Bedřichov a Jizerská magistrála: zpráva z 19.1.

Vloženo 19.1.2024 15:52
Jen doplním, co psal v předchozím příspěvku David:
- pluh protáhnul i "Povalovou cestu" (odbočuje z Vládní a vede k rozcestí "Pod přehradou" a odtud pokračoval údolím do Rudolfova). Ale není to na asfalt, celá vozovka je pokrytá sněhem a po stranách ho zůstalo i trochu víc (viz foto). Od rozcestí "Pod přehradou" směrem k Závorám už je to krásně upravené rolbou.
- šel jsem z Maliníku takovou tou vrstevnicovou cestou podél kanálu a ta je na klasiku celkem OK, jen občas kořen nebo zledovatělý úsek (viz foto) a výjimečně potůček, který ale jde s trochou šikovnosti přejet bez úhony lyží.
- cesta z Hřebínku přes Olivetskou horu je pěkná, ale opět jen na klasiku - jedna až dvě lidma udělané stopy, v kopcích uplužené, ale ne na ledový podklad (viz foto)
- parkoviště se mi na Bedřichovské poměry zdála ráno prázdná - na Maliníku v 9:07 skoro prázdno, asi 15 aut a centrální ukazovalo ještě 28 míst volných. Ale odpoledne cca ve 14h byl Maliník prakticky plný.
- mazal jsem modrý Swix V40 a všechno to utáhnul, i když prudší kopce bylo lepší jít mimo stopu. Celý den mrzlo (jen na sluníčku to možná šlo někdy k nule), takže tyto podmínky asi vydrží celý víkend.

Mapa obsahuje polohu všech 6 fotek.

Oblast: Jizerské hory Bedřichov a Jizerská magistrála

Nejnovější zprávy z oblasti Bedřichov a Jizerská magistrála

Vloženo 24.4.2024 23:38
Parkoviště pod Bukovcem Tak trochu jsme podlehli zprávám, že by tu mohl být ještě sníh na běžky. Není. Mám fotku, jen ji sem nemohu dát.
Vloženo 21.4.2024 8:26
Sníh je všude. Já běžel bez lyží, ale na kameňačky je to všude od 800mAMSL. Mezi Kůrovcem Čihadlama a přes Rozmezí až k Jägerovi se dá vesele běžkovat tam je férová zima. Fotky jsou v pořadí Harrachov - Izerski Dzial - Orle - Karlovak - Pešákovna... více
8:55
9:29
9:41
9:47

» Zobrazit všechny fotky (celkem 12)

Vloženo 20.4.2024 19:56
Dobrý večer, myslím si, že v nejvyšších partiích to půjde. Je tam 18 cm sněhu.
Více zpráv z oblasti Bedřichov a Jizerská magistrála