YettiBoy – profil lyžaře

Registrován od 17.1.2021, vložil celkem 10 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 3.12.2023 16:18  
Pole u Tehova, sněhu dost, bohužel chybí podklad, takže se semtam propadnete na hlínu.
Cesty v lese nic moc, rozježděné od lesáků nebo rozdupané od koní. Určitě je lepší jezdit po polích či loukách než v lese. Navíc v lese dávejte bacha na možnost pádu zatížených větví od sněhu.
Fotka je z pole nad osadou Hajdaláci (Tehov) směrem na jihozápad.
Ladův kraj
Vloženo 17.2.2021 9:58  
Pole u Tehova a Tehovce a přilehlý les. Čerstvě napadlý sníh z rána se změnil na polích do 13 hod. v totální vatu. Na poli se musíte vyhýbat stále častějším hroudám. V zastíněném lese je chladněji a dá se jezdit podstatně lépe, ale jsou tam pouze náznaky stop. Letošní 2.vlna běžkování pomalu ale jistě končí.
Dnes a zítra to ještě půjde, ale lépe po ráno či navečer v místech převážně ve stínu.
Ladův kraj
Vloženo 13.2.2021 20:00  
Okolí Tehova, Tehovce a Svojetic. Stále slušné i přes nápor víkenďáků.Na polích občas hroudy ve stopě,
ale je třeba si taky umět vybrat stopu (spíše blízko u lesa, kde bývá víc naváto, než uprostřed pole na horizontu,
kde je to víc vyfoukané). V lese cesty slušné, když ale někdo vyjede stopu, tak vydrží sotva 2 hodiny. Pěšáky a koňáky to neskutečně přitahuje. Jasně, že brát béčkové lyže, bez zhutnělého sněhového základu je škoda
poškrábat skluznice.. .
Ladův kraj
Vloženo 12.2.2021 18:41  
Foto: Podél Říčanského lesa východním směrem k osadě Lada.
Pole nad Tehovem směrem k Říčanům. Hezké stopy, často i paralelně 2 vedle sebe. Stopy jsou zde v lepším stavu než na ostatních polích okolo Tehova, ale i jinde je to stále dobré...
Ladův kraj
Vloženo 11.2.2021 18:09  
Pole v okolí Tehova, Tehovce, Svojetic. Dnes foukalo a stopy dál od lesa zafoukané, ale postupně se protahují projíždějícími lyžaři. V lese až na pár vyjímek stopy vzaly za své, po vedlejších cestách se jezdí v kolejích po autech lesáků.
Ladův kraj
Vloženo 11.2.2021 17:59  
Dnes už to šlo na skate od Vojkovské křižovatky po lesní asfaltce ke křižovatce V jedlici (2500 m) žlutá značka,
dál to většinou jde vlevo k hájence na kraji Svojetic či rovně po asfaltce na kraj Klokočné (obě cesty jsou do
mírného kopce). Cesty ujezdí lesáci auty a ušlapou pěšáci či běžkaři.
(Odpověď na dotaz uživatele Jakub z 11.2.: Skol! Poradil byste kdo, zda bývají v Ladově kraji dobré podmínky na skate i jinde krom Senohrab? Upravuje někdo Ondřejov, Zvánovice, Myšlín...? Nebo je to vše jen na klasiku? Dík za případnou odpověď a dobrý skluz všem.)
Ladův kraj
Vloženo 9.2.2021 18:32  
Pole u Tehova (fotka se 2 stopami) , les mezi Svojeticemi,Tehovcem a Tehovem, podél lesa od Tehovce ke Svojeticům (foto). Na polích pěkné stopy, na lesních cestách jen místy, na bruslení to zatím není, v lese často jen vyjeté stopy od aut lesáků. Bohužel není základ, takže sem tam na poli vykukují hroudy. Mazání: Po moc dlouhé době jsem na Grundwax dával zelený extra ( Swix). Rozmáhá se nám tu takový nešvar... :Pejskaři na běžkách berou s sebou psy do stopy a nechávají ji rozdupávat. .
Ladův kraj
Vloženo 22.1.2021 18:40  
Pole okolo Tehova . Už to jde jen po kraji lesa od osady Hajdaláci ke Srubům. Viz levé fotky , foceno mezi 11 a 12 hod. Ale i tak by to chtělo do stopy naházet místy pár lopat sněhu
Na poli dále od lesa je bláto ve stopě - fotka vpravo a i ta je moc optimistická. Pole okolo silnice z Tehova na Vojkovskou křižovatku jsou už na běžkování nepoužitelná.
Ještě také lze najít stopu podél lesa z Tehovce ke Svojeticím, prostě kam sluníčko nemůže, ještě to jakžtakž drží. Přesun mezi oběma místy lze po asfaltce křižovatka V jedlici - Vojkov (žlutá zn.) a u srubového altánu vpravo na Tehovec. Na spojovacích cestách k asfaltce místy lezou kořeny či chybí sníh, tak opatrně.
Ráno to bude přimrzlé, po obědě už kaše.
Ladův kraj
Vloženo 18.1.2021 17:43  
Sruby nad Tehovem, Hajdaláci, vysílačka, rybník V Doubí, Tehovec , po kraji lesa do Svojetic a pak křížem krážem lesem zpátky do Tehova. Stopa pod náporem víkenďáků a dnešními teplotami okolo nuly zmejdlovatěla..
Foto 49.9786136N, 14.7229169E (v této části je lidí pomálu)
Ladův kraj
Vloženo 17.1.2021 11:53  
Pro ilustraci, jak to vypadá v lese na vedlejších cestách...
Křižovatka 49.9730592N, 14.7183144E , pohled na cestu západním směrem.
Ladův kraj