Pida11 – profil lyžaře

Registrován od 19.1.2022, vložil celkem 8 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 8.12.2023 19:08  
Serlich-Vrchmezi-Velka Destna-Peticesti-Serlich
Vsude nova uprava. Na vetrnych mistech se stopy rychle zafoukavaly.Kde bylo chraneno stromy pred vetrem, tak krasna stopa.
Kde upravovali z Destneho v tydnu, tak na skate krasna vymrzla trat. Od Homole na Peticesti dnes uprava po tydnu a bylo to mekci, ale na skate uplne v pohode.
O problemu mezi Homoli a novou sjezdovkou uz vsichni psali. Kdo muzete jedte o vikendu do stopy, kdy budou idealni podminky. Od pondeli to vzhledem k otepleni bude asi bida, moc velka vrstva snehu neni a na par mistech bylo na boruvci, ci naznak asfaltu vydreno jiz dnes...
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 15.3.2023 14:19  
Dnes projeto Serlich-Peticesti.
Nejlepsi usek od Velky Destny-Pod Homoli, tak porad na ackove lyze.
Od Homole na Peticesti urcite lepsi strana od Zahori. Bunkrovka hodne rozbita, na par mistech brzo uz nebude snih.
Pozor i na trase z Velky Destny k Serlichu tou pesi cestou.Kousek od Velky Destny take uz na par mistech vytato na kaminky.

Jinak po vcerejsim desti a nocnim umrznuti to bylo rano spise na brusle nez na lyze. K obedu to uz trochu povolilo. Mistama hrbolaty a a v nekterych sjezdech to bylo o kotniky, hur se pluzilo. Ale na rozlouceni se sezonou se porad dalo. Do vikendu to jeste pujde. Po vikendu bude uz asi po vsem..
9:06
10:08
10:25
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 26.1.2023 15:27  
Svratka - potvrzuji, ze u nastupu jiz na hodne mistech kouka trava nebo krtince, ale porad se da v pohode vyhnout.
Na hornim okruhu nejlepsi cast u lesa, ktera ma lepsi parametry nez horska strediska. Na navetrnych mistech, ale uz taky prosvita dost travy. Na klasiku uz moc nepouzitelny, vetsina stop protatych na zem krome useku u lesa. Na skate se porad v pohode dalo dopoledne,kdyz byl snih ztvrdly. Otazka co to udela az to povoli ..
9:35
9:35
11:12

» Zobrazit GPX záznam trasy a polohu fotek na mapě

Žďárské vrchy a Novoměstsko
Vloženo 24.1.2023 19:23  
Diky za upravu trati!
Rolbari jak z Destne,tak z Orlickeho Zahori si dali zalezet a trate byli v perfektim stavu. Na brusleni jiz pevny stred a po krajich krasne stopy na klasiku.
Projeto Serlich-Pod Homoli-Peticesti-Korunka-zpet na Serlich.
Vsude krasne upravene trate. Jedine, kde nebylo upraveno byla cast od Homole na Petivesti vychodni trasou, kterou maji na starosti rolbari z Ricek (druhe foto). Ale i ta sla nejak projet. Na uprave z vikendu par cm namrzleho snehu a dost rozorany na skate. Zbytek jedna velka krasa a bez lidi.
13:33
14:00
14:29

» Zobrazit GPX záznam trasy a polohu fotek na mapě

Hřeben Orlických Hor
Vloženo 23.1.2023 9:26  
Včera projeta klasika Šerlich-Pěticestí.
Jeli jsme klasicky a dalo se úplně v pohodě. Místama lezlo ve stopě trochu borůvčí, ale nic hrozného. Na skate ráno sice projeto rolbou jak z Deštné, tak od Říček, ale střední pás byl hodně měkký a místy hlubší. Ideálně by to chtělo přejet ještě jednou a pak jen chvíli počkat než to vymrzne. Takhle bylo včera lepší zvolit klasiku. Ale na to, že ještě 3 dny zpátky nebyl v Orlických žádný sníh, tak dobrý podmínky.
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 18.12.2022 20:39  
Šerlich - Pěticestí - Šerlich - Sedloňovský vrch - Deštné

Dnes to bylo celé za odměnu. Lyžařů pro mě nepochopitelně málo na to jaké jsou podmínky. Podklad krásně vymrzlý a rychlý, stopy na klasiku taky krásně držely. Kdo můžete, tak vyražte než přijde slibované oteplení....při sjezdu do Deštného bacha jen přímo kousek před Deštným občas vykukoval na cestě kamínek. Jinak vše jednoznačně na áčkové lyže..
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 7.3.2022 17:42  
Ze Šerlichu na Pěticestí a zpět - na tvrdém pokladu cca 2-3cm vrstva nového sněhu. Dalo se v tom krásně bruslit. Stopy tvrdé a rychlé, šlo i na soupaž. Chvíli sluníčko, chvíli lehce chumelilo. Za 2,5 hodiny jsem nahoře potkal dohromady tak 10 lidí, dneska srdce zaplesalo. Po zbytek týdne to bude asi podobný, tak hurá si užít ideální podmínky.
Chtěl jsem ještě na Mezivrší, ale tam nebylo asi delší dobu proáhnuto a na skate by to moc nešlo. Jinak ale na hřebeni parádní podmínky.
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 19.1.2022 16:15  
Já bych to zase tak neprožíval tady ty hádky. Dnes jsem mezi Masaryčkou a Mezivrším najezdil 40km a pěšáky bych spočítal na prstech jedný ruky a navíc ani jeden z nich nešel ve stopě. Pásu na bruslení mezi Šerlichem a VD to taky neuškodilo, je tam již tvrdý podklad a krásně uježděno.
Jinak ráno na skate v čerstvém poprašku trochu náročnější, ale čím více lidí projelo, tím se jelo líp a rychleji. Dneska nahoře krásná inverze a špičkové podmínky.
10:02
10:25
12:55
Hřeben Orlických Hor