Borek – profil lyžaře

Registrován od 19.12.2019, vložil celkem 8 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 17.2.2024 14:39  
Terex - Snídaně - Kládovka. Nástup od celnice cca 1km s lyžemi v rukou, dál souvislá vrstva. Upraveno včera včetně stopy na klasiku. Terex na skate občas měkčí, špinavých míst není tolik, celkově ok. Nejlepší pasáž (čistý sníh, relativně tvrdé) je na Kládovce okolo heliportu, dál směrem na Ručičky už hodně špinavé - nejede to nahoru ani dolů.
Západní Krkonoše - Harrachov, Rokytnice
Vloženo 9.2.2021 11:05  
Hvězda dnes ráno, skate po hlavních cestách. Přes noc napadlo dalších cca 5 cm, takže začátek byl náročnější, ale brzy se to ujezdilo a zrychlilo. Stopy na klasiku vypadaly také slušně.
Praha
Vloženo 19.1.2021 12:49  
Hvězda: dnes ráno ještě dobré podmínky na všech třech hlavních cestách, jen postupně přibývá bordel ze stromů. Slušně to odsejpalo (skate), ačkoli už bylo lehce nad nulou. Pokud budou odpolední srážky dešťové, půjde to do kopru.
Praha
Vloženo 13.1.2021 16:20  
Hvězda dnes v poledne (z pohledu doprovodu): na hlavní cestě z Vypichu k letohrádku cca 20 běžkařů, prašan, vhodné na všechny styly, místy i náznak stopy (je to samozřejmě na starší lyže). Dále se dá jezdit na plácku před letohrádkem (po jeho obvodu) a na cestě k bráně na Bílou Horu - tam je to trochu hrbolatější a víc bordelu ze stromů. Nakouknul jsem i na cestu, co vede na Petřiny a ta byla výrazně horší, prosvítal podklad - není tam prostřední travnatý pruh, takže je třeba více sněhu. Suma sumárum podmínky nejsou vůbec špatné, podklad už je vymrzlý, takže do víkendu by to mělo vydržet. To tam ale bude narváno.
Praha
Vloženo 8.1.2021 17:17  
Ve Hvězdě dnes několik desítek běžkařů, především na hlavní cestě od Vypichu k letohrádku. Na starší lyže to vypadalo ok. Někoho jsem viděl bruslit i na cestě od letohrádku k bráně na Petřiny. Pár dní to ještě vydrží.
Praha
Vloženo 11.1.2020 20:21  
Z Friesovek přes Lahrovky na Dřevařskou zmrzlá oranice. Na Lahrovkách už je to na přenášení. Vodovod upravený, po jedné straně i vyřízlá stopa. Od vysílače za křižovatku pod Kolínskou je to bída. Dál směrem na Pěticestí a na Signál je sněhu dost. Dolů na Valšovky jsem se raději nepouštěl, začátek cesty z Pěticestí vypadá špatně, dole to bude asi ještě horší.
Východní Krkonoše - od Špindlu po Janské Lázně
Vloženo 3.1.2020 19:09  
Na magistrále od Friesovek směrem na Lesní je třeba dávat pozor před Lahrovkami, kde je tenká vrstva sněhu/ledu a lezou z něj kamínky. Od odbočky z Dřevařské a dál Vodovodem kvalitní tvrdý povrch, lepší než v minulých dnech. Ačkoli se ochladilo, tak to není tak umydlené a na skate slušná podmínka. Na klasiku je místy mělká stopa od lyžařů, strojová není. Na Lučinách (úsek od vysílače na křižovatku za Kolínskou) je situace den ode dne horší, sněhu je tam málo, leze hlína a kamínky a mezi tím je třeba kličkovat.
Východní Krkonoše - od Špindlu po Janské Lázně
Vloženo 29.12.2019 20:22  
Na Pláních neupraveno, od Lahrovek Vodovodem na Lesní projeto dnes i včera, strojová stopa není, jen mělká od lidí. Kolem Zahrádek a přes Lučiny rozšlapáno od pěšáků. Okruhy na Černé upraveny dnes a většinou je i vyřízlá stopa. Na malém okruhu na Černé upravena jen jižní část.
Východní Krkonoše - od Špindlu po Janské Lázně