Václav Š. – profil lyžaře

Registrován od 23.3.2018, vložil celkem 5 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 2.2.2020 19:35  
Rano ze stadionu v Bedřichově to šlo až jsem byl překvapen. Pote
Hřebínek, Jizerka, nad Smědavou, Hřebinek a zpět stejnou cestou (přes Mářį to nejde, je ten traverz bez sněhu) na stadion. Az k Nové louce v podstatě v pohodě nahoře dokonce posněhávalo, stopy sice nic moc ale všude se dalo velmi dobře. Nicméně za tech pár hodin se už situace od N. louky na stadion výrazně změnila. Tam už je to místy zcela na hraně. Navíc odpoledne začalo pršet, takže zítra už nejspíš nějaká místa budou zcela vytátá. Nahoře se situace asi nijak nezmění.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 8.4.2018 10:34  
Sřítek - Ramzová
Dopoledne po svých nad Ztracené kameny, kde se dalo již nasadit. Na celém hlavním hřebenu krásný firny a také stopa, až na malé výjimky nerozdupaná, což se stane málo kdy. Slunce, nicméně na "trenky" to úplně nebylo, občas nepříjemně zafoukalo. Z Ovčárny na Švýcárnu stopa, celkem dobrá, nicméně sníh už značně kašovitý a moc to nejelo, na soupaž do kopce rozhodně ne (tedy pro mně, možná to někdo bez klistru i mohl dát, byly tam nějaké závody). Tady už jsem jel v tričku z krátkým rukávem. Ze Švýcárny také stopa, v kopcích občas i docela rychlá, na třech místech se už ale muselo přenášet. Zde to stoprocentně půjde ještě dnes, a pak už konec. Ze Sedla na Vřesovou studánku přede mnou jeli dolů nějakcí skialpinisté, tak trochu projeli stopu, která byla tradičně rozdupaná, i tak po ní očas kráčeli pěšáci, které jsem potkával do protivky. Z Vřesové studánky už jsem nepotal nikoho, traverz s opatrností pomalu sjízdný, nahoru na Keprník celkem utrpení, cesta naprosto rozdupaná. Před vrcholem nutno na jednom místě přenést. Z Keprníku sjezd ve firnu celkem bezpečný,kdyby tam všude nebyly díry po pěšácích,. Na Šerák na několikika místech bylo nutno sundávat. Horní část pod lanovkou bez sněhu, na sjezdovce na Čerňavu jakž takž, dále velké fleky bez sněhu, takže cesta dolů rozhodně žádná pohoda. Ze sedla na Ramzovou již v žádném případě nedoporučuji. Ještě příští týden jistě půjde jet hlavní hřeben a z Ovčárny na Švýcárnu, pokud to bude někdo chtít zkoušet. Já už ne, takže skol v příští sezóně.
Hrubý Jeseník
Vloženo 2.4.2018 22:48  
Skřítek-Ramzová
Ráno v 8.15 ze Sřítku po svých na rozcestí pod Ztracenými kameny. Nelze v žádném případě jet na lyžích. Dole krystalický led, ve stoupání souvislá vrstva větviček a jehličí. Dále již zcela v pohodě na Alfrédku. Jeli jsme jako první. Stopa zasněžená zpočátku prašanem, který se později měnil ve vatu, v podstatě nepoužitelná, neboť to v ní nejelo. Takže pokud moužno soupaž prostředkem, celkem to šlo, nového sněhu tak cca 2. cm. Z Alfrádky na Jelení studánku na rozdíl od minulého týdne, kdy tam byla celkem slušná stopa, dnes pouze zaněžená, od pěšáků rozdupaná cestička. Z Jelení studánky na Vysokou holi tvrdý udasný, místy ledový sníh, Na V. holi pak již pouze led, ale s náznakem stopy. S trochou snahy to celé jde, byť to nebyl žádný požitek z jízdy. . Sjezdovkou s krásným sněhem to jde na Ovčárnu náramně. Dále na Švýcárnu a na Sedlo. Asi nejhorší, co jsme kdy zažili. Obě stopy zcela zničené a rozdupané až na Švýcárnu, sníh střídavý, mokrý, firn a zledovatělý, takže to pěkně cukalo. Takot až k úvrati na rozcestí do Koutů, pak již pěkná stopa až na Sedlo jelo to velmi dobře. Nicméně, příští týden to už na některých místech zcela jistě bude vytáté. Ze Sedla na Vřesovou opět žádná stopa, celá šířka zcela rozdupána od pěšáků, ale při troše snahy to celkem šlo. Traverz z Vřesové studánky sjízdný za značné opatrnosti, také rozpdupán, jako ostatně i zbytek cesty na Šerák. Sníh mokrý čerstvý, místy firn, místy krusta. Z Keprníku sjízdné s jistou dávkou adrenalinu (a nezbytné opatrnosti). Sjedzovka až na Ramzovou zatím dobře sjízdná, krásný firn, pouze pod Čerňavou asi tři ledové plotny, jimž se lze vyhnout. Celkově: docela těžká dřina, jarní lyžovačka se střídavým sněhem a s větrem. Příští týden, kdyby to chtěl někdo zkoušet, to s největší pravděpodobností půjde, s výjimkou bezesporu několika úseků ze Švýcárny na Sedlo.
Hrubý Jeseník
Vloženo 26.3.2018 22:27  
Z Hvězdy nevím, ovšem Karlov - rozcestí pod Ztracenými kameny ve velmi dobré kondici i s okruhem kolem Ostružné. Půjde to zcela jistě i o Velikonocích. Stopa byla na víkend pěkně upravená a následky vichřice v podobě jehilčí a větviček tak odstraněny. Na Skřítek se dojet nedá, musí se vynést nebo snést, cesta je téměř souvislá vrstva větviček a jehličí. Celý hřeben je sjízdný, jen Vysoká Hole a Kamzičník jsou vyfoukané až na led, ale lze to projet. Bohužel, sjezd z Jelení studánky je prakticky nemožný, protože je rozdupaný od nezopovědných běžkařů, kteří jak dolů, tak nahoru sundávají lyže a chodí po téměř celé šířce možného sjezdu. Dále na Alfrédku , pod sjedzem, však již v pořádku a místy dokonce nad poměry dobrá stopa. Celou trasu ze Ztracených kamenů na Ovčárnu (a dále na Červenohorské sedlo, lze jen doporučit, a to i na jedničkových lyžích.
(Odpověď na dotaz uživatele Vlaďka z 26.3.: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli někdo neví jestli je ještě sjízdné na běžkách Hvězda-Karlov-Skřítek a potom Ovčárna-Vysoká Hole-Jelení studánka-Alfrédka. Děkuji)
Hrubý Jeseník
Vloženo 23.3.2018 16:32  
Lze vyjet ze Skřítku, buďto vystoupat přímo na hřeben přes Ztracené kameny a pokračovat na Petráky a Červenohorské sedlo, což je dohromady těch cca 25, je to esence Jeseníků , nebo z rozcestí pod Ztracenými kameny jet kolem Alfrédky na Jelení Studánku a dále po hřebeni (tam si více zajedete v možná upravené stopě (viz příspěvek Petra níže. Další pokračování jste si již navrhli sami:), ovšem z Ramzové na Kraličák a do Dolní Moravy je to docela náročných cca 40 km, takže byste si to museli nějak rozvrhnout.
Hrubý Jeseník