Východní Krušné hory: zpráva z 5.3.

Vloženo 5.3.2022 18:14
Z Cínovce na Vitišku odpoledne stopy již lehce použitější, ale i tak pěkné, bez horších míst (silnice je široká, tak výjimečně vytátý kraj nevadí). Obdélníkový okruh U Vojáka má 3 pár metrů dlouhá horší místa (kamínky), jinak pěkný. Okruh přes Pramenáč 100m dlouhý úsek s kamínky a štěrkem, kde se objíždí vyjetou stopou po trávě vedle, jinak OK. I směrem dolů (to špatné místo je v horní části). Z Vitišky dál k trafu u Nového Města výborné, jediné horší místo pod sjezdem směrem od Vitišky.

2 km mezi trafem a koncem louky s větrníky dle očekávání na hraně, ale se staršími lyžemi skoro bez přenášení. Od trafa podél tyčí v podstatě bez sněhu, ale podél lesa směrem Bouřňák je sněhu dost a k parkovišti pod Bouřňákem se přes louku taky nějak dá. Tam na 50 m sundat, stejně bych tam sundaval kvůli silnici. Pak je ještě jeden 100m dlouhý úsek podél tyčí, kde je víc trávy než sněhu, mnozí sundavají, ale na lyžích to jede rychleji :-) Přes louku s větrníky jsou 2 varianty - delší cestou podél lesa s celkem slušnou vyjetou stopou viz GPS záznam https://www.strava.com/activities/6777644198, nebo přímo podél vytáté asfaltky, kde se chvílemi jede škarpou, jednou se sundají lyže kvůli překročení asfaltky a asi 30m je fakt hnusných. Ale dalo se.

Tratě v okolí Dlouhé Louky dnes asi nejlepší, málo lidí, i odpoledne ve velmi slušném stavu. Projel jsem vše upravené, vzhledem k šířce tratí nejsou vyloženě špatné skoro žádná místa, vše se dá objet. Horší jsou krátké úseky Flájské silnice pod Dlouhou Loukou (místy 1cm ledu). Tradičně pozor na sjezdu z Loučné - křížení s potokem už asi nejde přeskočit. Okruh Vysoká Mýť upraven až od lesa (tedy ne přes celou louku na Dlouhé Louce), ale stojí za to ten kousek vydržet. Spojku mezi Flájskou silnicí a okruhem Vlčí hora nedoporučuji, ten potok jsem přeskočil jen těsně :-) Z neupraveného jsem dal jen stoupání přes Vilejšov, nahoru úplně v pohodě, dolů to chce na pár místech dávat pozor, na rolbu je tam sněhu málo.

Při návratu jsem zajel do Altenbergu, avizovali dnes upravený Loipe Kahlberg. Vyloženě problematické místo jen jedno - v západní části okruhu podklady skoro přes celou šíři cesty, po směru hodinových ručiček se ten kopec leze nahoru a tedy v pohodě, proti směru o zničení lyží. Z pohledu klasika Německo o stupeň až dva horší než v ČR, stopy mělké, použité, chybějící i ve stoupáních, která mě přijdou ještě vhodná na stopu. Na skate asi lepší.

Mapa obsahuje polohu všech 17 fotek.

Oblast: Krušné hory Východní Krušné hory

Nejnovější zprávy z oblasti Východní Krušné hory

Vloženo 28.1.2024 6:23
Dobrý den, je po sněhu. Kdyby se dalo na ski, jistě tu bude dost příspěvků. (Odpověď na dotaz uživatele Ir z 27.1.: Dobrý den, můžu se zeptat na stav z dnešního dne Cínovec-Vitiska?děkuji za info)
Vloženo 23.1.2024 22:41
Podvečerní ježdění mezi Komárkou, Cínovcem a Vitiškou, stopy vymrzlé a rychlé. U Sedmihůrské vyhlídky kouká asfalt, ale ještě nebylo nutné jet příkopem, ve sjezdu od Cínovce na Sedmihůrskou silnici občas vykukují kamínky ale nebylo jich mnoho,... více
Vloženo 23.1.2024 22:15
Klíny - Mníšek - Klínská brána a zpět. Parking na P4 bez potíží. Nad ránem připadlo něco málo čerstvého sněhu, který pěkně schoval nepořádek ve stopě. Sníh mokrý a měkký, takže pomalejší, bylo třeba si to trochu prošlápnout. V pohodě i na skate. V... více
9:04
9:21
9:49
9:54

» Zobrazit polohy fotek na mapě

Více zpráv z oblasti Východní Krušné hory