Jitka – profil lyžaře

Registrován od 30.1.2021, vložil celkem 12 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 5.2.2023 15:50  
Začínali jsme až v poledne a stopy krásně držely, asi -4°, na Ačkové lyže, místy jen trošku hlíny na přejezdu z cesty na pole, nic hrozného. Cestou byly vidět od silnice upravené stopy skútrem už od Krucemburku.
Žďársko
Vloženo 18.4.2021 18:05  
Šerlich - Velká Deštná. Kolem 11h místy dešťové přeháňky, do té doby mokrý sníh, ale stále docela dobrá "turistická" stopa. Na vršku po dešti už vyloženě jarní podmínky. Obě strany Velké Deštné dnes ale v pohodě sjízdné. Dali jsme dva okruhy, druhý okruh již o poznání horší (po dešti a mrholení), ale furt se to dá a nejsou šutry, i když sněhu je jentaktak. Nahoře u boudy +4 stupně. Silnice posypaná fest, výjezd nahoru dobrý, cestou zpět už téměř bez sněhu, v Deštné 8,5 stupně.
Zítra možná "béčkové" poslední hobby svezení.
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 17.4.2021 17:32  
Mezivrší - Anenský vrch. Stopa vyšlápnutá, místy bořivá, do 13hod prašan, pak se oteplilo a sníh je mokrý. Silnice nahoru pokryta ujetým sněhem, bez posypu (my už na letnacich🤦‍♀️ nic moc).
Na druhou stranu směr Peticesti jsme došli jen ten první kopeček, stopa téměř nevyslapnuta (díky sjezdu dolů), místy mokrý sníh, zítra bude asi místy vidět cesta (pokud dnes zaprší), teplota cca +2 °C. Jinak dneska 100% ackove lyže.
Chodců více než běžkařů. Parkování na pohodu. Přijeli jsme kolem poledne.
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 17.2.2021 0:44  
Omluva za předchozí "spam". Přikládám odkaz, kde je info, jak lze přispět na úpravu tras (PrintScreen mi bohužel nejde nahrát)
https://www.facebook.com/315578695323/posts/10164727797265324/
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 17.2.2021 0:31  
Aha, tak l dotazu se mi foto nepřipojilo, tak snad teď to vyjde :-)
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 15.2.2021 20:51  
Parkoviště Šerlich - Velká Deštná - Pod Homolí - Pěticestí - a zpět.
Cca v 9:30 zaplněné obě parkoviště (lyžaři do Polska, nikoliv běžkaři). Lyžaři se staví samozřejmě blíž k silnici a vleku, takže to horní parkoviště bylo kupodivu na konci ještě volné pro pár aut, ale od kraje zaplněné. Z konce parkoviště lze vyjít pěšky či na běžkách a napojit se na stopu nahoru na Velkou Deštnou. Stopa na Velkou Deštnou dobrá, bruslení klasicky trošku rozdupané. Zbytek trasy ok, stopa z pátku, ale pěkná. Jinak sníh perfektní, krásně vrzal :-) počasí lehce pod nulou, parádní inverze. Okénko na Pěticestí zavřené, pod Velkou Deštnou otevřeno mimořádně do 16:30. Běžkařů pomálu! Turisti žádní (až odpo jedna rodina s boby a pán se psem pěšky).
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 10.2.2021 19:06  
Okruh Tři Studně - Medlov - Nad Kadůvkem - Fryšava - ledovec - Tři Studně.
Kromě ledovce a směr od něj na Tři Studně stopa pouze prošlápnutá, ale dobrá. Sníh pomalejší, ale svezení na klasiku krásné. Jen "v oblouku" kolem Fryšavy za lesíkem potok jen tak tak na přejetí, na louce pak také 2 spíš brody než přejezdy. Ale opatrně se dalo i s bezkami najít užší misto. Na bruslení je to hluboké. Celý den sněžení. Místy mezi kopci silný vítr, který k odpoledni zesiloval.
Kolem ledovce 4 stopy (foto), super na klasiku i bruslení (poprašek čerstvého sněhu). Jen z okruhu na ledovci směr parkoviště Tři Studně snih vyfoukaný, kamínky, ale dala se trasa v pohode najít, jen to není na rychlé prosvištění :-)
Žďárské vrchy a Novoměstsko
Vloženo 7.2.2021 15:53  
Orlické Záhoří na okruhu v aréně -10 stupňů i odpoledne, trochu silnější vítr. Stopy zapadané cca 3 cm prašanu. Na bruslení asi trošku obtížnější, ale ve stopě se to sešlápnulo a paráda. Celé odpoledne lehce padalo.
Příjezd od Žamberku přes Kunvald a Bartošovice trošku pro zkušenější řidiče (my měli dodávku), místy silný vítr, sněhové jazyky. Silnice je pokryta ledem se sněhem, poházeno kamínky. Zpět jsme jeli radši přes Šerlich, posypané to bylo řádně, žádný problém. Z Deštného silnice bez sněhu. Rozhodně lepší varianta.
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 6.2.2021 20:18  
Na webu lyzovani.nmnm.cz je info, že trasa upravena naposledy před týdnem. Správci trati psali, že pres noc z pátku na sobotu malinko napadlo, ale a úpravu to ještě není. Místy mokré kaluže. V nižších polohách v NMNM beze sněhu.
(Odpověď na dotaz uživatele Martina z 6.2.: Ahoj, jak to prosim ted vypada Tri studne a okoli?)
Východní Vysočina
Vloženo 5.2.2021 20:38  
Z kamery ve Třech Studních bohuzel ne. Ale před půlnocí se má ještě ochladit a začít padat sníh.
(Odpověď na dotaz uživatele papaja z 5.2.: Dobrý den sněžílo dnes na novoměstsku?)
Žďárské vrchy a Novoměstsko
Vloženo 31.1.2021 15:21  
#reporty
NMNM. Trasa Vlachovice - Tři Studně. Sněhu pomálu, umrzlý. Směrem na Sklené dobré, stopa promrzlá. V lesích led. Nejhorsi úsek lesík ve Třech Studních směr na Vlachovice, samý led, většina šla pěšky. Lidí mraky, parkovalo se i všude podél cest. Parkoviště ve Vlachovicich v 9:30 zaplněné z 1/3. Žďár má tento týden jarní prázdniny. Stopy na tomto okruhu většinou neupravené, spíše vyšlapané.
Žďárské vrchy a Novoměstsko