SloeGinJoe – profil lyžaře

Registrován od 3.3.2022, vložil celkem 6 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 23.1.2024 22:15  
Klíny - Mníšek - Klínská brána a zpět. Parking na P4 bez potíží. Nad ránem připadlo něco málo čerstvého sněhu, který pěkně schoval nepořádek ve stopě. Sníh mokrý a měkký, takže pomalejší, bylo třeba si to trochu prošlápnout. V pohodě i na skate. V lese pod stromy stopa bez čerstvé pokrývky tvrdá a vymrzlá, ale na starších lyžích pořád výborné svezení. Ode dneška teplota leze nad 0, tak se to asi bude bohužel rychle zhoršovat. SKOL!
9:04
9:21
9:49
9:54

» Zobrazit polohy fotek na mapě

Východní Krušné hory
Vloženo 21.1.2024 16:41  
Klíny - Klínská brána - kolečko přes Jelení hlavu - Schwartenbergloipe nad Seiffenem a přes Klínskou bránu zase zpět. Parkování na Rašově (P3), ale dalo by se i nahoře na P4 (parkoviště neupravené, ale sjízdné). Přibližovačka za obecním úřadem ke Klínské oboře místy trochu backcountry, jestli začne ubývat sníh, bude to špatné. Od větrníků přes Desítku až na Klínskou bránu pěkně upravené, dá se skate i klasika, ale určitě doporučuji starší lyže. Hlavně v lesních úsecích je málo sněhu a na mnoha místech čouhají šutříky. Z tohoto pohledu tradičně riziková místa i při sjezdech z Jelení hlavy, lepší varianta za mě jet ve směru hodinových ručiček. Na německé straně krásně prořízlá stopa, ale sněhu taky méně a čím blíž k Seiffenu, tím víc listí a hlíny ve stopě. Překvapivě málo lidí, hlavně na Jelení hlavu a Schwartenbergloipe jsem jel místy skoro sám. SKOL!
9:48
10:03
10:25

» Zobrazit polohy fotek na mapě

Východní Krušné hory
Vloženo 21.1.2024 16:21  
Trasa Vitiška - Cínovec golf - Kahleberg Loipe až na vrchol - hranice Cínovec/Georgenfeld - Pomezí - směr Komárka k Sedmihůrské cestě a zpět po KLM na Vitišku. Brzo ráno (8:30) ještě bezproblémové parkování na Vitišce, koridor na Cínovec luxusní svezení. Na německé straně chvíli před námi projela rolba, ale úprava až na vrchol Kahlebergu nebyla šťastná volba, ve stopě hrozně kamení, byl to jediný kritický úsek na trase. Od Cínovce dále ke Komárce procesí běžkařů, ale pořád slušná stopa bez problémů i na nové lyže. Sjezd k hájovně Pod sedmi štíty už jsme kvůli kamínkům neriskovali, takže otočka a společně s davem mydlit zpět na Vitišku. Cca po 10 hodině už na magistrále tolik lidí, že se prakticky nedalo jet ve stopě, takže opatrný vyhýbací skate uprostřed. Zatím nejlepší podmínky v letošním roce, snad to vydrží. SKOL!
9:18
9:18
9:19
9:32

» Zobrazit polohy fotek na mapě

Východní Krušné hory
Vloženo 11.3.2022 22:48  
Dlouhá Louka - po silnici Žebrácký roh - přes pastviny vrch "Nad Křížkem" - Vilejšov - Pod vrchem Tří Pánů - ČTZ zpět na DL. Začíná to být pro skalní běžkaře. Na několika místech pořád pěkné svezení (nejlepší úseky za mě louky kolem "Křížku" a spojka mezi rozcestím Pod vrchem Tří pánů a DL), ale rychle přibývá kritických míst (viz foto). Pokud vám nevadí lyžování na trávě a jehličí, vyražte si užít sluníčko, než sníh definitivně zmizí. Jinak vytáhněte pohorky a kola, jaro je za dveřmi. SKOL!
14:56
15:08
15:30
15:51

» Zobrazit polohy fotek na mapě

Východní Krušné hory
Vloženo 6.3.2022 22:55  
Dlouhá Louka - Vlčí hora - podél obory k Flájím - Vilejšov - po ČTZ na Vrch Tří pánů - okruh přes Vysokou mýť a po silnici zpět na DL. Bál jsem se, že pojedu po ledu, ale poprášeno čerstvým sněhem a tratě kolem DL parádní. Stopa na klasiku mělká a místy rozmydlená, na skate luxus skoro všude. Nejkritičtější úseky podél Flájské přehrady - vydřeno až na podklad, místy čouhají šutříky, na několika místech nelze objet, nutno přenést (viz foto). Tenhle úsek rozhodně nedoporučuju na nových lyžích. Jinak pořád dobré, za ty dvě stovky do závory to dnes ještě stálo ;-). SKOL!
10:15
10:53
12:05

» Zobrazit polohy fotek na mapě

Východní Krušné hory
Vloženo 3.3.2022 21:55  
Trasa Vitiška - Pramenáč - Cínovec/Pomezí - U Vojáka/Houbičky a zpět: podmínky nad očekávání dobré, sněhu dost, jen asi na 3 místech odtáto až na podklad, ale z dálky dobře vidět a bez problémů se dalo objet. Stopa místy vymydlená a umrzlá, většina ale pořád překvapivě solidní (viz obrázky). Máza univerzální klistr (v době startu kolem 15 hod teplota těsně nad 0), svištělo to jako blázen, většinu trasy se dalo jet víceméně soupaž, čemuž normálně až tolik neholduju ;-). 100% slunce v zádech a modrá obloha jako bonus. SKOL!
15:14
15:27
15:41

» Zobrazit polohy fotek na mapě

Východní Krušné hory