Rychlebské hory: zpráva z 29.12.

Vloženo 29.12.2021 19:36
Z Kladského sedla k Medvědí boudě po pondělní úpravě celkem slušné - v těchto místech nelze čekat zázraky, v pár sjezdech šutry, chodí tam i pěší atd., ale i tak spokojenost. V okolí kopce Chupenkovec dokonce i pěkná stopa, sjezd po červené do údolí sice rozdupaný ale bez kamenitých míst.

V okolí Paprsku upravovali po nočním sněžení dopoledne. Za těchto podmínek nevydrží stopy na klasiku při větším provozu lyžařů v dokonalém stavu dlouho a odpoledne byly již na některých místech docela použité (Magistrála, část Velkého Šengenu). Na skate podle mě super. Naopak od Medvědí boudy nahoru jezdí minimum lidí a tak se trasa držela ve výborném stavu. Sněhu každopádně všude dost, i známé dva sjezdy na Velkém Šengenu mi přišly OK.

Sjezd z Paprsku k Velkému Vrbnu západní cestou mi příšel OK, až ve sjezdu nad Větrovem se najdou nějaké kameny. Z Větrova jsem nepokračoval do Vrbna, ale ke Starému Městu po zelené. Až na Starý kopec by to sneslo i lepší lyže. Dál už jsem jen chválil volbu kameňaček a poslední část sjezdu do Andělského údolí přináší už jistotu poškrábání skluznice. Ale sjet se to bezpečně dalo bez problému a to je to hlavní.

Navazuje na začátek výletu v oblasti Kralického Sněžníku: https://www.kamzasnehem.cz/bezky/vylet/51667. GPS záznam: https://www.strava.com/activities/6443601021
Oblast: Jeseníky Rychlebské hory

Nejnovější zprávy z oblasti Rychlebské hory

Vloženo 24.2.2024 16:25
Ještě jsem dnes ráno na Paprsku odroutil na úseku Rampa-Císaŕská bouda rovných 20km, ale už to jde vážně dost do háje i zde a je to spíš už pro skalní a na starší lyže.
Vloženo 23.2.2024 19:02
Po nočním dešti dostaly i poslední zbytky stop na Paprsku pořádně zabrat. Pokud nenasněží, nemá už moc smysl sem zatím jezdit.
Vloženo 22.2.2024 15:51
Na Paprsku 0°C, celodenní sněžení. Ve stopě uježděné, poměrně rychlé mejdlo. Přestože neproběhla úprava, byly dnes na magistrále dobré podmínky i pro skate.
11:43
12:03
Více zpráv z oblasti Rychlebské hory