Hřeben Orlických Hor: zpráva z 5.2.

Vloženo 6.2.2023 8:18
Tak skoro po dvou měsících je zima zpátky :-) - uvidíme na jak dlouho :-/.
Trasa Panská pole - rozc. Pod Jelenkou a zpět, vše klasicky.
Teplota ráno v 9 na Panských polích -5°C, přes den cca totéž. Jinak počasí celý den nádherné - bezvětří a polojasno (toho sluníčka bylo víc :-))
Mazání kombinace fialového Swix V45 a modrého V40 fungovala velmi dobře a to po celý den (1 máza), resp. 37km.
Úprava stop byla vzhledem k počasí v předešlých dnech trochu slabší:
Panská pole - Mezivrší - stopa upravovaná cca v pátek, pro klasiku OK (díky těm co ji projeli předem mnou :-)), na skate nic moc.
Mezivrší - Pěticestí - zhruba totéž co předchozí úsek, jen stopa na klasiku trochu horší.
Pěticestí - Pod Homolí (po Bunkrovce) - asi nejhorší úsek prakticky bez úpravy (asi kvůli počasí), nicméně uježděný (rozježděný), stopa pro klasiku skoro žádná (skejťáci rozjezdili ;-)) .
Pod Homolí - Pod Jelenkou - úprava asi v něděli ráno nebo v sobotu - nebyl to zrovna ideál (zejména počáteční stoupání), ale dalo se to (podstatně lepší než předešlý úsek), stopa na klasiku celkem slušná (vyjma prvního stoupání).
Zpátky přes Korunku - první úsek bez úpravy jenom prošláplá stopa na klasiku (zimní pohádka :-)) - cca ve 2/3 popadané stromy (obcházení dost nepříjemné), takže rolba nemohla projet, za stromy až ke Korunce a potom na Pěticestí čerstvá úprava (ten den asi nejlepší úsek), takže OK (pro skejt i klasiku).
Z Pěticestí na Mezivrší po Bunkrovce - stopa na klasiku prošláplá (a zatím nerozdupaná od pěšáků), ale cca 500m před parkovištěm popadané stromy (obcházení velmi nepříjemné).
Z Mezivrší na Panská pole stav asi jako ráno (trochu více rozšlapané od pěšáků).
Celkově slušné svezení a exkluzivní počasí (až mne překvapilo, jak prázdná byla parkoviště - zejména na Mezivrší, více řeknou fotky.

Mapa obsahuje polohu 17 fotek. Zbylé fotky z této zprávy (1) údaje o poloze neobsahují.

Oblast: Orlické hory Hřeben Orlických Hor

Nejnovější zprávy z oblasti Hřeben Orlických Hor

Vloženo 3.3.2024 15:47
Bohužel, souvislá vrstva sněhu je už pouze mezi Jelenkou a horní stanicí lanovky z Orlického Záhoří v délce asi 1 km, jinak 👎. Šli jsme ze Šerlichu přes VD a převážně lyže v ruce (Odpověď na dotaz uživatele Iva z 2.3.: Může někdo, prosím, napsat,... více
Vloženo 29.2.2024 22:32
Tam už jedině pěšky. Bežkovat jde jen mezi Homoli a VD (Odpověď na dotaz uživatele Sibyla z 29.2.: Prosím, jak vypadá úsek Pěticestí - Homole? Když se vyvezu lanovkou na Zakletý, budu moct u Pěticestí nasadit lyže a většinu trasy jet nebo je to... více
Vloženo 29.2.2024 22:18
Dnes repete z parkoviště na Šerlichu k lanovce ze Záhoří a zpět. . Kdo se nenechá odradit pěšky k rozcestí kolem Malë a Velké Deštné a pravou lyžařskou si lyže chvíli nese, místy preťapá po ledu a pak jedé . Tak z VD díky za bílé firnové,... více
Více zpráv z oblasti Hřeben Orlických Hor