.TT. – profil lyžaře

Registrován od 23.1.2019, vložil celkem 15 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 17.1.2021 22:22  
Upravuje se obvykle přes den. Předloni jsem čelovkou běžně jezdil a nebyl jsem zdaleka sám :-) Letos se zase chystám.

(Odpověď na dotaz uživatele Honza z 10.1.: Ahoj, je možné na koukalovy okruhy vyrazit s čelovkou přes týden po práci 16-18 nebo již po setmění vyjíždí upravovat? Raději se ptám, nerad bych bezohledně rozryl upravenou stopu. Díky.)
Žďársko
Vloženo 17.1.2021 22:17  
Karlov - Vojnův Městec - Radostín - Dářko - Karlov.
Perfektně strojově upraveno s vyjímkou úseku Vojnův Městec - Radostín, kde už byla stopa zafoukaná. Žádné veké davy, parádní lyžovačka.
V Radostíně v hospodě otevřeno okýnko (ale nevím, jetsli bude i přes týden).
V Karlově se dá parkovat u motorestu, ten je ale bez okýnka.
9:12
9:34
10:33
10:36

» Zobrazit všechny fotky (celkem 6) + jejich polohy na mapě

Žďársko
Vloženo 16.1.2021 23:16  
Dnes byly najety stopy čtyřkolkou od Staviště přes Lhotku na Sklené.

(Odpověď na dotaz uživatele OnPa z 15.1.: Dá se dostat na běžkách ze Žďáru přes Staviště a Lhotku do Sklenného ?
Je to po oraništi, nebo je tam dost sněhu ?

Díky,
Ondra)
Žďársko
Vloženo 8.2.2020 19:06  
Dnes Fryšava - Tři Studně - Sklené - Vlachovice - Skihotel. Celá trasa upravené skútrem na klasiku.
Od Fryšavy až po Vlachovice víceméně souvislý sníh, jediné větší přenášení je vyfoukaná louka před Fryšavským ledovcem, ale je to jen asi 50 m. Na tu letošní bídu pěkné svezení, s trochou opatrnosti se dá i na pěkných lyžích. Na ledovci se dají jezdit kolečka.
Dolů od Vlachovic k NMNM už sněhu výrazně ubývá, lezou drny a tráva a na pár místech na cestách i nějaký ten šutr.
11:29
11:42
11:44
11:53

» Zobrazit všechny fotky (celkem 10) + jejich polohy na mapě

Žďárské vrchy a Novoměstsko
Vloženo 26.2.2019 22:00  
Dnes večer "skiareál" nad Pilákem a Řádkova louka - stále překvapivě dobré. Úsek cca 20m u lesa před Řádkovou loukou už je jen led s jehličím (takže jsem lyže raději sundal, ale na kameňačkách by se to furt dalo), ale jinak je celý okruh pořád sjízdný na pěkných lyžích. Kupodivu o něco horší je Řádkova louka kde u lesa je dost jehličí, ale ve stopě ho už klistři celkem vysbírali :-) Na skiareálu je všude pěkná tvrdá stopa, sjezd podél lesa je pořád za odměnu a dá se bez brzdění, takže stojí za to dát si to víckrát :-) Jinak sníh už je samozřejmě spíš sypaný led, ale místy se kupodivu ještě i klasikou dá. Jasně, už to není lyžovačka na celý den, ale na večení odskočení si "s košem" pořád pěkný.
Žďársko
Vloženo 24.2.2019 16:55  
Dnes krátký okruh Tři Studně - Medlov - Fryšava - ledovec - Tři Studně
V úseku Tři Studně - Medlov - Fryšava stále dost sněhu a slušná pevná stopa. Před Fryšavou stopa mizí v lese a mizí i sníh, tak jsme se rozhodli objet to po pláních. Všude má to bílé se sněhem už pramálo společného a je to tvrdé jako kámen, takže se jelo pěkně. Ale zapomněli jsme, že Fryšávka už pěkně teče a nějak v této oblasti chybí mostek, takže lyžování na chvíli vystřídal skok o tyči :-) Dále z Fryšavy na ledovci a ke Třem studním byla už perfektní stopa jak na klasiku, tak na bruslení. Tady ještě zima nekončí.
9:06
9:51

» Zobrazit polohy fotek na mapě

Žďárské vrchy a Novoměstsko
Vloženo 20.2.2019 0:02  
Dnes večer žďárský okruh. Sníh už je výrazně měkčí než včera a staré stopy už se pomalu mizí. V nově najeté stopě je pořád pěkné svezení klasikou, na bruslení je už sníh dost těžký. Na pár místech se už objevuje hlína, takže je občas potřeba přejíždět mezi stopami, ale pořád se dá lyžovat na nových lyžích.
Žďársko
Vloženo 17.2.2019 14:10  
Dopolední okruh kolem Slavkovic: Veselíčko - nad Hliným do Slavkovic - Petrovice - Radňovice - Veselíčko.
Ideální pokud si chcete odpočinout od davů na Žďársku a Novoměstsku, potkal jsem sotva deset lyžařů.
Dnes dokonalá podmínky - luxusně vymrzlá skůtrová stopa, ale lyžovat se dalo i naprosto všude po pláních - jak skate tak klasika. Ještě kolem 11 dopoledne to drželo. Zatím nelezou drny ani ve stopě.
8:55
8:55
9:06
9:06

» Zobrazit všechny fotky (celkem 34) + jejich polohy na mapě

Žďárské vrchy a Novoměstsko
Vloženo 16.2.2019 1:00  
Dneska v noci ze Třech studní přes Sklené a Lhotku do Žďáru. Stopy jsou všude fest promrzlé a megarychlé, promrzlé jsou i pláně a to tak ze se neproboří ani bez lyží. Akorát lesní úseky jsou už čistý led s protiskluzovým jehličím :-)
Dobrý nápad je změna trasy před Lhotkou vyhýbající se bažině.
Zítra hlavně dopoledne bude rozhodně parádní lyžovačka, kdo můžete neváhejte.
Žďárské vrchy a Novoměstsko
Vloženo 13.2.2019 23:29  
Úprava všech čtyř rolbových okruhů (žďárský, hamerský, polničský, škrdlovický) právě proběhla v tradičním žďárském "nadstandardu" 2 stopy na klasiku + pás na skate.

Noční lyžování na čerstvém manšestru na Polničském okruhu nemělo chybu. Nic nedejte na jarní počasí a běžte jezdit, podmínky jsou stále nad očekávání dobré!
Stopa na klasiku je dokonalá, na skate se místy trochu boří, ale jestli v noci přituhne, bude také skvělá.
Žďársko
Vloženo 9.2.2019 23:03  
Dnes start na Studnicích - sjezd lesem na Kuklík je trochu akční, místy jsou ledové plotny, takže je potřeba brzdit s předstihem. Z Kuklíku pak Jimramovský okruh - super lyžování, žádné davy jako na hlavních magistálách. Stopa u Odrance luxusní jako nová, dále směrem k Jimramovu sněhu postupně ubývá. U Jimramovských Pavlovic už místy čouhá tráva a drny, ale stále se dají objet i na pěkných lyžích. Na druhé straně od Jimramova nad Věcovem zpět k Odranci už je stopa dost zafoukaná, ale stále projetá od lyžařů a bez problémů sjízdná jak klasikou tak bruslením. U sjezdovky v Roženeckých Pasekách se dá občerstvit, aktuální nabídka byla svařák a pivo :-)

Večer pak ze Studnic přes Rokytno dolů do NMNM. Zde už bylo znát, že se tu prohnala stáda lyžařů a stopy byly hlavně ve sjezdech dost rozbité - nahoře ještě uhlazené od plužení, což nevadilo, ale dole u NMNM už po dnešním tání rozorané. Ale koukám, že na trasu zrovna vyjela rolba, takže zítra už bude zase nejspíš OK.
10:14
11:07
11:49
12:17

» Zobrazit všechny fotky (celkem 12) + jejich polohy na mapě

Žďárské vrchy a Novoměstsko
Vloženo 5.2.2019 22:54  
Večerní lyžování na Hamerském okruhu - stopy stále ve skvělém stavu, perfektně vymrzlé a rychlé. Stopy najeté i na skate, bruslení je možné i kdekoli na pláních, které opět promrzly a jsou pokryté vrstvičkou prašanu.
Žďársko
Vloženo 30.1.2019 20:10  
Okruh Vetla - luxusní stopa na klasiku, ve velké části dvojkolejná. Na pár nejexponovanějších místech se stopa lehce zafoukává, ale 90% trasy bez problémů.
11:31
11:31
11:48
11:57

» Zobrazit polohy fotek na mapě

Žďársko
Vloženo 26.1.2019 21:23  
Osobně nevím, ale informace dávají bystřičáci sem: https://www.bystricenp.cz/lyzarske-trasy-2019
Vypadá to, že naposledy najížděli 18.1.

(Odpověď na dotaz uživatele Petr z 26.1.: Sportu zdar,
nema nekdo prosim, informace, jak to vypada se stopami kolem Bystrice nad Pernstejnem nebo nekde v okoli? Dekuji a pekny den)
Východní Vysočina
Vloženo 26.1.2019 21:08  
Celý den intenzivně sněžilo, což se podepsalo na kvalitě tratí. Dopoledne okruh Krátká - Sněžné - Podlesí - Milovy - Blatiny - Samotín - Krátká. Napůl zaváté strojové stopy prošláplé od lyžařů, na klasiku celkem pěkné. Ráno se ještě dalo i po pláních mimo stopu, v poledne už byl sníh dost hluboký. Odpoledne "dálnice" Krátká - Kadov - Medlov - Tři Studně - Vlachovice. Všude strašné davy, stopy rozlyžované napadrť, spíš souvislé oraniště. Z Vlachovic "zadem" nad Jiříkovicemi a kolem můstků do NMNM trasa téměř liduprázdná, ale stopa stále znatelná a dobře lyžovatelná.
Žďárské vrchy a Novoměstsko