Bedřichov a Jizerská magistrála: zpráva z 1.3.

Vloženo 1.3.2023 18:48
Dnes velké rozdíly v teplotách po ránu a během dne.Ráno v 8hod u nás v Raspenavě -10°C,na Smědavě -15°C a na Jizerce-20°C a okolo11hod na Smědavě jen -2°C,je velmi cítit jak březnové slunce již pálí.Vzhledem k nejlepšímu počasí za poslední dobu jsem se rozhodl pro výlet, který mi udělal velkou radost a byl balzám na duši.
Jej jsem ze Smědavy přes Předěl a Písčiny k Nebeskému žebříku a poté po žebříku na Smrk k rozhledně.Z rozhledny jsem si užíval výhledy jak na Krkonoše včetně Sněžky, která je vidět jen z mála míst z Jizerek a dále na Lužické hory, Frýdlantsko a Jizerské hory.
Cesta k Nebeskému žebříku je upravená a stopa byla tvrdá, dobře jela a neměkla ani přes den.Z výstupu po Nebeském žebříku na Smrk jsem měl obavy, ale nebylo se čeho obávat, protože stopa pro výstup byla dobře prošláplá , nebořila se a nebyla zledovatělá.Takže výstup i sestup byly v pohodě a mohu je každému na zítřek doporučit, protože má být ještě azuro a pro návštěvu Smrku, nejvyššího vrcholu Jizerských hor na naší straně,budou ideální podmínky.Celkový výstup od odbočky Nebeský žebřík 931m na Smrk 1124m, délka dle ukazovatele 1km mi zabrala jen 20 minut a sestup 15minut.Je možné jet i přes Tišinu, ale tato trasa zabere daleko více času.
Když jsme s malými dětmi chodili v zimě na Smrk , asi před 40 lety, tak Smrk byl holý a dalo se sjíždět, což už nejde.Celou trasu Smědava-Smrk je možno ujet i s výstupem za cca 1hod, takže to stojí za to.
U rozhledny jsem potkal chladnokrevníka Toníka s pánem, který nabízel občerstvení.Bohužel není tam pravidelně, protože mi řekl, že to záleží na třech faktorech a to na počasí, jak se pánovi chce a jak se chce koni Toníkovi.
Z výletu jsem byl nadšený a tak jezděte.

Mapa obsahuje polohu 9 fotek. Zbylé fotky z této zprávy (1) údaje o poloze neobsahují.

Oblast: Jizerské hory Bedřichov a Jizerská magistrála

Nejnovější zprávy z oblasti Bedřichov a Jizerská magistrála

Vloženo 24.4.2024 23:38
Parkoviště pod Bukovcem Tak trochu jsme podlehli zprávám, že by tu mohl být ještě sníh na běžky. Není. Mám fotku, jen ji sem nemohu dát.
Vloženo 21.4.2024 8:26
Sníh je všude. Já běžel bez lyží, ale na kameňačky je to všude od 800mAMSL. Mezi Kůrovcem Čihadlama a přes Rozmezí až k Jägerovi se dá vesele běžkovat tam je férová zima. Fotky jsou v pořadí Harrachov - Izerski Dzial - Orle - Karlovak - Pešákovna... více
8:55
9:29
9:41
9:47

» Zobrazit všechny fotky (celkem 12)

Vloženo 20.4.2024 19:56
Dobrý večer, myslím si, že v nejvyšších partiích to půjde. Je tam 18 cm sněhu.
Více zpráv z oblasti Bedřichov a Jizerská magistrála