Východní Krušné hory: zpráva z 6.2.

Vloženo 6.2.2021 18:25
Cínovec a okolí: před 10h začalo sněžit a už nepřestalo. Sněhu všude dost. Nejlepší lyžování v neděli bude asi tam,kde stihnou znovu upravit.

Ke Komáří hůrce upraveno už v pátek odpo (2 stopy na klasiku - na bruslení to tam není), přes noc na to napadly cca 3 cm, i tak to bylo dopo pěkné lyžování. Severní trasa měla na pár místech vlhčí podklad, díky čemuž ojeté mohérové pásy namrzaly. Ale to přes noc zapadá. Upraveno viz GPS záznam https://www.strava.com/activities/4745524596, pouze úsek od rozcestí Pod Komáří hůrkou k parkovišti je uježděný od aut viz 2. foto a nestojí za to tam zajíždět, pokud tam někdo neparkuje nebo nepokračuje dál.

Druhým směrem asi nejhezčí 5km a 10km okruhy z Nového Města - pěkně upraveno pro oba styly a lyžařů méně, ale dost na to, aby udrželi stopy v dobrém stavu. Upraveny i 3 spojky na okruhy z magistrály, tamprostřední moc pěkná, z Vitišky tradičně použitější ale OK, tu nejprudší jsem nejel. Upraveno i k oběma nefungujícím vlakovým nádražím - Mikulov Nové Město a Moldava. Asi v pátek upraveny i některé závodní okruhy ze stadionu v Novém Městě, blízko stadionu jen pro skate, v zadních většinou i hodně zapadaná stopa na klasiku. Tam skoro nikdo nejezdí a tak to zapadá. Při návratu po magistrále od Vitišky na Cínovec odpoledne již stopy použitější ale vlastně ještě slušné, zato na pláních okolo Cínovce už místy úplně zafoukané. GPS záznam tímto směrem https://www.strava.com/activities/4745527317

A k dotazu níže - lidí dnes bylo určitě méně, než před týdnem. A věřím, že na neděli upraví :-)

(Odpověď na dotaz uživatele Kaja z 6.2.: Zdarec lyznici! Tak co myslite, bude to zitra sjizdne cinovec smer vitiska nebo flajsky okruh na klasiku? Prestoze je vikend, nebudou snad takove davy kdyz pocasi uplne nepreje, ale co stopy?)
Oblast: Krušné hory Východní Krušné hory

Nejnovější zprávy z oblasti Východní Krušné hory

Vloženo 21.4.2024 13:56
Moldava nádraží, mostek Zaunhaus, Rehefeld. Pěkně bílo, ale na běžky to není, jen sem tam se najde ve stínu 100m v kuse. Navíc v poledne už bylo dost teplo.
10:25
11:01
11:05
Vloženo 28.1.2024 6:23
Dobrý den, je po sněhu. Kdyby se dalo na ski, jistě tu bude dost příspěvků. (Odpověď na dotaz uživatele Ir z 27.1.: Dobrý den, můžu se zeptat na stav z dnešního dne Cínovec-Vitiska?děkuji za info)
Vloženo 23.1.2024 22:41
Podvečerní ježdění mezi Komárkou, Cínovcem a Vitiškou, stopy vymrzlé a rychlé. U Sedmihůrské vyhlídky kouká asfalt, ale ještě nebylo nutné jet příkopem, ve sjezdu od Cínovce na Sedmihůrskou silnici občas vykukují kamínky ale nebylo jich mnoho,... více
Více zpráv z oblasti Východní Krušné hory