MartinM – profil lyžaře

Registrován od 6.12.2021, vložil celkem 27 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 30.1.2024 22:22  
Na sněžníce v pohodě, nesmeky se hodí maximálně na sjezdovku a na Keprník (ale jen návětrný vrchol). Nicméně Keprník byl vcelku OK, není tam hladký led, ale hrubý led, navíc v sobotu i s jemným popraškem. Nicméně jen kousek na vrcholu. Vše jsem to jel na běžkách (sobota) včetně výlezu na kamenný vrchol Keprníku. V lese je sníh na hřebenu povětšinou měkký, rozježdený/rozšlapaný od lidi. Rozhodně doporučuji směr Ramzová -> ČHS, z Šeráku to jde dolů blbě všemi směry a Na Vřesovku to vzít spodem, přes Kamenné okno to je taky ledovaté, ale taky to není nějak dlouhé.
27.1. 12:21
27.1. 12:21
Hrubý Jeseník
Vloženo 30.1.2024 22:35  
Krásná slunná neděle nás lákala vystoupit z Návrší až k mixéru. Nahoře ani nefouklo a byla to opalovačka - :D Od Návrší do stříbrnického sedla krásná stopa. Dál, tím jak svítilo slunko, tak bylo na hřebeni vše změklé, ale jak to vypadá přes noc nevím. Běžky jsme nechali u horské služby a nahoru šli pěšky, ale dalo by se na běžkách, jen je to takový tobogán, ale sníh příjemný. Dál jsme jeli po hřebení turistickou a nad Dolní Moravou nás čekal u 7 cest krásný mažestr.
11:12
12:16
Králický Sněžník
Vloženo 26.1.2024 18:57  
Dnes Skritek — CHS. Hreben ledovaty, jelo se blbe. Ovcarna - Praded hezke, Praded - Svycarna rozmydlene a zacalo prset. Svycarna - sedlo Ok, rychle, ale mokre. Na sedle uz ale snezilo. Nikde nelezl podklad snehu dost.
12:39
12:53
Hrubý Jeseník
Vloženo 23.1.2024 23:29  
Jen bych doplnil, že dle trackování a komentářů rolba Vřesovka -> Švýca projela předchvílí. Tudíž bych případně přehodnotil :)
Hrubý Jeseník
Vloženo 16.1.2024 18:06  
Dnes od Slezskeho domu polskou stranou k Chate na rozcesti a zpet. Snezilo a foukalo. Polska strana spatna. Odpoledne uz ale projeta. K zatacce nad Vyrovkou zafoukano a turistika. Pak chvili manzestr az k Chate na rozcesti. V poledne tam jela rolba dolu k Rennerovkam s 1 stopovacem. Na ceste Vyrovka - Lucni spousta zaveji, ale jde to.
11:26
12:32
Východní Krkonoše - od Špindlu po Janské Lázně
Vloženo 30.12.2023 10:37  
Dnes jsem jel CHS - Praded a zpet. Pekne svezeni, souvisla vrstva snehu. Dole mokre, nahore zmrzle s trochou cerstveho snehu. Pod stromy dost bordelu, zejmena od Petrovky nahoru je to koberec :-)
Hrubý Jeseník
Vloženo 26.11.2023 16:29  
Ze sedla na Suchak. 5-15cm. Je to jetelne na starsich lyzich, misty leze podklad, kameny, sisky, ale svezeni pekne. Zpet jsem od krizeni jel zbabele po silnici 😃
Okolí Suchého vrchu a Čenkovic
Vloženo 26.2.2023 20:07  
Udajne budou rolbovat zitra (pondeli) po obede.
(Odpověď na dotaz uživatele Aleš z 24.2.: Máte někdo zprávu, jak by to mohlo v neděli vypadat ? Budou stopy ?)
Okolí Suchého vrchu a Čenkovic
Vloženo 11.2.2023 14:40  
Dneska jsem to vzal z Hermanic. Rolbovane to je az dolu, nicmene je to takove uplacane, obcas leze podklad, ale sadlo docela drzelo. Po obede zacalo fucet a drobne prset. Tak je otazka, jak dlouho to dole vydrzi.
Okolí Suchého vrchu a Čenkovic
Vloženo 9.2.2023 10:01  
Ahoj, rolbování vydrželo až do dneška. Krásné svezení s východem slunce. Nicméně podmínka se pro klasiku dnes zhoršila zejména pod stromy, kde díky mírnému větru odpadává námraza a výrazně zhoršuje odraz.
Od silnice k Pěti Bratřím stopu urolboval traktor :-/, pak jel někam dolů. Místama je to i dost rozorané.
6:57
7:38
Okolí Suchého vrchu a Čenkovic
Vloženo 8.2.2023 11:50  
Ono to je totiž všude jinak. Jizerky, Paprsek a další mají moderní pravidla, že se drží strana včetně sjezdu, pokud je pás na bruslení a jedna stopa . Jinde mají tradiční - že má přednost sjíždějící a pak to je takovýto chaos.
Žďárské vrchy a Novoměstsko
Vloženo 5.2.2023 9:18  
Zdravim ze stopy. Dnes jsem vyrazil z Cenkovic kvuli zakazu. Strana Bukovky nic moc, pres 10 stromu pres cestu. Nicmene pres les v pohode objizdne. Strana Suchaku prorezana a na rolbovanem podkladu cca 5cm noveho.
Okolí Suchého vrchu a Čenkovic
Vloženo 24.1.2023 14:42  
Dobry den, je to lesni cesta - pohodlne svezeni dolu, ale v zime neudrzovana. Tj. muzou byt preveje, potazmo horsi brzdeni v hlubokem snehu v prudsich usecich - nicmene za soucasnych podminek asi bez problemu. Trasu z Ramzove pres Smrk a do Lipove-Lazne jste zvazovali?
(Odpověď na dotaz uživatele Martin z 23.1.: Ještě jednou ahoj. Prosím o radu, vybírám mezi trasami Šerák - Pod Šumným - Bystrý potok - Keprnický potok - Bělá pod Pradědem - Jeseník a Ramzová - Pod Obřími skalami - Sněhulákova cesta - Miroslav - Lipová-lázně. Projížděl někdo v poslední době některou z těchto tras nebo máte aspoň tušení, v jakém stavu mohou být, i třeba podle dřívějších zkušeností? :)
Nejsme tolik zdatní běžkaři, tak abychom se nepřecenili.
Díky moc,
Martin.)
Hrubý Jeseník
Vloženo 12.3.2022 10:37  
Ahoj, dnes jsem jel ráno okruh Bukovka a pak Suchák a zpět na sedlo. Stopy tvrdé a pěkné, krásný manžestr. Ale mazal jsem klister. Docela to drželo. Svezení ještě pěkné, zejména v otevřených úsecích, pod stromy a na sluncem exponovaných úsecích už to tak pěkné není. Buď je to ledovaté nebo špinavé, a to tak, že v podstatě hnědý flek na sněhu, ale pořád se to dá. Na křížení sjezdu z Bukové hory jsem dokonce chytl kámen. Pocitově nejlepší je malý okruh nahoře na Sucháku :) Vypadá to, že zbývá pár dní, kdy se bude dát nějak rozumně lyžovat, byť sněhu je ještě ve vyšších partiích dost.
Okolí Suchého vrchu a Čenkovic
Vloženo 11.3.2022 14:07  
Podívejte se třeba na kamery na jeseniky.net. Sněhu habakuk. Těmi 10cm myslí hřeben - pokud byste se vydal na Jelení studánku, kde to je vyfoukané. Stejně tak nahoře na Pradědu u vysílače je sněhu méně.

(Odpověď na dotaz uživatele Patrik z 8.3.: Ahoj, chci jet na běžky kolem Pradědu, ale všude píšou jen 10 cm sněhu. Je to reálné?)
Hrubý Jeseník
Vloženo 26.2.2022 21:34  
Ze Sedla na Praded a zpet do Koutu. Prijemny cerstvy snih. I kdyz ze zacatku dost klouzavy. Nahore lepsi. Sjezd do Koutu super. Asi poslednich 500m je ledovatejsich, ale da se. Jel jsem i prvni cast turisticke podel silnice k arealu v Koutech. Da se, i kdyz je to takove placani. Nicmene prvni sjezd k silnici uz je s kameny.
Hrubý Jeseník
Vloženo 24.2.2022 16:03  
Vřesová Studánka je samozřejmě lepší, ale to byly možnosti, ale čekal jsem běžky s šupinkami, což výstup značne zlepší :) A s černou sjezdovkou to nepřehánějte, stěží modrá a to jen po Petrovku. Z Kamzíku na Petrovku máte sklon cca 10%.
Hrubý Jeseník
Vloženo 22.2.2022 13:50  
Dobrý den,
dost záleží, kam všude můžete. Pokud se týká čistě Hrubého Jeseníku. Tak asi nejlepší je se nějak dostat na Červenohorské sedlo (parkování myslím 200,- nebo bus) a pak vyrazit směr Vřesová studánka a zpět. Nebo Švýcárna a zpět. Do kopce to je, ale zpátky jedete z takového průběžného kopce (Vřesová je asi příjemnější ale bez občerstvení). Potažmo dojet na Skřítek a tam vyrazit buď na Alfrédku (první km je prudký) nebo nějaká trasa směr Rabštejn (tam je otázka, jaký je ted sníh). Ale tam třeba nejsou moc vyhledy.
Další alternativa je pak Paprsek, což už jsou sice Rychlebské hory, ale zase mají krásné a nenáročné trasy. Když se necháte vytáhnout lanovkou z Velkého Vrbna nahoru. Dá se i z Ramzové, ale tam to teď bude horší s kvalitou sněhu a je to více do kopce.
Hrubý Jeseník
Vloženo 13.2.2022 22:24  
V pohode. Mam to z jdemenabezky. cz Ona v patek byla uprava dost problematicka vsude. Bylo treba to projet driv nez zmrzne po obleve, ale zase na to pak napadl vecer cerstvy snih a v nedeli na magistrale to asi i zafukovalo.
Králický Sněžník
Vloženo 13.2.2022 21:56  
Lea: Hodně dávno je přehnané. Zbojnická se projížděla v sobotu večer a magistrála v pátek ráno. Takže jste jen měli smůlu a kdyby jste to jeli opačně, tak to budete mít mnohem lepší :)
Králický Sněžník
Vloženo 13.2.2022 21:49  
Vcelku dobře, na oblevu napadlo asi 3 čísla nového sněhu, takže se to dá. Stopy slušné, všechno tvrdé, ale dost zrcátek. Pod stromy horší - ledovaté na otevřených místech pěkné. Fialový s modrým mi moc nedržel. Kombinace sádla a trocha klistru univerzálu byla dobrá, ale obecně se to dost rychle sjíždělo.
(Odpověď na dotaz uživatele Jakub z 13.2.: Chci se zeptat, jak to vypadá v okolí Suchého vrchu na běžky?)
Okolí Suchého vrchu a Čenkovic
Vloženo 19.1.2022 15:11  
Já pana Tibora chápu. On navíc píše, že bychom měli být toleratní a tudíž nepředokládám, že ničí stopu, i to píše, ale zase příkopem taky jít nechce. Pokud se pohybuje po turistické značce, tak v tom nevidím problém. U nás je těch turistických tras prostě hodně a hřebenovky většinou prošlápnuté jsou i pěšími, pokud nejsou zrovna nějaké extrémní podmínky. A starou atmosféru na hřebenu si užijete opravdu jen na hřebenu. Zrovna pan Tibor mi starost nedělá, problémy jsou spíše s těmi příležitostnými turisty.
Hřeben Orlických Hor