Hrubý Jeseník: zpráva z 31.12.

Vloženo 31.12.2021 18:15
Kouty u mostu - Petrovka: Ráno jsem to dal ještě nahoru bez přenášení se zapamatováním 4 špatných zátáček (tenký čistý led na asfaltu), 1,5-2,75 km od začátku dole u seníku. Při odpoledním návratu už bylo mizerných míst víc, sníh mizí před očima. 2x jsem si pomohl škarpou, ale na poslední zatáčku 1,5 km od spodku už jsem musel sundat, zatáčet na 1 cm čistého ledu kombinovaného s asfaltem se nedá. Zítrka těch přenášení bude mnohem víc a nedoporučuji.

Červenohorské sedlo - Petrovka - Švýcárna: sněhu dostatek, několik dní stará úprava je stále ve slušném stavu na to, jaké jsou podmínky. Pod některými stromy logicky špína. U Slatí pár bažin viz foto, lze obejít. Celkově nejlepší lyžování dne.

Švýcárna - rozc. Praděd: horší, ale dá se. Sněhu dost, směrem nahoru jsem jakousi stopu vnímal, později dolů už ne. Na skate asi lepší. Pokud bude pokračovat oteplování a přibývat pěších, může vzniknout oraniště. Zatím se boří hluboko jen na pár místech, kterým se dá vyhnout.

Praděd - Ovčárna: jednoznačná nadvláda pěších. Nahoru na Praděd první půlka slušná, pak už stopy prakticky nejsou a obchází se 2 asfaltové fleky. Sjezd ke Kurzovní - přes nadvládu pěších stopy ve velmi dobrém stavu, jak je to široké, vejdou se všichni. Od Kurzovní k Ovčárně ani nedoporučuji jezdit - potoky, rybníky, níže i asfalt. Asi nejhorší místo viz foto.

Okruhy u hotelu Kurzovní upravené před pár dny, stopa na klasiku slušná, místy se boří hůlky. Často se boří i bruslaři. Konec nejsevernějšího okruhu je špatný, tam jsem ani nejel.

Mapa obsahuje polohu všech 5 fotek.

Oblast: Jeseníky Hrubý Jeseník

Nejnovější zprávy z oblasti Hrubý Jeseník

Vloženo 15.3.2024 18:28
Dnes v 9 hodin autobusem na Ovčárnu. Myslím, že poprvé v životě se nám stalo, že jsme na Praděd a Švýcárnu jeli úplně sami, v panenské stopě. Stopy byly ráno zcela v pohodě, skoro bych řekl na jedničkové lyže. Ze Švýcárny také, ale ze sedélka už... více
Vloženo 10.3.2024 13:50
Ovčárna, tratě pod Kurzovní chatou - krásně upraveno na klasiku i skate a málo lyžníků. Pak Švýcárna a směr ČhS. Upraveno,ale hodně pěších, na které je třeba dávat pozor. Stopa končila za Slatěma. V prudkém sjezdu už málo sněhu, spíše led,... více
Vloženo 10.3.2024 9:51
Jeli jsme z Ovčárny na Praděd a pak Švýcárna a zpět.Sníh zrnitý, trochu poprašek ve stopě,takže jelo se dobře,Na Pradědu mlha a docela pořádný vítr.Vyrojil se ale nový zimní druh DEMENT JESENICKÝ Je extrémně škodlivý,rozrývá běžkařské stopy a... více
Více zpráv z oblasti Hrubý Jeseník