Iva z Jizerek – profil lyžaře

Registrován od 26.1.2016, vložil celkem 63 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 3.3.2023 19:28  
Klasikou z Mariánské hory přes Protrženou ke Kůrovci, Kasárenskou na Rozmezí, Žďárek, zpět ze Štolpišské přes MH boudy. Stopy staré, docela drží, ale různé druhy sněhu a zrcátka ve stopě. První úsek hodně jehličí. Už si to říká o novou úpravu. Vzkaz pro Kubu, který reagoval na můj příspěvek z 1.3.: dnes byl na úseku, který jste si tak užil ze Štoplišské na MH boudy přímo chaos. Klasici jedou samozřejmě do kopce ve stopě vlevo, i když vědí, že by měli jet vpravo. Někteří se vyhnou, některým se vyhýbají ti, co jedou s kopce. Na pruhu pro bruslaře s kopce dolů pluží několik turistů. Nikdo neví, kam se kdo uhne. Všichni jsou ohleduplní, takže naštěstí vše dobře dopadne. Ale znovu jsem se utvrdila v tom, že předcházející úprava, kdy klasická stopa vede vpravo směr do kopce je rozhodně lepší. Pokud si někdo chce užívat sjezdíky, může jít na sjezdovku. Lyžařská magistrála, myslím si, je určena pro běžecké lyžování, které si opravdu klasický lyžař moc neužije v případě, že musí směrem do kopce neustále dávat přednost protijedoucím lyžařům.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 2.3.2023 10:51  
Klasika z Mariánské hory na Knajpu, dále Smědava, osmička přes Předěl a Písčiny, Kůrovec, přes Protrženou přehradu zpět. Nová úprava přes Mariánskohorské boudy byla sice výborná, bohužel ale poněkud jinak, než se upravovalo dříve. Klasická stopa vedla s kopce dolů nebo stále po jedné straně. Takže člověk musel velmi často dávat přednost. Myslím, že předcházející systém při úpravě na jednu stopu, kdy byla klasická stopa ve stoupání, byl lepší a smysluplnější. Dobří lyžaři až tak stopu s kopce dolů nepotřebují a horší lyžaři stejně pluží na úpravě pro bruslaře. Přes Předěl stopy sice starší, ale dobré. Už je hodně druhů sněhu, podle toho, zda jedete ve stínu nebo na sluníčku (v poledne už to občas zatáhne za nohy).
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 21.2.2023 13:20  
Ráno klasika z Bedřichova na Rozmezí, Knajpu, přes Máří a Hřebínek zpátky. Jen pro otrlé s kameňačkami, déšť, nahoře silný vítr, ale především hodně špinavý sníh a černá místa nejen u Krásné Máří. Už i mezi Bedřichovem a Novou Loukou či směrem na Hřebínek nepěkné. Nad Kristiánovem černo od jehličí. Škoda, že naše místní děti schytaly takové počasí na své jarní prázdniny ...
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 14.3.2022 13:21  
Dnes ráno z Bedřichova počasí parádní, ale lyžování mizerné. Hodně jehličí. Nedoporučuji velký okruh z Kristiánova na Rozmezí a přes Krásnou Máří, zvláště pak pro klasiky. Není tam upraveno (přestože sněhu je pořád opravdu hodně), takže místy úplně černo jehličím. Kde je nová stopa (např. malý okruh z Točny na Kristiánov), tam je to lepší.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 3.2.2022 15:21  
Dojet se dá, všude sněhu dost (i v tobogánu na Jindřichov), dnes to ale bylo tak trochu upravené jen na maxovské louky, dál k Jablonci už nic, ale snad nějaká úprava proběhne!
(Odpověď na dotaz uživatele Poletka z 3.2.: Jedu zítra do Jablonce. Prosím, dá se dojet na běžkách z Bedřichova do Mšena? Pobyt v Jablonci od 4.2. do 14.2. Díky za info.)
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 9.2.2021 15:55  
Ke Kuběnkově chatě dnes pěkné, ovšem hned ráno klasické stopy po bruslařích poněkud poničené. Ačkoliv bylo hodně pod nulou, v klasické stopě dost vlhkosti. Louky na Maxově a lesík pod Slovankou neupravené, stopy od lyžařů, hluboký sníh, někde projeto skútrem bez stopovače, ale bruslařům nedoporučuji.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 4.2.2021 23:12  
Přidávám se ke Kubovi, je škoda neupravit stopy až k nástupním místům, když už se upravuje k MH boudám. Zvláště v období jarních prázdnin místních dětí.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 12.1.2021 10:57  
Stopy parádní, upozorňuji jen na kamínky ve sjezdu k Protržené přehradě. Pochvala OPS! Zdá se, že nové vedení pochopilo, že úprava je třeba hodně brzy ráno a hlavně po víkendu. A super je, když o tom večer předem informuje. Myslím, že spousta z nás chápe, že se nemůže upravovat každý den, ale pondělí je zrovna dost důležité. Moc díky!
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 23.1.2020 15:11  
Odpověď Janě: z Bedřichova to ve středu v poledne šlo, jen se musí počítat s tím, že to není nic moc, stopy staré rozvrklané, na prostředku pro bruslaře to celkem šlo. Směrem na Rozmezí je sněhu na letošní poměry relativně dost.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 7.1.2020 13:02  
Dnes dopoledne z Nové Louky směr Rozmezí - Smědava - Kiosek - Kasárenskou zpět. O.p.s. bohužel opět nepřekvapila, ráno bobřík mlčení, úprava žádná. Stopy tedy staré, pamatují ještě nedělní "masakr", rozviklané, troška prašanu v nich už je uklouzaná, na klasickou klasiku je potřeba mít dobré kotníky a kyčle. Dobré tréninkové podmínky pro ty, kteří plánují start Jizerské padesátky z šesté vlny, také na soupažení a na skate. Nezbývá, než v dobrém vzpomínat na časy pod vedením paní Nedvědické a myslím i paní Jelínkové. Dle mého názoru, rozhodně se nelze vymlouvat jen na to, že je málo sněhu, úprava skútrem by stačila.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 28.12.2019 15:31  
Dnes ráno ze Souše sněhu sice poměrně dost, ale koleje od vozidel znemožňují vyšlapat slušnější stopu. Kasárenská ani Promenádní nebyly projety ani skútrem. Pozor na úseku z rozcestí pod Vlašským hřebenem směrem na Souš - zde obvyklé mokré ďolíky přes potok. Bohužel vedení o.p.s. dosud nepochopilo, že informace a stopy pro lyžaře jsou důležité brzy ráno … Po poledni už je to téměř k ničemu … No snad rolbaři skoukli ty pohádky nebo se alespoň vedení dobře vyspalo!
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 13.2.2019 13:23  
Dnes kolem deváté z Bedřichova, bohužel rozsáhlá úprava stop zasněžená, tedy stopy projeté jen místy a to od turistů, sníh=vata i ve vyšších polohách. Nahoře mrholení, mlha, vítr.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 5.2.2019 14:05  
Dnes reklama na lyžování v Jizerkách... Od Jablonce čerstvé stopy přes Maxov na Hrabětice (díky Míro) - tip pro Terku. Dále stopy starší, ale dobré. Pro delší jízdy a slabší ruce doporučuji první vrstvu zažehlit, sníh je někde dost ostrý, pak rychle mizí vosk.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 2.2.2019 18:34  
Ze Souše na Smědavu, Předěl, směr Písčiny, zpátky kiosek, Promenádní, Vlašský hřeben, Souš. Pomalé, ale vše výborně upraveno, snad nejlépe v letošní zimě - pochvala o.p.s. Bohužel v úseku směr Písčiny hodně padaly do čerstvé stopy kusy ledu ze stromů okolo, tak se ve stopě moc jet nedalo.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 31.1.2019 10:17  
Ve všem plně souhlasím se Stan 73, včetně uznání za odvedenou práci při odstraňování polomů. Jinak včera upraveno od Jablonce na Hrabětice, ale z Hrabětic dále velmi mizerné, mnoho dní neupravené. Od Kristiánova nahoru a k Protržené přehradě pěkné. Nechápu, proč se tak málo upravuje z Hrabětic? Bedřichovu by to ulevilo, Jablonečtí by do Bedřichova při těchto podmínkách ani nemuseli, lyžaři by se po Jizerkách více rozprostřeli, navíc obec Janov dává každoročně nemalé prostředky na úpravu stop....
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 8.1.2019 13:05  
Ráno čekání na to, až konečně vyjedou rolby, pak z Bedřichova - Kristiánov - dál na Rozmezí žádná úprava ani po půl desáté, ačkoliv to bylo slíbeno. Takže na Točnu a zase zpět, protože od Točny směr Štolpišská také neupraveno. Tedy velké zklamání. Z Kristiánova na Rozmezí upraveno až kolem půl jedenácté. Nahoře skoro prašan, dole stopy rychle umydlené a rozvrklané. Nemohu si pomoci, ale poslední dobou mám dojem, že se z o.p.s. nějak vytrácí ta obecná prospěšnost... Dříve probíhala úprava podle potřeby lyžařů, teď lyžaři čekají, kdy konečně nějaká úprava bude. Kdo potřebuje lyžovat ráno, má smůlu. To neplatí jen o dnešku. Nějaké cedule, kam se může se psy a kam nikoliv, se vytratily také.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 21.12.2018 14:13  
Dnes ráno trasa z Nové Louky na Knajpu, Točnu, Novou cestou na Kristiánov a zpět na Novou Louku. V Jizerkách poněkud anarchie, každý si dělal co chtěl, o.p.s. si dnes zrovna pochvalu nezaslouží. Ačkoliv vedení psalo, že rolby vyrazí v osm ráno (proč tak pozdě, když bylo jasné, že se bude rapidně oteplovat?), ještě kolem desáté hodiny stopy téměř žádné. Když už někdo klasickou stopu vyšlapal, hned byla zničena bruslaři. Sníh se umydloval, nahoře téměř prašan, dole zrcátka v rozvrklané stopě. Těžko namazat, ani chlupaté lyže nebyly úplně skvělé, ale přesto asi nejlepší řešení. Popadané stromy na Nové cestě.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 23.3.2018 14:12  
Ráno jsme dlouho čekali na zprávy o.p.s., zda bude úprava, ta začala teprve po 8.hod. Klasika z Nové Louky po 9.30 hod.na Kristiánov - Rozmezí - Smědava - Kiosek Promenádní - Kasárenská a zpět. po 10.hodině upraveny základní trasy, mnoho druhů sněhu, těžko namazat, vysoká vlhkost, stopa se postupně umydlovala.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 21.3.2018 14:26  
Klasika z Nové Louky před 9.hod.ráno - na Rozmezí a Knajpu asi jako třetí klasik - tímto děkuji za protažení stopy těm, co jeli přede mnou! Dále na Smědavu a Promenádní, tam stopy vůbec žádné, hodně čerstvého prašanu, zpět po Kasárenské. Bohužel jsem měla základ klistrový, překrytý tuhým modrým, takže ve vyšších partiích mírně lepilo. Při úpravě skluznice jsem potkala pohádkového dědečka, který mi nabídl pomoc. Později níže se stopa umydlovala. Obvyklá kritická místa: u Blatného potoka a Kristiánov. Sjezd na Smědavu v pohodě.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 19.3.2018 17:54  
Přidávám se k těm zklamaným. V neděli ráno mezi 8. - 10. hod. z Jizerky směr Knížecí nebylo upraveno téměř nic, co bylo slibováno - směr Protrženka, MH Boudy, Kasárenská, Předěl jsme ani neočekávali. Přitom vítr měl být dle předpovědi v více či méně pořád stejný od rána do odpoledne, tak nevím, na co se čekalo...
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 13.3.2018 23:58  
Z Nové Louky Rozmezí - Smědava - kiosek na Promenádní - Kasárenská - Rozmezí - zpět. Klasika, s kopce to chtělo rozbruslit, aby to trochu jelo. Dole sněhu málo, ale lyže netřeba sundávat. Pozor na sjezd na Kristiánově od Holubníku! Nad Kristiánovem směrem na Smědavu je ale sněhu spousta cca 50 - 100 cm, škoda, že se neupravuje alespoň tam - místní a turisté z regionů, které mají ještě jarní prázdniny mají smůlu, nejspíš se s úpravou čeká zase až na víkend pro Pražáky. Hodně jehličí, výkalů od psů i odpadků (zajímalo by mne, kolik z těch borců, co tam odhazují tuby od gelů se zapojí do akce Ukliďme Jizerky).
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 11.3.2018 11:43  
Dnes po sedmé ráno z Nové Louky - Rozmezí - Smědava - Předěl - Kiosek na Promenádní - Kasárenská - Rozmezí - Nová Louka: sněhu zatím dost, všude na tekuté vosky, stopy slušné, ovšem brzy na mnoha místech poničené od bruslařů. Pejskaři dva a oba značně agresivní po upozornění, že v těch místech jsou psi zakázaní.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 23.2.2018 8:10  
Odpoledne klasika z Hrabětic - na Královku se muselo bruslit, klasikou to ani nešlo - ledovaté, Prezidentská - Jablonecká - přehrada Jos.Důl - přes hráz to jde bez zouvání lyží, ale opatrně - místy prosvítá asfalt, za přehradou směr Kristiánov a Studené údolí sněhu spousta, ale stopy velmi staré, plné jehličí. Od Kristiánova na Knejpu stopy lepší, ale také staré a směr zpátky z dolů z Rozmezí se nedalo jet ve stopě - brzdilo jehličí. Tedy o.p.s. nám domácím moc vstříc nevychází.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 2.2.2018 11:37  
Dnes ráno klasika z Nové Louky přes Rozmezí - Smědava - Promenádní - Vlašský hřeben - Knížecí - Kasárenská -Rozmezí - zpět. Pěkná stopa, všude nový sníh, ale dole se postupně umydloval, občas sklíčka, někde ve stopě nahrnuty ledové hroudy. Na Promenádní a k Vlašáku záhy poničeno od bruslařů. Sjezd z Vlašáku k bunkru bez problémů.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 31.1.2018 13:02  
Dnes ráno kolem deváté klasika z Bedřichova přes Rozmezí na Smědavu, Promenádní, zpět přes Kasárenskou a Rozmezí. Ve stopě sklíčka nebo jemná sůl, celkem dobrá stopa, ze Smědavy na Promenádu přímo parádní!
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 19.1.2018 15:53  
Dnes ráno kolem 8.30 hod.z Bedřichova na Novou Louku - směr Kristiánov neupraveno, tedy Hřebínek -směr Máří neupraveno-tedy po Nové cestě na Kristiánov - Rozmezí - Čihadla - Kristiánov, odtud zpět do Bedřichova neupraveno. Prašan, stopy poškozené od bruslařů, dole se to umydlovalo, nahoře trochu sněžilo.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 30.12.2017 18:26  
Reakce nejen na příspěvek od von.maffersdorf: dne 29.12.před 8.hod.ráno, kdy bylo parkoviště central v Bedřichově ještě volné, nás, kteří jsme přijížděli od Jablonce posílal strážník na parkoviště na Maliník! Nesměli jsme vůbec na parkoviště zajíždět a museli pokračovat v jízdě, čímž docházelo k nebezpečné situaci hned za další zatáčkou, kde se většina aut otáčela a řadila se do fronty od Liberce. Zcela absurdní a nebezpečné! Navíc, když jsme pak v poledne odjížděli z Maliníku domů, tak jsme se museli zase zařadit do fronty od Liberce a čekat a čekat a přes kritické místo, kam jsme ani nechtěli jet, jsme zbytečně jeli dvakrát a dostali se domů skoro o půl hodiny později... Od Maliníku nebylo nic upravené, ani stopa na kanálu, a tak na slušnou stopu to trvalo min. čtvrt hodiny tam a pak zase zpátky na příšerném ledovém terénu... Rozhodnutí strážníka tedy fakt nesmyslné! Bude to někdy někdo konečně koncepčně řešit?
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 9.3.2017 14:29  
Dnes kolem 9.hod.z Nové Louky za rolbou na Rozmezí - Smědava - Knížecí - Promenádní a zpět. Nahoře velká vlhkost, mrholení, z prašanu se stávala vata, která vůbec nejede. Hlavní trasy dobře upravené.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 3.3.2017 13:23  
Dnes dopoledne klasika z Nové Louky na Rozmezí a Kasárenskou - nahoře prašan!!! Není snadné ideálně namazat...
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 28.2.2017 16:44  
Dnes klasika po nových stopách z Nové Louky přes Rozmezí a Smědavu na Promenádní a přes Vlašský hřeben a Máří zpět. Nahoře stále trochu prašanovité - vatové, spousta druhů sněhu. Nový padající sníh ve stopě nezůstával. Přes Krásnou Máří už je to mizerné, hodně jehličí, stopy nejspíš už brzy nepůjdou upravit, pokud nově nenapadne.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 2.2.2017 15:21  
Dnes ráno klasika z Nové louky na Rozmezí - osmička kolem Předělu - zpět přes Promenádní kiosek - Hraniční - Kasárenská - Rozmezí. Stále pěkné lyžování na modrý extra. Inverze byla, Krkonoše jako na dlani, ale byl také studený vítr, tak stopa držela a téměř nevlhla.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 31.1.2017 16:12  
Dnes klasika z Bedřichova kolem 10.30 hod., hezká prašanová čerstvá stopa přes Kristiánov, Rozmezí na Knajpu a zpět přes Krásnou Máří. Přes Olivetskou horu ještě také slušné, od rozcestí pod Olivetskou směr Vládní i Gregorův kříž pouze vyšlapané stopy, ale celkem dobré. Kupodivu pěkné lyžování i výhledem z Máří.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 27.1.2017 16:41  
Z Hrabětic k Tesance i na Královku, přes přehradu Josefův Důl na Rozmezí týden stará usmekaná a špinavá stopa (při značném mrazu nepodrží ani modrý extra). Na bruslení je to vůbec mizerné už od minimálně od včerejška. Chápu, že se nedá vše udržovat každý den, ale při takové frekvenci lyžařů a při takových sněhových podmínkách by se snad mohlo upravovat alespoň dvakrát týdně... Nově upravené stopy od Kristiánova nahoru a osmička u Předělu jsou dobré. Dovětek pro dotaz Hani: pokud je upraveno, doporučuji začátečníkům i trasu z Hrabětic od Kapličky ke Královce a zpět. Pokud je dobrá viditelnost, je zde parádní výhled nejen na Jablonec a Jizerky, ale i Ještěd, Kozákov a Krkonoše.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 19.1.2017 16:57  
Slušná stopa na klasiku z Horního Maxova přes Hrabětice na Královku i k Jablonecké chatě a přes Josefodolskou přehradu na Kristiánov (hráz samozřejmě opět vyplužena). Další stopy vedou také od kostela v Maxově přes bývalou oboru směrem na Lučany. Studené údolí upraveno není.
Ještěd, Liberec, Jablonec a okolí
Vloženo 18.1.2017 15:51  
Z Hrabětic od Kapličky upraveno směr Královka i směr Horní Maxov.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 17.1.2017 17:25  
Dnes mezi 11.-14.hodinou klasika Nová Louka - Rozmezí - Smědava - Promenádní - Vlašský hřeben - Kasárenskou zpátky. Tato trasa upravena, ovšem někde záhy poničena bruslaři. Nebyly upraveny slibované trasy přes Josefodolskou přehradu a přes Královku na Hrabětice - kdy jindy, než dnes? Janov nad Nisou na stopy přispívá nemalou částkou ...
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 10.12.2016 17:48  
Ráno klasika z Jizerky po Promenádní - Hraniční - Kasárenská - Knajpa - Smědava - Hraniční - Knížecí - přes Vlašský hřeben - od bunkru dolů na Jizerku - zpět na Mořinu. Ráno pěkné, ovšem na krajích se boří hůlky, postupně někde stopy zničené od bruslařů, spousta zůstatků po psech (stále chybí cedule zákaz psů), od Panského domu na Mořinu už málo sněhu - kouká tráva. Klistr fialový a stříbro. Relativně spokojenost.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 8.12.2016 14:26  
Dnes dopoledne klasika Bedřichov-Kristiánov-Točna-zpět Kristiánov-směr Rozmezí a zpět do Bedřichova. Stále ještě na tuhý vosk, v lese prašan, na sluníčku měkké. Stopa nic moc, ale dá se. Směrem na Rozmezí se hodně boří hůlky. Lyže doporučuji dvojky. Na skate to ale vůbec není vhodná trasa.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 19.3.2016 15:10  
Brzy ráno klasika z Nové Louky - Rozmezí - osmička kolem Předělu - Kiosek - Kasárenská - Rozmezí - Nová Louka. Upraveno pěkně, sněhu pořád dost (kromě úseku Nová Louka - Blatný rybník a Kristiánov), lyže se zouvat nemusí. Sníh starý firn, relativně čistý, později ve stopě místy sklíčka. Ovšem stopa často ničená bruslaři. Bohužel se některé z nich nepodařilo za celou zimu přesvědčit, že klasici jsou také lidé, kteří by si rádi užili pěknou stopu a přispívají na úpravu stejně, jako bruslaři. Chválím o.p.s. za úpravu systémem "jedna klasická stopa vpravo směrem do kopce". Někteří lyžaři však neznají pravidla a vyžadují přednost kdykoliv jedou s kopce dolů a jedou vlevo. Přihodilo se mi to už mockrát a dnes před zatáčkou to bylo velmi nepříjemné setkání.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 16.3.2016 15:08  
Dnes před polednem Nová Louka - Rozmezí - Předěl - Kiosek - po Kasárenské zpět. Stopy pěkné, sněhu všude dost, jen je trochu problém namazat na klasiku. Ráno je to asi ještě dobré, později člověk po cestě potká všechny druhy sněhu, od prašanu po vodu.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 11.3.2016 20:53  
Ráno skate z Nové Louky na Rozmezí a Kasárenskou - téměř zmrzlé, nic moc na odraz. Stopy na klasiku většinou dobré, i když starší. Zpátky přes Máří a Bílé Buky lepší, téměř prašan. Pak přes Olivetskou horu dost ošklivé. Těžko mazat na klasiku, několik druhů sněhu a ještě se přes den mění, ale je ho zatím všude dost.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 9.3.2016 23:34  
Dnes ráno Nová Louka - Rozmezí - Mar.boudy - Protržená - Smědava - osmička kolem Předělu - Kiosek - Hraničná - Kasárenská a přes Rozmezí zpět. Stopy parádní! Díky! Vše na tuhý vosk -2 až -15 st. Ještě k financování o.p.s.: kromě dárců přispívají v desítkách a stovkách tisíc partneři, např. kraj, města, obce. Je to uvedeno ve výroční zprávě.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 1.3.2016 14:51  
Dnes ráno Bedřichov - Hřebínek - Točna - Bílé buky - Kristiánov - Rozmezí - Kasárenská a zpět přes Rozmezí a Novou Louku. Trochu sněhu připadlo, ale ne mnoho. Kritická místa jako obvykle: Nová Louka, Blatný rybník, Kristiánov pod hřbitovem, ale lyže se zouvat nemusí. Ráno to šlo na modrý extra, později se ve stopě tvořila zrcátka.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 26.2.2016 9:57  
Ráno ze Souše starší prašanová stopa - Kasárenská krásně upravená - Knajpa - přes kopeček Rozmezí a zpět - Smědava - Kiosek - Promenádní - Bunkr - Vlašský hřeben - Knížecí - zpět po Soušské (tady stopa už byla v poledne hodně špatná). Ráno na modrý extra v pohodě, později ve stopě zrcátka, velký rozdíl, zda je stopa ve stínu nebo na sluníčku. Doporučuji klasikům vyrazit co nejdříve ráno. Na delší trasu a při slabších pažích namazat nejspíš slabounce klistr a překrýt nahrubo bez korkování tuhým. Ale prosím, berte radu s rezervou: co platilo včera, nemusí platit dnes!
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 18.2.2016 23:29  
Souhlasím s Lubošem, rozumím Plzeňákům. Jsem víc klasik, ale párkrát jdu také bruslení. Chce to opravdu od bruslařů víc ohleduplnosti! Zvláště v takových podmínkách, jaké byly dnes: uprostřed prašan od bruslařů nahrnutý do stop, kde byl sníh mnohem vlhčí a tudíž s tím mají klasici problémy a zadrhávají, protože mají namazáno na to, co je ve stopě. Když už bruslaři "musí" ničit stopu, tak ať ničí tu ve sjezdech, to tolik nevadí. Jinak od Mariánské hory dnes také pěkná úprava, sněhu poměrně dost.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 12.2.2016 20:27  
Ráno z Nové Louky: Rozmezí - Smědava - Kiosek - Kasárenská - Rozmezí a zpět. Stopa na klasiku pěkná = pochvala o.p.s. Bohužel zpátky hodně zničená od bruslařů, přestože mají vedle místa dost. Někteří jsou hodně bezohlední. Ve stopě ráno směs ledu a prašanu a to i ve vyšších polohách. Jak hrnuli bruslaři do stopy prašan a zvýšila se teplota, začala se stopa i umydlovat.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 9.2.2016 20:30  
Dnes z Mariánské hory - M.Boudy - Protržená - Smědava - Kiosek - Předěl - Smědava - Kasárenská - Knajpa - Mariánská hora. Okolo Mariánskohorských bud a Protržené staré vyšmajdané stopy, v lese jehličí, ale stále to jde, sněhu je tam dost, škoda, že tam nebylo upraveno. Jinak na upravených stopách směrem k Jizerce a na Kasárenské stále pěkné lyžování. Horší je to na Předěl z levé (hejnické)strany, tam jsou špatná místa, kamínky, ale zouvat lyže se zatím nemusí. Máza: slabá vrstva červeného a stříbrného klistru. K Hájence v Josef.Dolu se dá dojet, parkování stojí 100 Kč, bývá tam ale dost obsazeno.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 6.2.2016 20:21  
Soušská - Kůrovec - Protržená - Mariánskohorské boudy - Knajpa - Smědava - Souš. Sněhu dost, brzo umydlené, pomalé, ale celkem dobré podmínky. Klasika, máza červené skigo, hladší. "Pejskaři" nemají na magistrále co dělat bez ohledu na to, zda mají psy na vodítku či bez něho. Byla jsem svědkem nehody zaviněné psem na vodítku a taky jsem jednou měla co dělat se psem, který znenadání vyběhl z úvozu, kde nebyl vidět. A ta špína po nich je také stejná. Jak by to asi na magistrále vypadalo, kdyby si tam vzal psa každý, kdo chce? Tímto chci poděkovat těm ohleduplným pejskařům, kteří své miláčky nechávají doma a respektují pravidla.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 4.2.2016 13:05  
Z Nové Louky na Rozmezí, Knajpu, Kasárenskou kousek na Soušskou a zpět, ke Žďárku a zpět přes Rozmezí na Novou Louku. Ledové plotny mezi Novou Loukou a Blatným rybníkem a před Žďárkem. Stopy na klasiku staré, zapadané čerstvým prašanem, později projeté od turistů. Na tu letošní zimu celkem slušné lyžování.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 26.1.2016 20:02  
Trasa: Nová Louka - Rozmezí - Smědava - Promenádní - Jizerka - Vlašský hřeben - Kasárenská - Rozmezí - Bedřichov. Stopy staré, široké, rozkvrdlané, sníh mokrý, místy zmrzlý, pozor na strouhu při sjezdu z Vlašského hřebenu k bunkru! Mezi Kristiánovem a Rozmezím a na Vládní hodně poničené od psů. Prosím, pokud se potkáte s pejskařem na magistrále, nebuďte němí a upozorněte na jeho neohleduplnost, i když musíte počítat s tím, že se Vám vysměje. Čím častěji uslyší, že by se měl stydět, tím větší pravděpodobnost, že by s tím mohl přestat. Máza dobrá - slabá vrstva trojkombinace RODE (stříbro, fialka, červený).
Bedřichov a Jizerská magistrála