Rychlebské hory: zpráva z 30.1.

Vloženo 30.1.2020 18:33
Na Paprsku si zaslouží velkou pochvalu, ve středu upravili v podstatě vše - od té doby sice nasněžilo, ale lyžařů jezdí optimální množství, takže stopy zůstávají ve velmi dobrém stavu - a část tratí upravili znovu během dneška, kdy taky něco připadlo. Riziko poškrábání lyží se oproti minulému víkendu viz zprávy níže patrně zmenšilo, kamenů je určitě míň než před silvestrem, kdy jsem tam byl já. Na obvyklých místech to chce opatrnost, ale třeba i sjezd z Polské hory byl pohledem stoupajícího klasika bez šutrů.

Z Velkého Vrbna přes Větrov nahoru v pohodě, dolů bych se asi místy bál o lyže. Vracel jsem se přes Milíře a tam to už bylo bez rizika i dolů a pro klasiku moc pěkné, jen bruslaři se tu trochu nadřou, protože 5cm sněhu od úpravy projeli tak 2 lyžaři.

Na okruhu Růžovka (jako jediném) nebyla stopa pro klasiku + necelý 1km má koleje od průjezdu autem = ostatní okruhy jsou lepší. Od Medvědí boudy jsem zkusil jet směrem na Kladské sedlo, 1 km po rovině byl ve slušné stopě (úprava asi z úterý), ale následovalo stoupání, které by se dalo dolů leda na ultrakameňačkách a vracet bych se tudy musel, tak jsem to otočil.

GPS záznam https://strava.app.link/142TEZPYF3, u části fotek je tam i vidět, odkud jsou.

Mapa obsahuje polohu všech 5 fotek.

Oblast: Jeseníky Rychlebské hory

Nejnovější zprávy z oblasti Rychlebské hory

Vloženo 24.2.2024 16:25
Ještě jsem dnes ráno na Paprsku odroutil na úseku Rampa-Císaŕská bouda rovných 20km, ale už to jde vážně dost do háje i zde a je to spíš už pro skalní a na starší lyže.
Vloženo 23.2.2024 19:02
Po nočním dešti dostaly i poslední zbytky stop na Paprsku pořádně zabrat. Pokud nenasněží, nemá už moc smysl sem zatím jezdit.
Vloženo 22.2.2024 15:51
Na Paprsku 0°C, celodenní sněžení. Ve stopě uježděné, poměrně rychlé mejdlo. Přestože neproběhla úprava, byly dnes na magistrále dobré podmínky i pro skate.
11:43
12:03
Více zpráv z oblasti Rychlebské hory