Východní Krušné hory: zpráva z 5.2.

Vloženo 5.2.2022 19:39
Snad poprvé letos upravená Jihobřežní okolo Flájí mě přiměla vyrazit do oblasti Klínů a Dlouhé Louky, a byla to výborná volba. Parádně upravené tratě, které se i pozdě odpoledne udržovaly ve výborném stavu, a horší místa pokud nějaká vůbec byla, tak se jim dalo vyhnout v pohodě. Stopy na klasiku mi vyhovovaly víc ty v oblasti Klínů, ty upravované z Dlouhé Louky byly mělčí, ale i tak velmi dobré. Díky za úpravu!

A teď dobrodružnější část výletu: odbočka kus za Jelení hlavou směrem k Českému Jiřetínu vypadala kdysi (čtvrtek?, každopádně před sněžením, natátím a následným ztuhnutím) upravená včetně stopy na klasiku, nicméně taky byla od něčeho dalšího poničená. Protože začátek sjezdu za moc nestál a stopa pokračovala i horní trasou okolo Jestřábího vrchu, vydal jsem se tudy - a to už bylo relativně pěkné lyžování (i když s čerstvou úpravou na hlavních trasách samozřejmě nesrovnatelné). Prudký sjezd ke Pstružnému potoku jsem si na této úpravě nedovedl přestavit, tak jsem zamířil k vršku červené sjezdovky ski areálu Český Jiřetín. A tam jsem objevil odloženého "stopaře", viz foto, tedy o tuto úpravu se patrně stará místní skiareál. Dolů jsem sjel po sjezdovce a přešel do Německa.

Údolní hraniční cesta upravená stále není, ani by asi upravit nešla, je tam pár míst skoro bez sněhu. Nahoru ale zcela bezpečné ve slušné stopě od lyžařů mezi kolejemi od traktoru, dolů bych se naplno kvůli těm horším místům bál. Až při napojení na 13km okruh z Holzhau (Flossgrabenloipe) přichází úprava, ale starší (čtvrtek?), kvality proměnlivé, úsek úplně na západě za silnicí je vyloženě špatný, návrat do Holzhau lesem po hřebeni naopak mnohem lepší. Čerstvě upravený úsek u Holzhau je až na loukách nad německými sjezdovkami, asi i něco východně od Holzhau upraveného bylo čerstvě, jen na ten západ ne... K napojení na české tratě na Žebrácký roh to každopádně čerstvě upravené bylo. A pak zas začala česká paráda.

GPS záznam: https://strava.app.link/gGTUU09hpnb

Mapa obsahuje polohu všech 15 fotek.

Oblast: Krušné hory Východní Krušné hory

Nejnovější zprávy z oblasti Východní Krušné hory

Vloženo 28.1.2024 6:23
Dobrý den, je po sněhu. Kdyby se dalo na ski, jistě tu bude dost příspěvků. (Odpověď na dotaz uživatele Ir z 27.1.: Dobrý den, můžu se zeptat na stav z dnešního dne Cínovec-Vitiska?děkuji za info)
Vloženo 23.1.2024 22:41
Podvečerní ježdění mezi Komárkou, Cínovcem a Vitiškou, stopy vymrzlé a rychlé. U Sedmihůrské vyhlídky kouká asfalt, ale ještě nebylo nutné jet příkopem, ve sjezdu od Cínovce na Sedmihůrskou silnici občas vykukují kamínky ale nebylo jich mnoho,... více
Vloženo 23.1.2024 22:15
Klíny - Mníšek - Klínská brána a zpět. Parking na P4 bez potíží. Nad ránem připadlo něco málo čerstvého sněhu, který pěkně schoval nepořádek ve stopě. Sníh mokrý a měkký, takže pomalejší, bylo třeba si to trochu prošlápnout. V pohodě i na skate. V... více
9:04
9:21
9:49
9:54

» Zobrazit polohy fotek na mapě

Více zpráv z oblasti Východní Krušné hory