Děda Lebeda – profil lyžaře

Registrován od 12.12.2022, vložil celkem 4 zpráv.

Co dělám kromě lyžování?

Silniční cyklistika

Vložené zprávy

Vloženo 8.2.2023 12:04  
Ano, problém je především v pravidlech, protože je píšou lidi, co neuvažují logicky a pravidlo je pak vyložitelné jakkoli. Typicky špatná formulace "... má přednost lyžař jedoucí vpravo...", protože vpravo je relativní ke směru jízdy. Pokud jsou stopy dvě, tak není sporu, jezdí se u pravého okraje. Pokud je stopa jedna, tak zde lidi tápou kvůli špatné formulaci. Uvádím opravenou formulaci tak, aby byla jasná: "V protisměrné stopě, když na mojí straně chybí, mám přednost pouze pokud jedu z kopce a chybí pruh pro bruslení. Pokud je zde pruh na bruslení, tak v protisměrné stopě nemám přednost nikdy."
Žďárské vrchy a Novoměstsko
Vloženo 6.2.2023 9:36  
Velké Karlovice, Razula. Kolem 13h. Parkovné Razula 150Kč, parkoviště plné z 2/3. Jezdil jsem okruhy od Razuly dolů k benzince a zpět. Výborné sněhové podmínky, strojově upravená stopa. V jednosměrkách jsou vždy dvě stopy, jedna na předjíždění. V obousměrkách je jedna stopa pro každý směr. Jen je škoda, že při těchto dobrých podmínkách neudělali koberec na skate. Na louce by bylo místa dost aspoň na malé kolečko. Lidí bylo tak akorát, že se dalo jet rychle, předjíždět a nemuset se zpomalovat čekáním. Asi 500m dole na trati pod Razulou je otevřen kiosek s punčem.
Další parkování je dole u Pepicentra a u sjezdovky U Bambuchů, která je také v provozu. Běžkuje se od Pepicentra a po hipodromu, přes Machůzky nahoru. Na hipodromu jsem viděl někoho skejtovat, ale neověřeno.

» Zobrazit GPX záznam trasy

Javorníky a Vsetínské Beskydy
Vloženo 13.12.2022 17:39  
Velké Karlovice - Razula v 15:30. Je zde včerejší sníh asi 20cm, pěkně se jede. Stopa jen od běžkařů na klasiku. Zatím není stopa nahoru od Razuly, jen dolů. Potkal jsem asi 5 běžkařů.

» Zobrazit GPX záznam trasy

Javorníky a Vsetínské Beskydy