod bych nazval Jizerská kombinace,kdy závodníci část tratě museli běžet s lyžemi v ruce a část klasikou na sněhu.To nikoho nemohlo odradit a potkal jsem na trati mnoho spokojených závodníků i s čísly nad 8000.
Bylo by lepší v příštích letech oddělit závody lyžníků-profíků od lyžníků-hobíků, aby si lyžníci-hobíci mohli trať proběhnout např. v 10 dnech, nahlásit výsledek, dostali by diplom s uvedeným časem a hlavně by přispěli cca např. 300,- pro OPS na úpravu.Takto by OPS získala od 10000 lyžníků cca 3miliony a všichni by byli spokojeni.Organizátorům by stačilo zaplatit 50,- za vystavení diplomu a mapky tratě.Navíc by bylo prospěšné, aby lyžníci-hobíci-padesátkaři mohli startovat nejen v Bedřichově, ale i na Smědavě a na Mořině a na stejných místech by byl jejich cíl.To by ulevilo startu v davu a poničení magistrály, což by určitě uvítali ochranáři.
Jel jsem dnes ze Smědavy po Štolpišské silnici na Knejpu, okolo tetřívků na Čihadla a Rozmezí a zpět po Kasárenské na Smědavu.Při sjezdu po Štolpišské na Smědavu je třeba jet opatrně, ale je sjízdná.Jinak celá trať byla v pořádku až na malý potůček na Kasárenské.
Na zítra Klára hlásí deštivo ale od úterka by mělo přimrznout.
Tak jezděte.
Oblast: Jizerské hory Bedřichov a Jizerská magistrála

Nejnovější zprávy z oblasti Bedřichov a Jizerská magistrála

Vloženo 24.4.2024 23:38
Parkoviště pod Bukovcem Tak trochu jsme podlehli zprávám, že by tu mohl být ještě sníh na běžky. Není. Mám fotku, jen ji sem nemohu dát.
Vloženo 21.4.2024 8:26
Sníh je všude. Já běžel bez lyží, ale na kameňačky je to všude od 800mAMSL. Mezi Kůrovcem Čihadlama a přes Rozmezí až k Jägerovi se dá vesele běžkovat tam je férová zima. Fotky jsou v pořadí Harrachov - Izerski Dzial - Orle - Karlovak - Pešákovna... více
8:55
9:29
9:41
9:47

» Zobrazit všechny fotky (celkem 12)

Vloženo 20.4.2024 19:56
Dobrý večer, myslím si, že v nejvyšších partiích to půjde. Je tam 18 cm sněhu.
Více zpráv z oblasti Bedřichov a Jizerská magistrála