T.J. – profil lyžaře

Registrován od 2.1.2015, vložil celkem 9 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 23.1.2024 14:17  
V noci pršelo a na to nad ránem napadalo pár cm nového sněhu. Ve výsledku to vůbec nejelo. Stopa na klasiku zapadaná nebo mokrá a skate byl prostě děsná dřina. Už dlouho jsem nemusel bruslit i z kopce. Ale dobrá zpráva je, že na většině míst je víc sněhu než o víkendu. Na moji trase bylo horší místo jen u Hamerské silnice. Ještě kolem Jelení je to hodně vyfoukané.

» Zobrazit GPX záznam trasy

Západní Krušné hory
Vloženo 21.1.2024 18:34  
Plešivec - Pod Spičákem - kousek za Maringotku v neděli podvečer
Sněhu není moc, ale lyžovat se dá. Nejlepší je to na širokých lesních cestách, kde stromy nestíní cestu (kolem rozcestí Pod Špičákem). Nejhorší naopak v lese pod stromy na kamenitých cestách (Mrtvý rybník, Plešivec). Na loukách u maringotky je to vyfoukané, ledové a s trávou a krtinami, ale taky to jde. Na kameňačkách obstojné lyžování, ale určitě lepší na klasiku. Na ni je slušná stopa překvapivě skoro všude. Na Plešivec rolba nejela, to je vysloveně bojovka, kterou nedoporučuju.

» Zobrazit GPX záznam trasy

Západní Krušné hory
Vloženo 3.12.2023 17:45  
Hvězda má spoustu sněhu a dobrý podklad na skate, bohužel na něj napadalo dost listí a pár větviček. Stopy na klasiku odpovídají podmínkám, rozhodně nejsou perfektně rovné ani tvrdé. Provoz poměrně hustý, ale pořád v pohodě. Jen trochu chyběl předjížděcí pruh na bruslení.
Ladronka je u Vypichu trochu ledovatá a obecně má o dost míň sněhu (je to asi vyfoukané), ale zase od restaurace směrem na Strahov krásně oddělený prostor pro lyžaře a pěší a překvapivě taky o dost míň lidí. Jede to subjektivně trochu líp, ale taky mnohem víc fouká.
Celkově je to asi remíza a dobrá vyhlídka na příštích pár dní. O lyže jsem se nikde nebál.

» Zobrazit GPX záznam trasy

Praha
Vloženo 24.2.2023 17:58  
Podmínky pořád dobré, i sjezd až k silnici pod Mumlavským vodopádem je bez problémů. Jen pozor, není upravený asi 1 km od Harrachovky nahoru po modré podél Kamenice, tam je to lepší vzít po sáňkařské dráze. Nahoře jsou sněhu hromady. Od 1000m dokonce padal nový sníh.

» Zobrazit GPX záznam trasy

Západní Krkonoše - Harrachov, Rokytnice
Vloženo 22.2.2023 19:19  
Sněhu hodně ubylo, dole už leze podklad na víc místech. Nahoře je sněhu dost, ale je to měkké a špinavější. Bohužel se někde ztratila stopa na klasiku na Janově cestě. Všude stále sjízdné bez problémů, pomáhá pravidelná údržba.

» Zobrazit GPX záznam trasy

Západní Krkonoše - Harrachov, Rokytnice
Vloženo 20.2.2023 17:48  
Ještě přesná trasa. Příště bych spodní část trati vynechal a jel rovnou nahoru.

» Zobrazit GPX záznam trasy

Západní Krkonoše - Harrachov, Rokytnice
Vloženo 20.2.2023 17:45  
Harrachov tratě - Čertova hora - Studenov a zpět. Lepší než jsem čekal. Pod 800m hodně špinavý měkký sníh, ale je ho pořád dost, i když nějaká vydřená místa na tratích už jsou. Nad 850m už slušně lyžování na skate i klasiku. Denně to upravují rolby, jednu jsem akorát potkal. Kolem 1000m paráda bez stop po oblevě.
Západní Krkonoše - Harrachov, Rokytnice
Vloženo 22.12.2017 16:50  
Dnes okolo Dlouhé louky skate i klasika. Sněhu ubylo, ale na první lyže je ho pořád dost, jen se pár míst musí objet. Na skate měkký podklad, ale šlo to. Na klasiku stopa docela dobrá. Parkování celý den bez problémů, místa bylo dost.
Východní Krušné hory
Vloženo 2.1.2015 9:31  
Mísečky-Vrbatovka-Pramen Labe a zpět
Na Vrbatovku super podmínky na bruslení, stopa na klasiku žádná. Trochu to tálo, ale dalo se. Parádní výhledy - Ještěd, Sněžka,... Nahoře dost foukalo, jeli jsme přímo na Prameny po žlutý značce a bylo to hodně zmrzlý. Magistrálu cca v 15 hodin upravila rolba (bez stopaře na klasiku). Pokud nebude pršet, tak nahoře sníh ještě dlouho vzdrží.
Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko