Bedřichov a Jizerská magistrála: zpráva z 18.3.

Vloženo 18.3.2023 17:03
Na Smědavě +6°C, slunečno.Oproti včerejšku byly dnes upravené základní tratě i když trochu měkčí než včera.Naštěstí zatím bez přeháněk, tak stopy drží velmi dobře.
Jel jsem ze Smědavy po Promenádní k bunkru, po Jezdecké a po cestě pod Černým vrchem zpět.Celá tato trasa je v pohodě, bez přenášení včetně Jezdecké, která bývá ve středu vydřená,zatím drží.Problém vidím jen ve velké díře , která není označená a může zapříčinit úraz.HS nebo OPS by ji měla označit aspoň větví.
Poté jsem jel na osmičku Paličníku.V zásadě lze ji jet, spíše turisticky, protože nebyla upravená a je tam pár přenášení.Od Smědavy k Černé Smědé jsou 2 malá místa, lze je objet, po cestě přes Zelený kámen na vrcholu opět 2 malá místa , lze objet, od Předělu k Písčinám stejně 2 malá místa na objetí, poté k Paličníku již v pohodě, a poté na hřebenu 2x po 100m na přenesení, dále sjezd k Předělu v pohodě.
Dnes bylo podstatně méně lyžníků, což byla škoda, když lyžovačka byla bezvadná i když jarní na firnu.
Dokud nám nezačne pršet, tak půjde jezdit bez problému.Klára mluví o přeháňkách v druhé polovině příštího týdne, tak uvidíme, snad to nebude hrozné.
Tak jezděte.

Mapa obsahuje polohu všech 6 fotek.

Oblast: Jizerské hory Bedřichov a Jizerská magistrála

Nejnovější zprávy z oblasti Bedřichov a Jizerská magistrála

Vloženo 24.4.2024 23:38
Parkoviště pod Bukovcem Tak trochu jsme podlehli zprávám, že by tu mohl být ještě sníh na běžky. Není. Mám fotku, jen ji sem nemohu dát.
Vloženo 21.4.2024 8:26
Sníh je všude. Já běžel bez lyží, ale na kameňačky je to všude od 800mAMSL. Mezi Kůrovcem Čihadlama a přes Rozmezí až k Jägerovi se dá vesele běžkovat tam je férová zima. Fotky jsou v pořadí Harrachov - Izerski Dzial - Orle - Karlovak - Pešákovna... více
8:55
9:29
9:41
9:47

» Zobrazit všechny fotky (celkem 12)

Vloženo 20.4.2024 19:56
Dobrý večer, myslím si, že v nejvyšších partiích to půjde. Je tam 18 cm sněhu.
Více zpráv z oblasti Bedřichov a Jizerská magistrála