Flaska – profil lyžaře

Registrován od 22.12.2021, vložil celkem 10 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 7.12.2023 13:48  
Kleť a Vyšný. Na Kleti naprosto bezchybná, strojově upravená stopa na klasiku (trasa Modrý obrázek-U Sloupu-U Tunelu-Nad Širokým kamenem-Nad Uhlířskou hájovnou; viz mapa). Na bruslení se dá také, ale trochu se to boří.
Na loukách za Vyšným (nástup za firmou Sixl) najetá stopa směrem na Lazec + izolovaný 2,5 km okruh za domem č.p.70. Z klasické stopy trošku leze tráva (ale ne hlína!), pás na skate měkký.
Do soboty to určitě vydrží, pak už se to bude zhoršovat.
Šumavské podhůří
Vloženo 5.12.2023 21:37  
Absolutní paráda pro klasiky. Nedoporučil bych jedině úsek Kopcová cesta - U červeného kříže, ale i to se dá projet. Jinak vše odpovídá informacím na stránkách OS Polánka.
Přírodní park Polánka a okolí
Vloženo 4.12.2023 21:23  
Letňanský lesopark. Potvrzuji Voitoiovo hodnocení níže. Od víkendu hezky vymrzly klasické stopy, nejlepší asi okolo pole ke Kbelům. Kolečko mezi Miškovicemi a Čakovicemi též velmi dobré. Naopak cyklostezky na čakovické straně lávky už začínají být na hraně, párkrát jsem škrtnul o asfalt, ale lze objet po zmíněných stopách.
Praha
Vloženo 3.12.2023 15:29  
Kbely. V kbelském pralese prohrnuté/udupané chodníčky, na skate/DP ideální, občas i stopa. Okolo golfového hřiště docela obstojná stopa na klasiku, byť místy zafoukaná. Cyklostezka Kbely-Vinoř taky dobrá. Propojení s Letňanským lesoparkem přes neposypané kbelské ulice (ale zítra už to určitě posypou) nebo klasicky podél trati.
Praha
Vloženo 2.12.2023 23:45  
Letňanský lesopark. To, co mělo zmrznout, zmrzlo (a ti, kteří měli přijít, nepřišli). Takže to jede skvěle, na asfaltkách (včetně cyklostezek za lávkou přes trať) super podmínka pro skate/DP. Klasici mohou využít stopy odbočující do pole z těchto páteřních tras, ale chtělo by to ještě prošlápnout (na klasiku nejlepší rovinka podél Toužimské).
Praha
Vloženo 2.12.2023 10:29  
Vítkov. Zatímco v Karlíně a na Žižkově se brodí lidi pro ranní rohlíky po kotníky ve sněhu, na Vítkově jsou chodníčky precizně vyhrnuty a vykartáčovány (?!) skoro do sucha. Pejskařská lobby nebo východoevropský způsob údržby?
Nicméně vítkovská cyklostezka na soupaž ucházející, možný i skate. Až někdo vyjede stopu na trávě nahoře na Vítkově, bude to super.
Praha
Vloženo 29.1.2022 22:09  
Bukovec. Vrstevnicovka nad obcemi Písek a Bukovec výborně upravená, sněhu je dost. Vlastně až moc, protože dnes odpoledne už byla stopa zavátá. Sledujte bilestopy.cz
Slezské Beskydy a Jablunkovsko
Vloženo 29.1.2022 22:06  
Nýdek. V obci nově projíždějí stopy traktorem s alpinkou (hydraulický finišer). Na loukách JV od náměstí jsou najeta 2 kola - 1 km a 2,5 km na skate, na klasiku jen částečně. Dnes ráno bylo čerstvě upraveno, sem tam krtina, ale výborné svezení. Uvidíme, kdy bude po dnešním sněžení následovat další úprava.
Slezské Beskydy a Jablunkovsko
Vloženo 27.12.2021 1:13  
Mosty u Jablunkova - Skalka: Opět třeba pochválit odvážnou úpravu v masivu Velkého Polomu, kde se stopy běžně nenajíždějí (viz bilestopy.cz). Sněhu je však bohužel málo. Úsek Severka (spodní stanice lanovky) - rozcestí “Skalka-lesní cesta" je bohužel prakticky nejetelný - obří kameny ve stopě. Úsek “Skalka-lesní cesta” - “rozcestí pod Beskydem” je protažený pluhem, aspoň se dá dobře bruslit. Úsek “rozcestí pod Beskydem”- “Skalka” je na klasiku na místní poměry luxusní, krásná stopa! Zítra to ještě půjde.
Slezské Beskydy a Jablunkovsko
Vloženo 22.12.2021 18:19  
Mosty u Jablunkova: Dnes podle bilestopy.cz vyrazila rolba. Bohužel rolbař je velký optimista, což oceňuji, ale ukázalo se, že sněhu je opravdu málo - hlavně to nemá žádný základ. Na loukách je vidět tráva, i přes úpravu pouze přítlačným křídlem na skate. Klasickou stopu nemělo smysl razit. Jediný úsek, kde to ještě trochu jde, je rovinka pod lesem směrem k celnici. Ale i tam čouhají kamínky. Škoda.
Slezské Beskydy a Jablunkovsko