Praha: zpráva z 8.2.

Vloženo 8.2.2021 19:41
Sněhu určitě víc než v lednu, nejvíc za posledních několik let. V Hostivařském lesoparku množství vyjetých stop na klasiku, na loukách a nejen na nich. Přejezd mezi částí u Hostivaře/Petrovic a částí u Jižního Města možný i na lyžích. Cesty jsou částečně prohrnuté, na některých z nich by možná na starých lyžích bruslit šlo, ale lepší je to v duchu obvykle platných doporučení v článku https://www.kamzasnehem.cz/clanky/bezky-praha-jizni-mesto v Milíčovském lese.

Tam se dá slušně bruslit okolo hald (Milíčovská homole), ale i po hlavních asfaltkách v lese, pretože jsou částečně prohrnuté. Pěkné stopy na klasiku jsou vyjeté na loukách, sjízdné jsou ale i cesty všude po lese.

Průjezd z Miličáku do Křeslic a dál bez problému údolím Botiče. V údolí Pitkovického potoka pěkná stopa. Na poli u Petrovicem vyjeto množství stop. Tam, kde je orba hrubší, to občas zadrhne, ale celkově paráda.

GPS záznam viz https://strava.app.link/GBtkLe9qIdb - ale přejezdem od přehrady do Milíčaku se nedoporučuji inspirovat.

Mapa obsahuje polohu všech 4 fotek.

Oblast: Praha a střední Čechy Praha

Nejnovější zprávy z oblasti Praha

Vloženo 21.1.2024 16:17
Včera na asfaltových cestách u letiště Kbely nasněženo a na běžky to šlo.
Vloženo 14.1.2024 11:14
(Odpověď na dotaz uživatele Andy z 14.1.: Nevíte jestli je letos zasněžován technickým sněhem běžkařský okruh na Výpichu v Praze ?) Okruh již v provozu není. Projekt pražského skiparku skončil a nepočítá se s jeho pokračováním, naposledy... více
Vloženo 14.1.2024 11:24
V Hostivaři si můžete zabruslit - brusle, ne ski! Přehrada nejde, ale horní malá nádrž je parádní bruslení.
Více zpráv z oblasti Praha