zdenal – profil lyžaře

Registrován od 2.1.2014, vložil celkem 6 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 26.11.2017 12:11  
Po nočním sněžení, cca 3-4cm, se oproti včerejšku dá rozumně vyrazit i na klasiku. Stopa kromě svážnice na střelnici v okolí Míseček moc není, ale díky čerstvýmu sněhu to pěkně drží i mimo stopu. Počasí je perfektní, mlha od včera zmizela. Předpověď slibuje další nášup sněhu v týdnu a s tím snad i další strojovou úpravu. 2 fotky stopy na svážnici https://photos.app.goo.gl/kcbYiE281P7JCIPI3
Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 28.12.2014 21:45  
Klasicky z Modravy - Na Ztraceném - Černohorská nádrž - Modravský potok - Modrava. Začátek k Modravskýmu potoku je místama vykouklá tráva a semtam s dá zavadit o kamínek. Takže určitě vzít horší lyže. Kousek za Modravským potokem už je to bez problému. Stopa byla projetá skůtrem pouze od Černohorské nádrže k Modravskýmu potoku. Nahoře bude kolem 15cm, na Modravě mezi 5-10cm. Na skate to určitě ještě není.
Včerejší odpoledne a noc i dnes přes den opět padalo, takže už to bude zase o něco lepší.
Modravsko a Srní
Vloženo 7.2.2014 11:56  
Hlavni je, ze tam je snih. Toho je tam dost a je zatim cistej. Nicmene z avizovanych 800m je to podle me tak 250m, takze porad se frci dokola. Stopa pro klasiku je jedna a jako zrcadlo coz na soupaze nevadi, pro turisty by to ale moc pekny nebylo. Na skate je to siroke cca 4m. Byl jsem tam od 9h a to bylo skoro prazdno, pred 10h prisly asi dve skoly, takze bylo treba se vyhejbat. Fotky jsou na http://goo.gl/SHIrJN
Praha
Vloženo 27.1.2014 10:35  
V neděli jsem opět jel trasu z Modravy na Černou horu a zpět. Napadlo dalších 5cm a místa, kde bylo třeba dávat bacha jsou v pohodě. Zatím stále bez protažení technikou. Nicméně chválím šumavské lyžaře, protože sami dokážou projet téměř rovnou stopu, kde se dá trénovat:)
Modravsko a Srní
Vloženo 25.1.2014 21:14  
Na Modravě napadlo něco kolem 5 cm. Já jsem vyrazil soupažema na Březník a cestou zpět jsem uhnul směrem na Černou horu. Podmínky tam byli natolik parádní, http://goo.gl/iP2WPV, že jsem ji přejel a pokračoval ještě pár kilometrů směrem ke Kvildě. Protijedoucí říkali, že to jde až ke Kvildě, jen na posledním kilometru se musí dát víc bacha. Takže výjezd byl u mě jeden z nejlepších tuhle zimu, krásně to držel modrej extráč. Pozor dávejte na pár místech, kde jsou stromy ihned u cesty z obou stran, tam toho tolik nepřipadlo, ale žádné sundavání, ani větší zpomalení jsem nepotřeboval.
Modravsko a Srní
Vloženo 2.1.2014 19:07  
Dneska parádní trénink na klasiku. Jel jsem od parkoviště na Gerlově Huti podél silnice směrem na Novou Hůrku. Šlo to parádně až po místo, kde cesta odbočuje od silnice, tam došel sníh, takže tam a zpět je to něco přes 5km. Pozor na lyže se muselo dát jen v půlce u rozcestí Popelní domky. Jinak to bylo dokonce i bez jehličí!

Pak jsem vyrazil od parkoviště po Šumavské magistrále směrem na Sklářský vrch. Stoupání nahoru bylo na klistr, ale soupažema to šlo vyjet pěkně. Sníh je tam pěknej bez jehličí. Pozor se musí dát až za vrcholem kopce, kde je víc jehličí a občas vykoukne kamínek (cca 150m). Pak se dá jet bez problému po čistym sněhu bez jehličí a kamení až asi půl kilometru za rozcestí Nad Samotami (asi 4 km). Klasická stopa tam byla vyříznutá už před dlouhou dobou, ale je v parádnim stavu. Cestou zpět je to super trénink na soupaže.

Nahrál jsem pár fotek na http://goo.gl/TR1b2f.
Železnorudsko