Bedřichov a Jizerská magistrála: zpráva z 2.4.

Vloženo 3.4.2022 14:26
Klasika na skinech z Mariánské hory. Začátek kousek pěšky, pak pozor v prvních prudších zatáčkách zaprášený led nebo asfalt. Při sjezdu se na tom tutově zastavíte. Lepší sundat lyže na rovince u sochy truchlící matky a dojít pěšo, nebo tam výrazně zpomalit a pak to s lyžemi přejít. Jinak dále je to v pohodě, i v esíčkách nahoře zatím nevypluženo na zeminu. Pak tradičně vytátá místa na Mariánských boudách. Bacha na sjezd z Kyselé vody, lepší nahoře sundat lyže, sice tam uzoučký pruh dolů je, ale zbytečný risk. Kolem protrženky v pohoďe. Dokonce sjezd z Pašerácké k protržence zatím v cajku, navíc čisté. Pašerácká lepší na skate. Dále po hlavních trasách, hluboké ale pomalejší stopy. Navíc často hrbolaté od pseudobrusličů, co to rozbíjejí. Sjezd od Bunkru na Jizerku v pohodě, u Panského domu vykukuje louka. Na některých místech stopy hrozně u krajů, končí to v pangejtech, potocích apod., třeba na Jizerské silnici. Tak bacha na to. Celkově trasy čistší, pomalejší s novým sněhem. Sice jsem vyjel později v podvečer, i tak je to krása bez lidí.
Oblast: Jizerské hory Bedřichov a Jizerská magistrála

Nejnovější zprávy z oblasti Bedřichov a Jizerská magistrála

Vloženo 24.4.2024 23:38
Parkoviště pod Bukovcem Tak trochu jsme podlehli zprávám, že by tu mohl být ještě sníh na běžky. Není. Mám fotku, jen ji sem nemohu dát.
Vloženo 21.4.2024 8:26
Sníh je všude. Já běžel bez lyží, ale na kameňačky je to všude od 800mAMSL. Mezi Kůrovcem Čihadlama a přes Rozmezí až k Jägerovi se dá vesele běžkovat tam je férová zima. Fotky jsou v pořadí Harrachov - Izerski Dzial - Orle - Karlovak - Pešákovna... více
8:55
9:29
9:41
9:47

» Zobrazit všechny fotky (celkem 12)

Vloženo 20.4.2024 19:56
Dobrý večer, myslím si, že v nejvyšších partiích to půjde. Je tam 18 cm sněhu.
Více zpráv z oblasti Bedřichov a Jizerská magistrála