von.maffersdorf – profil lyžaře

Registrován od 10.12.2012, vložil celkem 52 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 23.1.2024 21:02  
Na klasiku dnes v 16h dost výzva namazat: Pod 800m mokré s****ry, 800-900m 4cm sněhulákového sněhu, ve stopě zrcadýlka. Výše 5cm skoro prašanu, ve stopě led... Nakonec fialový a červený klistr. Přes Olivetskou není stopa, ale na bruslení dobré. Sjezd z Panelky na Kristiánov bacha, u hřbitova leze asfalt. Jestli bude fakt lejt, tak to kolem Máří zas bude velký špatný.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 17.1.2024 13:26  
Spadlo od soboty cca 15-20cm prašanu, který byl pomalý a pro velkou vlhkost i lepil. Ale zimní nádhera. JIZops naváží sníh mezi Bedřichovem a Blaťákem, takže dle stavu prací jsou na cestě hromady sněhu, nakladače, utemovaný sníh, rolby... Tak opatrně a hlavně ohleduplně! Mezi Točnou a Krásnou Máří 20cm prašanu na ničem, tak slepecké ťukání hůlkami... Snad to děšť nespláchne!
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 13.1.2024 14:30  
V 8:30 na Souši ještě šlo zaparkovat. Cesta od Souše na Knížecí cestu je urolbovaná, přenáší se jen 2 místa. Radši jet nahoru. Jizerská silnice bez lidí, krásná stopa, jen přetrpět Jizerku, kde se kus kolem pily nosí. Kolem Protrženky hezké, jen sjezd na Mariánský je o lyže. Na klasiku krásně držel tuhý modrý extra.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 23.4.2022 18:26  
V 7:30 z Rýžoviště (-2C) na Ručičky (sníh začne cca 1 km od Zátiší, ráno ledovaté, kupodivu nezasypané jehličím), cesta Ručičky-Dvoračky rozrytá od čtyřkolky, bylo lepší vyšlápnout modrou sjezdovku na Lysou, Z Lysé na Vrbatku to zachraňoval měkčí sníh z minulého týdne, bo starý sníh tvrdý na šutr. V cca 10h to začalo měknout, ale ve 12h už čvachta. Kolem Vysokého kola vyfoukáno, lepší jet na Špindlerovku přes Martinovku. Sjezd z Wawelu na Voseckou pěkné svezení až na jedno místo plně vysněženo. Je lepší jet mimo cestu udupanou od pěšců. Sjezd Vosecká-Krakonošova snídaně: střídání ledu ve stínu a čvachty na sluníčku, výsledkem komické semikopulační pohyby. Podél Mumlavy dobré první 2 km, pak špína a jehličí. Sníh končí nad místem odběru vody, ca 1,2km od vodopádu. Vyražte, kdo můžete, jen bych asi vynechal údolí Mumlavy pro ukrutně špinavý sníh. Bacha cesta Labská-Vosecká je uzavřená kvůli ochraně přírody či čeho. Mazal jsem klistr univerzál stříbrný, po 11h červený.
Západní Krkonoše - Harrachov, Rokytnice
Vloženo 17.4.2022 13:23  
Do 10h zmrzlé a rychlé, pak už to na sluníčku změklo a nejelo. Je potřeba si všude dávat pozir na překvapivě horší místečka, kdy najednou je ve stopě šutr či hlína. A to i na zatím dobrých trasách jako: K lomu nebo Dolny dukt. Cestu Orle - Rozdrozie od Cicha Rovnia má smysl jet jen nahoru, je tam cca 700m špatných, zatím se nějak objet dají, zítra to už nepůjde. Kolem Orle místy na cestě z Jakuszyc už jen asfalt. Motanice kolem Samolotu zatím dobré až výborné. Prostě jarní lyžování se vším všudy a určitě vyražte, možná už ne áčkové lyže... Nafta 7,14 zl. Skol
Jakuszyce a okolí
Vloženo 12.4.2022 12:37  
Z Nové Louky v 8h pěšky do lesa k Blaťáku (na rybníku loví vzácné potáplice!), pak trošku vytáto u Tetřevího kamene, Kristiánov zcela bez sněhu, ale jak člověk vleze lesa nad Kristiánovem, tak zima vánoční! Z Kristiánova na sedlo Holubíku vyšlapaná stopa, kolem Bílé smrti na Žďárek a na Čihadla zrovna tak. Na bruslení vhodné jen na Rozmezí - Knajpu. Místy prašan, místy měkké, místy led... Po 10h sluníčko sníh tavilo jak blázen. Kdo chce jezdit, musí ráno, kdo se chce opalovat, po 11h :-)
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 10.4.2022 14:40  
Rolba dnes objela cca 50km, dokonce i k odbočce k harrachovskému nádraží. Tam je to ale cca 2km před odbočkou k nádraží a cca1km za ní dost bída, na již vytátá místa napadlo cca 5cm nového a do toho vjela rolba a vyorala perk... Takže dá se projet, ale mít oči na šťopkách. Sníh ale vlhnoucí, pomalý, namazat na klasiku dost kumšt - variace na fialové tuhé. Nad 850m stále sněhu dost a až na pár místeček v motanicích kolem Samolotu podmínky jak v únoru. Bonusově nafta za 7,29 Zl :-) Určitě jeďte, je to ještě na áčkové lyže. Jo a prý budou upravovat o velikonocích, pak prý i tam končí.
Jakuszyce a okolí
Vloženo 21.3.2022 13:34  
Bedřichov - Rozmezí - Máří - Bedřichov: sněhu je dosti, ale je díky vichru v noci dosti i jehličí a větviček, takže i na klasiku se dá jet jen uprostřed, bo ve stopě je té biomasy opravdu nejetelně hodně. Takže bruslaři mají dost navrch... nebo jezdit mimo les kolem Jizerky, tam to je čisté. Jo a do cca 10h je ve stínu místy led, tak lyžaři starších ročníků a křehčích kostí opatrně a nepadat...
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 1.12.2021 10:43  
Noční lyžovačka 21:30 - 23:00 z Nové Louky, až na Kristiánov ujeté autem, nahoru na Pod sedlo Holubníku pěkná ochotnická stopa, Panelku až na Točnu jsem si prošlápnul, na Hřebínek ochotnická stopa a z Hřebínku ujeté autem. Byl to vlhnoucí prašan, jen na klasiku, bralo to modré sádlo. Děsně fičelo. Sníh na ničem neleží, při dynamičtějším odšlápnutí riziko úpravy hrany lyže asfaltem :-). Parkoviště v Bedřichově zatím jede za taxu 100Kč/den.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 13.4.2021 15:53  
Dnes v 10h ze Souše. Cesta od Souše nahoru na Knížecí cestu je ujetá s 5cm sněhu, nikde vytáto, bezpečný sjezd. Knížecí od Václavíkovy studánky proražená jedním úderníkem, Promenádní ujetá skůtrem pro bruslení, reziduální stopa dobrá. Sjezd od Kakrdy k Pyramidě je vyfoukaný, místy kouká hlína, ale zatím v pohodě. Jizerská silnice je špatná, u Borkoviště leze asfalt, radši to jeďte Promenádní. Soušská silnice má jednu klasickou stopu. Sníh spíš pomalý, na klasiku fialové variace.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 9.4.2021 10:19  
Ze série "Kam za dřevem"... Položil jsem dotaz na LČR a zde je jejich slušná a věcná odpověď:
"Žádná intenzivní těžba se nechystá. Těžit se bude v běžné výši. Jde nám o přístup do lesa jako takový. Je třeba vyhledat polomy, zkontrolovat oplocenky, připravit obranná opatření proti kůrovci. Na rolbou zhutnělých cestách zledovatělý sníh odtává pomalu a proto již další úpravu nechceme, aby sníh na cestách roztál co nejrychleji. Pokud bude někde probíhat těžba poblíž turistických tras, místo bude označeno, např. páskou.
S pozdravem

Michal Hovorka
vedoucí Lesní správy Jablonec"

Děkuji panu Hovorkovi za odpověď. Mějme rozum, kolem Bedřichova jste jistě viděli stovky stromů napadených kůrovcem a to asi nevidíme, tolik, co profík... Takže ač jako lyžař nerad jejich argumenty beru...
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 9.4.2021 10:15  
Cesta z Maliníku k přehradě je vyhrnutá skoro na asfalt. Kanál je ale překvapivě na klasiku / soupaž překvapivě dobrý. Jinde s frézou zatím neřádili.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 9.4.2021 10:12  
Ve čtvrtek večer / v noci šlo dojet k elektrárně 30m před závoru. Na asi 4 místech (esíčka, u studánky...) ca jen 2cm udupaného nového sněhu na asfaltu. Sjet ale šlo i na áčkových lyžích. Dnešní teplo to asi zhorší. Stopy v okolí Nové Louky upravené nejsou, je uťapané. Překvapivě pěkná klasická stopa od Točny na sedlo Holubníku a ze Žďárku přes sedlo Holubníku do Kristiánova a ze sedla po červené na Holubník. Nad 850m leželo cca 15++cm prašanu na zmrzlém firnu. Vyražte i mimo magistrálu, podmínky pro to nejlepší za zimu. Hltejte výhledy, ne kilometry :-)
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 16.2.2020 14:30  
Stadion v Jakuszycích je celý oplocený, musí se buď objet po závodních tratích nebo jít pěšky po silnici.:-( Krásná stopa ze vlakovézastávky přes křižovatku 21, Czerwony Potok (25), dul Stanislaw, Rozdrozie po Cicha rownia (22) téměř po celou dobu prašan (!), stopa z Rozdrozie pod Cicha rownia (22) na křižovatku 22 bez úpravy. Ale cesta z Orle na Chatku Gorzystow ujela rolba, spojka k hraničnímu mostu ujeli krásně úzkou rolbou, ale posledních 100m před mostem se to musí nést, potok.... Sjezd z Jizerky k Jizeře ujela rolba- bacha na posledních cca 300m koukají šutry! Poláci trasy Biegu Piastow opečovávají, doporučuji mrknout na novou trasu http://bieg-piastow.pl/img/files/44/mapy/A4_50km_CT_45k%20(1).jpg a vyrazit.
Jakuszyce a okolí
Vloženo 21.1.2020 21:49  
Od Ahojky kolem Jablonecké dolů na hráz (ujeté rolbou, jen lidmi ujeté stopy); přes hráze se dá přesoupažit podél zábradlí; cesta kolem Chaty věčné mlčení až na Kristiánovskou cestu je ujetá jen běžkaři a jen na klasiku dolů bych ji nejel-hrozi šutříky, ale do kopce pěkné romantické; ze Ždárku přes sedlo Holubníku, dolů na Panelku - pěkná stopa na klasiku opět ušlapaná jen humanoidy; od Buku přes 5km kolečko - pod Prezidentskou-Jablonecká: ujeté rolbou, bez stopy, ale pěkné na bruslení. A na klasiku držel modrý extra, na frekventovanějších místech ledovatá stopa.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 16.1.2020 21:39  
Smědava - Promenádní - Mořina (2 stopy mělké, vachrlaté), Bunkr - Knížecí (tutam šutřík ve svahu nad Jizerkou, lepší jet spojkou z Promenádní), Knížecí pěkná na soupaž. Z Kasárenské k Protržence pěkná stopa, ale na 3 místech teče potůček přes cestu, tak bacha. Úsek z Protrženky na Knajpu asi nejhezčí. Stopa většinou ledovatáp. Na klistr. Takové pěkné dubnové lyžování..
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 8.1.2020 23:26  
20:00 - 22:00; Bedřichov - Nová Louka: Mělká rozvrklaná ledovatá stopa; Nová Louka - Odbočka k chatě Věčného mlčení: kdysi hluboká stopa, nyní poničená od bruslařů, ledovatá; odb. k chatě V.m. - Tetřevky 2 stopy, hluboké ledovaté; Tetřevky - Točna: mokrý sníh, kape voda ze stromů, ve stopě prosvítá asfalt; Točna - Hřebínek - Nová louka: rozvrklaná ledovatá stopa pro pružné kotníky artisty z cirkusu Humberto a pevná třísla Jardy Jágra... Celou dobu mžilo, tvořila se krusta. Jel jsem na klistr. Jestli je toto leden, tak to se v březnu sejdeme v plavkách na Vápence...
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 28.12.2019 11:39  
Jizerská ops zkusila vyjet s rolbou na stadionu a stala se z toho svatoštěpánská orba... Pod Kristiánov a pod Žďárek opravdu nejde opravovat rolbou. Je to bílé, ale je toho málo a bez podkladu. V 10h jsem potkal skútr se stopařem jeda na Novou Louku z Bedřichova, ale stopa nebyla pevná, ergo se hned rozpadala. Jedničkové lyže bych si z Bedřichova opravdu nebral, sněhu je málo, mnohdy od země taje. Úsek Žďárek - Rozmezí by šel už rolbou upravit.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 31.3.2019 15:39  
Dnes v 8h ze Souše na Písčiny a zpět: Parkoviště na Souši na louce už zavřeli. Parkomat na parkovišti pod hrází je nový, už bere všechny platné mince, nejen 10Kč a výše. Není urolbováno od Bíllých kamenů k bunkru, ale zajížďkou na Promenádní, kupodivu urolbována Jizerská silnice a pak dál až na Písčiny. Jizerská ops díky, byť to místy po neupraveném jelo rychleji. Na klasiku držel KR50.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 26.3.2019 9:18  
Pozor cca 100m mezi Točnou na Panelce a rozcestím Pod Ptačímu kupami kouká ve stopě asfalt. Asfalt kouká taky asi na 10m u mostku na Blaťáku. Jinak sněhu hóóódně.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 26.3.2019 7:05  
Pondělí mezi 21h-23h Kristiánov-Rozmezí-Hřebínek: Pod Kristiánovem napadly 2cm mokrého sněhu, výše asi tak 7cm prašanu. Potkal jsem rolbu na Žďárku. Co namazat na ušlechtilou klasiku jest těžká volba - níže jak 800m je ve stopě firn, výše pak prašan. Bruslaři celou dobu měli nový sníh (nejdřív mokrý, výše suchý. Zajímavé, že, co spadlo, tak zoufale nejelo. Nějaký fitness speciální neskluzový sníh :-) Celou dobu -1C mlha.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 24.2.2019 11:55  
Upraveno vše včera nebo dnes, všechny stopy hluboké. Většinou hrubozrnný, na severní svazích a v lese jemnozrnný firn. Na jižních svazích stopy ledovaté. Bralo to modré skare a Swix KR40: Sous - Jjizerka - Jizerská silnice - Bufet - Kneipa - Předěl - k odbočce na Smrk - Smědava - Kneipa - Kasáresnká - Soušská. Díky OPS, vše upravené. Dejte si strašnýho majzla na prudkých sjezdech. Je to tvrdé, rychlé, ledovaté. Třeba z Kneipy na Smědavu bych jel jedině po Kasárenské.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 15.1.2019 12:23  
Včera backcountry Sněžné věžičky - Holubník. Prašan na tvrdém.Tak zachumelené Sněžné věžičky jsem ještě neviděl. Jestli vás otravují davy na magistrále, vyražte mimo stopy :-)
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 12.1.2019 21:42  
Cesta na chatu Gorzystow je pro běžky nesjízdná. Pěšáci z ní udělali tankodrom. Rallye je i sjezd podél řeky k hraničnímu mostku. Potok ve spodní části teče přes cestu a vytváří sněhové barikády.. o zlomení lyží. České strany ujeté 2 dny zpátky rolbou. Jet přímo z Jakuszyc na Orle je zoufalost, pěšáci, sáňkaři, totální začátečníci... taková hra na vyhýbanou. Pěkné stopy až dolů do Szklarska Huta a odtud nahoru k lomu.
Jakuszyce a okolí
Vloženo 12.1.2019 21:38  
Kanál je uplně zrasovaný od pěšáků. Dříve tam jezdil skůtr. Byla byl to moc příjemná cesta po rovině pro začátečníky, bez davů. Ale nedá se kloudně jet ve stopě zničené od pěšáků, kteří tam jsou a boří se po kolena.. nechápu.
Mezi Tetřevkami a a Točnou je popadané hafo špiček stromů a docela to překáží. Smolné větve se umí přilepit na skluznici líp jak klistrem :-)
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 9.1.2019 23:52  
Vratislavice - Dnes v 23h projeto kolečko na klasiku kolem hřbitova a mezi sídlištěm a koupalištěm. Na louce mezi kravínem a koupalištěm sice skůtr projel, ale netáhl stopaře. Sjezd podél vlnitého plechu ohrady koupaliště je výzvou... Radši jet podél koupaliště nahoru. Vzal bych si béčkové lyže. Místy odspodu prosakuje voda. Prošlápnutá stopa na Kunratické sídliště. Krásné, doporučuji. Skoll
Ještěd, Liberec, Jablonec a okolí
Vloženo 6.1.2019 12:51  
(Odpověď na dotaz uživatele Mojmír z 6.1.: Jaká je aktualní situace kolem parkoviště na Smědavě.Poslední zpráva je z 31.12.18.)
Vyhrnuto, dá se parkovat.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 26.12.2018 16:11  
Cesta k elektrárně v Rudolfov je protazena až na asfalt cca 1km od elektrárny. Pak slušná stopa, jen místy vzala rolba hlínu. Tak bacha při sjezdu. Sjezd z Olivetske dolů k přehradě je bezpečný bez vytátých míst. Jen nahoře na Olivetce dělá na půlce cesty neplechu potok. Díky Jizerské ops za péči.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 25.12.2018 17:23  
Dopoledne kolem Jos. dol přehrady. Ujeto z Jablonecké dolů k hrázi. Přes hráz stopou po chodníku, na Kristianov krásná stopa. Úsek U Buku-Kralovka projekty kdysi skutrem, na klasiku ok. Ops se činí. Děkujeme.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 20.1.2018 11:07  
Dnes s kuropěním z Maliníku. Ze Závor je pěkná stopa na Oldřichovskou cestu, urolbováno i dolů do Oldřichova, jen otázka kam až. Byť měkká ale hezká stopa nahoru na Bílou kuchyni. Urolbováno i od elektrárny k přehradě. Na klasiku mazal modrý extra, nad 900m trochu lepil, pod 750m ve stopě umydleno a nedržel.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 29.12.2017 12:46  
Po 8:00 jsou parkoviště plná. Jestli nechcete ztrácet čas a nervy, jeďte vlakem do Jakuszyc, parkovat U kapličky nebo parking po bedřichovskými sjezdovkami. Je lepší přijet přes Jablonec, od Liberce stojí kolona od Maliníku. Nebo si přivstat. Trasa severní strana josefodolské přehrady - krásné stopy, žádní lidé. Jen na 100m tradičně boj magistrály s bažinou :-); cesta od přehrady k chatě věčného mlčení je protažená (Lesy ČR: proč proboha??? tý nafty!!!) ale od chaty je výše je hezká ochotnická stopa; od Hřebínku dolů je stopa ledovatá, odhaduji, že to zítra na klasiku tuhý brát nebude, ale nad 850m je prašan... těžká volba mazačova.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 3.12.2017 14:03  
Doporučuji vzít si určitě kameňačky. Sice rolbou najeto k lomu - Samolot - Orle, ale často vyorali kamení. Zbytečně machrovali širokou rolbou. Na Velkou JIzerskou louku se dá dojet, až na pár míst dobrá ochotnická stopa, ale je tam výrazně méně sněhu jak u Jakuszyc. Držel modrý extra.
Jakuszyce a okolí
Vloženo 29.11.2017 19:31  
Rolbou upravili cca 6km změti tras kolem stadionu. Vyorali dost šutrů a na klasiku stopy jen někde. Ve stopě zrcadýlka, velká vlhkost vzduchu. Z Jakuszyc na Orle uježděné auty, prošlápnul jsem z Orle na křižovatku Cicha Rownia a pak až do Jakuszyc. Pozor ve stoupání nad Orle jsou pod sněhem poschovávané šutráky, dolu sejít, jinak přijdete o lyže.
Jakuszyce a okolí
Vloženo 19.3.2017 12:50  
V 7:30 z Jizerky, Knížecí, Smědava, Klínový vrch, podél Jizery, most přes Jizeru... Jizerka 11:00 - Rychlé, tvrdé, krásné bruslení mimo cestu. Stopy úúúúžasně upravené, parádně upraveno k mostu přes Jizeru. Písčiny úžasné. Jizerska ops tentokrát 1**** Stopa ráno ledovatá, po 10h mokrá. Klistry...
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 17.3.2017 12:50  
Dnes 7:00 - 9:00 okruh JIZ30. U Krásné Máří 3 místa na přenesení, celkem 100m pěšky. Překvapivě velmi dobrá upravená stopa přes Olivetskou.
Doporučuji přivstat si a jet ráno, po 10h to není sníh ale břečka.
Jestli pojedete klasiku, zažehlete Skare, jinak ostrý raní sníh klistry za 10km obrousí.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 11.3.2017 12:35  
8-10h byl nad úrovní Nové Louky lehce vlhký nový sníh na fialový tuhý, pod novou loukou jen vyoraný firn. Po 10h se oteplilo a s nového sněhu se staly nedržící a nejedoucí mydlinky. Namazat na klasiku je výzva. Odhaduji po nočním přemrznutí to bude všude, nejen níže, na klistr. Vizuálně nádherně zachumeleno kolem Čihadel.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 7.12.2016 20:06  
Bedřichov - U Buku - Vládní - Olivetská - Bílá Kuchyně - Hřebínek -Bedřichov. Přes Vládní k horní části přehrady je dobrá jedna stopa, úsek za přehradou k rozcestí na Olivetskou je oraniště. Na Olivetskou a k Bíle Kuchyni vede prošlápnutá stopa. Pěkné. Z Bílé Kuchyně na Hřebínek to je jízda oraništěm. Bruslaři mají prostě kolem Hřebínku smůlu.
V 16h foukal teplý vzduch od JZ... :-(
Lesáci prý mají v plánu rubat dříví do 20.12. Kdo si chcete hezky zajezdit, jeďte do Jakuszyc. Leszci už se naučili upravovat tratě... Kolem Bedřichova se toho moc nezmění do Vánoc.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 27.3.2016 15:04  
Stopy byly mezi 7-9 hodinou keramicky ledovaté, sjezdy o ústa. Pak to měklo a v 10h na slunci nejedoucí mokré. Ale bylo tam krásně. Nahoře kolem Cicha Rovnia asi nejhezčí stopy, ale i úseky kolem lomu dobré.
Jakuszyce a okolí
Vloženo 25.3.2016 22:06  
Zdravím Dadu a Pavku - ráno to bylo brambořiště po křižovatku nad Harrachovem. Ale proháněli v 10h tam rolbu, možná i tam to vzali...
Jakuszyce a okolí
Vloženo 25.3.2016 12:50  
Dnes mezi 7:00 - 10:00 klasika. Až na úsek Jakuszyce - Orle to byla paráda. Pěšáci tento úsek zmasakrovali. Pod 900m stopa spíše firnovatá a na fialový klistr, ale nad 900m prašánek i ve stopě. Naprosto úžasné stopy - motanice kolem Cicha Rownia. Je tam projetá trasa Biegu a bylo to dokonalé. Lidí i v 10h skromně. Mezi křižovatkami 40-41 nad chatou Robaczka se nadá jet. Vytáté + těžba!
Jakuszyce a okolí
Vloženo 18.3.2016 9:51  
6:30 - 8:30 klasikou Bedřichov - Máří - Rozmezí - Bedřichov. Stopa většinou ledovatá, místy ledovatá celé šíře cesty. Od Nové louky výš podmínky dobré. V lese kolem Máří něco jako prašan. Nažehlil modrý skare a na to fialový klistr. A dobrý. Stoupalo to. Křižovatka na Kristiánově je o držku - ledoasfalt. Kolem 8 huž to měklo, byly 3st. Ze sněhu vylézají hovna od psů. Kynologičtí fašisti jsou nepoučitelní.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 1.3.2016 22:58  
Stopy na klasiku na úrovni pod Kristiánovem a pod Panelkou jsou ledovaté. Lehce modré skare pomohlo, přes to tuháč, aby to výše nelepilo. V Praze 10 cm sněhu, v Bedřichově 2 cm novéhu na ledu. Paradox... Ale vizuálně zimní flair. V 21h na Hřebínku -4C, lehce mlha.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 29.12.2013 19:32  
Ze Smědavy doporučuji jet k Protržence, tam to vypadá jako zima, z Mariánek na Knajpu paráda. Potkal jsem člověka, jel zdola z Josefáče od Pekla a prý cca 2 km od Knajpy paráda, níže jaro. Úsek Čihadla Ždárek jen slupka ledu, přes sedlo Holubníku asi 5x přenášel, nedoporučuji. Z Kristiánova na Rozmezí to to jako zima vypadá až od Jägerova kříže. Kasárenská opravdu krásná. Kde si jen sv. Petr ten sníh schovává???
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 7.12.2013 14:17  
Bedřichov-Kristiánov-Rozmezí-Krásná Máří-Bedřichov - projeté rolbou, ale je to měkké a bruslaři ničí stopu. Modrý extra. Na vyfoukaných místech ťukání do asfaltu. Až vtrhnou davy, asi vyorají kamínky. Ale s opatrností pro dobré lyže. Skoll
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 1.12.2013 12:59  
Popis Petra z 30.11. sedí i dnes, jen od Hřebínku výše připadlo asi 5cm sněhu. Úsek Bedřichov Nová louka již umlácené umydlené, místy se objevují vyorané šutříky, de facto bez stopy. Teplá zemé, takže sníh místy odtává odspodu. Při soupaži hůlky kloužou po asfaltu pod sněhem. Takže určitě kameňačky. Na Čihadle jsem potkal maníka, říkal, že kolem Smědavy sněhu dost.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 22.4.2013 9:37  
V 8h z Harrachova - podél Mumlavy - po modré k U čtyř pánů - Vrbatka - Pančavský vodopád- Labská-Violík-Vrbtaka-Harrachov: Do cca 10h byl v údolí sníh zmrzlý, pak už mokré nejedoucí hmoty. Nazout se dalo cca 1 km nad Mumlavským vodopádem. V lese ale nánosy jehličí, tak s klistrem opatrně! Voda hučela, slunce rvalo a potkal jsem 10lidí za celé dopoledne. Snad nám to do srpna vydrží :-)
Západní Krkonoše - Harrachov, Rokytnice
Vloženo 6.4.2013 20:06  
Ještě dodatek: Stopy byly na 1*!, díky OPSko!
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 6.4.2013 20:04  
Mezi 15-17.30h Bedřichov-Smědava-Bedřichov: Celou dobu mlha, občas mžilo při -1C až -3C, takže to namrzalo. V lese se ještě držel prašan, ale mimo les to byla zrcadýlka. Ale dal jsem Swix tuhý fialový 0/+1C a na 90% stopy to drželo a jelo. Zítra bych si na klasiku pro sichr přibalil i klistr. Snad to vydrží až do srpna :-)
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 22.3.2013 10:57  
Mezi 21:00 až 22:15 jsem jel klasiku Bedřichov-Olivetku-Hřebínek-za Přehradou-Bedřichov. Bylo -5C a modrý extra byl zcela jasná volba. Leží tam cca 10 cm prašanu a furt lehce padá. Snad to tak vydrží i přes léto :-)
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 2.1.2013 9:19  
Rád bych vyslovil slova uznání a díků panu Mizerovi, který na Máří celý den nahazoval sníh. Již tradičně vítr sníh odnesl a teplo dokonalo zbytek zkázy. JIZ50 se pro mnohé stal byznys, přesto se najdou dobrovolníci, kteří zdarma otročí. Klobouk dolů a díky!

Na Olivetské pozor na vytátá místa v pravé stopě z Bílé Kuchyně na Olivetku-s čelovkou nevidno!
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 15.12.2012 22:16  
Bedřichov-Sedlo Holubníku-Olivetská-Kanál-Č.Chalupa-Liďáky mezi 15 a 17h. Chvílemi pršelo, chvílemi padalo něco tužšího. Každopádně to začalo zmrzat. Ráno to bude rychlé. Jen se obávám, že na klasiku to možná bude na klistr. Dalo se na lyžích dojet až k vodárně nad Liďáky. Vyjma kanálu jsou cesty kolem Černé Nisy vypluhované líp jak cesty v Liberci... :-(
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 10.12.2012 9:30  
Jel jsem Maliník-Rozmezí-Smědava-Kořenov: Maliník-Vládní po kanále na klasiku paráda, po sněžení zmizí i těch pár šutříků. Silnice k Černé Nise je vyhrnutá, stejně jako cesty kolem přehrady. Kopec na Vládní je upravený rolbou.
Rolbou je upravený i úsek po Jizerské silnici na Jizerku. Dá se jen podle Jizery. Horní 1/4 parádní, zbytek stopy po traktoru,ale s kopce se v tom dalo jet. Na lyžích jsem dojel až k prvním domům v Kořenově. V 16:30, když jsem sedal do busu kladlo jak o rekord, takže to bude ještě lepší! Skoll
Bedřichov a Jizerská magistrála