15. sezóna v plném proudu

Spolupráce s PříspěvkyNaBěžky.cz, webem zjednodušujícím lyžařům přispívání na úpravu tratí. Další upřednostnění informací o běžkách na úkor sjezdovek. S čím ještě vstupujeme do nové sezóny?

Zima je už teď na začátku prosince v plném proudu. Začalo se s úpravou běžeckých tratí a sníh se objevuje i v nižších polohách.

Co nového se objevuje na KamZaSněhem.cz?

  • Nově vzniklému webu PříspěvkyNaBěžky.cz se věnoval už článek vydaný na jaře. Postupně se snažíme KamZaSněhem.cz s tímto webem propojovat, aby bylo pro lyžaře jednodušší zjistit, jak mohou přispět v které oblasti na úpravu tratí,
  • KamZaSněhem.cz obsahuje komplexní zpravodajství pro lyžaře, ale výrazně více využívaná a rozvíjená je část věnovaná běžkám. Proto jsou od této sezóny upraveny i odkazy v rozcestníku na úvodní stránce. Ty dosud vedly na výpisy obsahující informace i o skiareálech. Nyní směřují na stránky, které jsou lépe přizpůsobeny pro běžkaře. Informace ze sjezdovek nezmizely, jen je třeba se k nim proklikat,
  • Tento web by nemohl existovat bez aktivních uživatelů, kteří ochotně přispívají zprávami o aktuálních podmínkách. Stejně tak by nemohl fungovat bez reklam, z nichž mnohé jsou docela otravné. Pokračujeme v trendu minulých let, přihlášení uživatelé aktivně píšící zprávy ty neojtravnější reklamy nevidí. Základem je samozřejmě registrace.

Tak velký uprgrade webu, jako loňské rozšíření o GPS záznamy, se letos nechystá. Realizovat takové vylepšení formou školní bakalářské práce bylo až tak zajímavé, že jsem zkušenosti jsem shrnul do článku o tvorbě bakalářky psaného z pohledu zadavatele práce a provozovatele webu. Třeba se díky tomu přihlásí další student a pro další sezóny vymyslíme něco nového.