Janka – profil lyžaře

Registrován od 29.1.2019, vložil celkem 29 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 23.2.2024 14:04  
Dole jaro, mokrý firn. Na hřebenech zmrzlo, asi po včerejším dešti. Netuším jak na tohle namazat.
Sněhu dost a lidí ještě víc.
11:14
12:25

» Zobrazit polohy fotek na mapě

Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 21.2.2024 13:19  
Autobus z Dolních na Horní Mísečky přeplněn sjezdaři, kterým už taky nezbylo nic jiného než vyjet nahoru.
Na Dolních klasicky déšť, ale na Horních asi 4 cm prašanu (klistr z domova nebyl úplně vhodná volba). Na tratích se to hemžilo školami a sportovci. Vydala jsem se proto na svážnici. Ke sjezdovkám upraveno bez stopy, od sjezdovek k zatáčce neupraveno se stopou.
V poledne už ale sníh moknul.

» Zobrazit polohu fotky na mapě

Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 20.2.2024 18:33  
Horní Mísečky, dnes dopoledne to bylo takových čtvero ročních období... Sníh, déšť, sluníčko, mlha a vítr. Ale tratě do 5 km okruhu vzorně a čerstvě upravené.
Akorát se to tam už trošku motá, jak tu po okolí nic moc není, rodinky s dětmi, aktivnější běžkaři a do toho vyloženě sporťáci (dnes trénovali Poláci), fakt škoda, že (asi, včera tomu tak bylo) není řízlá stopa na svážnici kolem Medvědína.. Ta má ještě celkem běhatelný profil na klasiku i pro takovou lamu jako já, to se o závodních okruzích na Mísečkách říct nedá.

» Zobrazit polohu fotky na mapě

Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 19.2.2024 13:23  
Na Horních Mísečkách opravdu sněží, i když při čekání na bus na Dolních v dešti jsem přemýšlela, jestli jsem nezbláznila jet v tomhle na běžky...
Projela jsem jenom svážnicí sem tam sem tam. On ten sníh byl mokrý a všude jinde dost foukalo. Škoda, že nebyla stopa, ta je v náznaku až od sjezdovek dál směrem ke Špindlu (asi, já to zapíchla v zatáčce).
Nejelo to nahoru, ani dolů, ale sníh tu je.

» Zobrazit polohu fotky na mapě

Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 18.2.2024 17:29  
Auto jsem nechala v 14:30 na celkem slušně zaplněném parkovišti Jizerka - Mořina a jala se, jako asi dost dalších lyžníků, naklouzat svých 15 km na Promenádní. Původně jsem chtěla jet Promenádní - Jizerská - Pod Černým vrchem zpátky na Jizerku, ale vytáté úseky hned pod kioskem mě přiměly zůstat na Promenádní, protože tam se to s mým práskačkama dalo bez sundávání. S lepšíma lyžema by bylo asi potřeba přenášet 2x 2-3 metry. Jinak stopy vyřízlé luxusně, tam, kde nesvítilo slunce, i takhle odpoledne zmrzlé.

» Zobrazit polohu fotky na mapě

Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 29.1.2024 13:57  
Jenom 10 km "kolečko" Rejdicka cesta, kolem Kapradníku, Rovná cesta, Rejdicka cesta. Stopy krásně vyřízlý, prostředek ráno pevný. Od Vystrkova k Pašeráku spíš na brusle, ale pak dál už dobrý. Jehličí asi podobně jako v pátek. Dneska skate lyže z půjčovny (asi měkčí než bych potřebovala) a chytalo mě to za nohy mnohem víc než na mých klasičkách. A nebyla jsem sama, pár méně připosra.ých bruslařů, než jsem já, šlo na ústa, když je nějaká větev chytla.

» Zobrazit polohu fotky na mapě

Hranice Jizerských hor a Krkonoš
Vloženo 28.1.2024 19:17  
Jizerka - Promenádní - Jizerská - Smědava - Stolpišská - Knajpa - Kasárenská - cesta Pod Černým vrchem - Jezdecká - Jizerka
Ve dvě odpoledne se pár parkovacích míst našlo. Schválně jsem šla v tomhle směru kvůli mírnějším sjezdům a dobře jsem udělala, na tom ledu se asi moc nebrzdilo a mně se v nahrnutém sněhu stoupalo krásně. Kromě Smědavy všude sněhu habaděj.
14:56
14:56

» Zobrazit polohy fotek na mapě

Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 27.1.2024 17:45  
K referencím z okolí Souše jenom doplním nutné přenášení na spojnici mezi Souš-Darre a Jezdeckou, tak 2 km od Souše teče přes cestu potůček. Na šířku bude mít možná třičtvrtě metru - metr, pro někoho nic, pro mě to byl s běžkama v ruce celkem oříšek, jak to překonat a nenabrat si do bot.
Čistota sněhu mě nepřestává překvapovat. Vyloženě špinavý jenom dole u Souše. A potvrzuji špatnou kvalitu trasy přes Jizerku. Je to hodně vyfoukané na led.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 26.1.2024 14:09  
Jehličí jenom na cestě kolem Kapradníku, jinak krásně upraveno.
11:24
11:24

» Zobrazit polohy fotek na mapě

Hranice Jizerských hor a Krkonoš
Vloženo 21.1.2024 15:48  
Jilemničáci se snaží a i přes to, že je sněhu tak tak, aspoň krátké tratě kolem střelnice a na louce za sběrnou vzorně upravené. Pro ty, co mají víc párů, na Ačkové to asi není, pro ty co mají jedny jako já, tak je sněhu dost a těm pár hroudám hlíny se dá v klidu vyhnout.
Podkrkonoší - Jilemnice, Vrchlabí, Lomnice
Vloženo 15.12.2023 14:06  
Odpovím si sama. Na Mísečkách asi včera najetý manšestr. 7 km kolečko beze stop, stejně jako cesta směrem sjezdovky z Medvědína. Dopoledne to bylo dost namrzlý. Na klasiku by možná držel klistr, já mazala tuhý vosky a ani ťuk. Musela jsem to na klasičkách odbruslit, abych se někam hnula. Místy, hlavně v zatáčkách, vyčuhují větvičky.
Před polednem už na place u Stopy stavěli bariéry na zítřejší závody.
(Odpověď na dotaz uživatele Jana z 14.12.: Jak to aktuálně vypadá Benecko, Mísečky? Přemýšlím, že bych zítra někam zajela na dopoledne, do Jizerek daleko, kolem Štěpánky to vypadá podle Bílé stopy neprojetě, tak předpokládám, že tam sníh už moc nebude. Krkonoš ukazují, že je Harrachov, kam to mám taky kus cesty, ale jinak klasicky ticho po pěšině...)

» Zobrazit polohu fotky na mapě

Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 19.2.2023 17:08  
Rejdice - kolem Štěpánky
Kupodivu sníh stále je, akorát z kraje Rejdické cesty nad Pašerákem je to vytáté. Rejdické - Pod Kapradníkem - Rovná cesta je v pohodě, i celkem čistý sníh. Kolem Kapradníku ( Pod Kapradníkem - Pod Turnovskou) je to špinavé, v druhé části se propadla stopa, podemlela to voda, taky je tam od vody rygol přes celou cestu. Jako dá se, ale oči na šťopkách a nohy v pohotovosti.
Bála jsem, že to to bude mnohem horší, ale na klasiku to šlo i celkem slušná stopa všude.
Hranice Jizerských hor a Krkonoš
Vloženo 17.2.2023 19:57  
Kolem Štěpánky, Bílé skály, Kapradníku. Dopoledne v dešti a překvapivě tvrdo, oceňuji snahu kde to jde, nacpat stopu v obou směrech. Úprava už není ideální, ale v tomhle počasí jsem to čekala mnohem horší. Sem tam se sekla hůlka, ale jinak dobrý. Ani extrémně špinavý, za lyže s klistrem to skoro netahalo, a že bordel na sněhu mi umí v kombinaci s klistrem skoro podrazit nohy.
Hranice Jizerských hor a Krkonoš
Vloženo 30.1.2023 14:31  
Parádní prašan na modrý extra, když člověk udrží aspoň trochu techniku a nepřejde k ťapkání... Je to trošku pomalé, ale pod vrstvou nového sněhu (5-10 cm asi) je pevný podklad. Za mě doporučuji jet velký okruh proti směru hodinových ručiček. Rejdice - Framberka - Kořenov - chata Hvězda - Rovná cesta - Rejdická cesta a dolů na parkoviště. Od Kořenova nahoru k Hvězdě je to pro znalé, trasa zasněžená a ještě zafoukáná kde zrovna nejsou týč, není vůbec patrná, dolů by se mi to jet nechtělo, když se člověk netrefí na trať, dost se to občas boří do starého sněhu.
11:11
11:58
12:10
12:23
Hranice Jizerských hor a Krkonoš
Vloženo 30.1.2023 7:37  
Tratě na Benecku relativně ujdou, sjezd na Rovinku je o ústa a o lyže. Slalom mezi šutry a v dolní třetině je jeden téměř bezsněžný příkop přes cestu. Z Rovinky na Benecko k Bellevue místy ujeto až na asfalt.
Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 18.2.2022 17:20  
Po trápení v Krkonoších na tratích upravených naposledy v sobotu skvělé svezení. Jely jsme od Souše na Smědavu, fialový klistr k mé velké úlevě držel jen tím jedním směrem i když začalo sněžit. Pak na Knajpu, Kasárenská silnice a zpátky k přehradě po Cestě pod Černým vrchem. Sněhu mi přijde dost, čistý, až mě to překvapilo po čtení zdejších příspěvků. Asi jsem z Krkonoš zvyklá na horší...
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 16.2.2022 12:11  
Roudnice - sněhu celkem dost, teď zmrzlý. Se to jsou všechna pozitiva. Od soboty neprojeto, takže solidní tankodrom. Zítra jedu asi radši směr Jizerky, tady to je trápení... Škoda, že je málo sněhu, zrovna když tu jsem. Loni byly luxusní tratě v Jilemnici.
Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 17.1.2022 13:09  
Sněží, napadlo možná 10 cm, ráno to projela rolba, ale furt padá a na návětrných stranách je to zafoukané. Sem tam projede člověk, takže stopa je, na bruslení to jde taky. Za mě podmínky pro rekreačního běžkaře perfektní, mnohem lepší než v sobotu. Vichr nesnesitelný asi jenom nad Pašerákem.
Hranice Jizerských hor a Krkonoš
Vloženo 16.1.2022 17:52  
Benecko - závodní tratě
Nic moc, v lese borůvčí, jehličí, tráva a občas i kamení. Sjezd na Rovinku kupodivu v pohodě, až na jeden kanálek, na Benecko pak k Bellevue taky celkem ucházející, sem tam stopa skoro až na asfalt, ale jinak pěkný sníh. Skate by šel asi bez omezení.
Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 14.1.2021 17:33  
Dopoledne čerstvě projetý asi 7 km okruh. Z toho půlka na skate po tratích pro kolečkové lyže a půlka i se stopou na loukách, tam je to čerstvé a tedy měkké. Lidi málo, dodržoval se "přikázaný" směr jízdy. SKI Jilemnice má za mě 1*
Podkrkonoší - Jilemnice, Vrchlabí, Lomnice
Vloženo 10.1.2021 18:08  
Super strojová úprava to není, asi to někdy rolba projela, těžko říct. Dost mi to připomnělo dobu tak 15-20 lety zpátky, kdy tohle byl celkem standard pro upravené běžecké tratě , aspoň co si z dětství pamatuji. Ale sněhu dost a tam kde je to třeba je i stopa, akorát od Bosny směr Hromovka je to umydlené a ve sjezdu od Hvězdy k Vystrkovu sem tam vykukuje šutr, ale to je tam celkem klasika, když není moc sněhu. Celkově pěkné běžkování, odpoledne málo lidí.
Hranice Jizerských hor a Krkonoš
Vloženo 9.1.2021 21:51  
Potvrzuji upravené tratě v Harrachově, dnes někdy po třetí projetá Kládová cesta, od Snídaně to pokračovalo nahoru, tak jak to v tu dobu ukazovala Bílá stopa ( to mi dopoledne hladilo, že to tam rolba projela před 7 dny, což by asi tak odpovídalo, za tu dobu dost napadlo). Podél Mumlavy to odpoledne projeté nebylo, a vzhledem k frekvenci pěších ( co mají dělat, když vleky nejezdí ...) dnešní úprava asi moc dlouho nevydrží.
Jinak sníh pěkný, kolem Mumlavy to je hlavně dole tak tak, ale šutry nejsou, jen hůlky jdou občas až na asfalt.
Západní Krkonoše - Harrachov, Rokytnice
Vloženo 11.1.2020 21:11  
Odpoledne to bylo hodně zmrzlé, z kopce to frčelo až moc. Upravené jsou okruhy 5 km a kratší. 7 a 10 km v tom zmrzlém sněhu ve sjezdech dost o ústa ( tankodrom a čouhající kameny). Ale i na té pětce to vypadlo, že sněhu není nijak moc, sem tam byly kamínky, trať hrbolatá.
Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 9.2.2019 13:04  
Tratě kolem Hvězdy, velký okruh přes Kořenov čerstvě upravený. Sníh tak akorát příjemný (zmrzlejší prašan). Kolem 10h -2 stupně, v poledne +1, ale jelo to pořád krásně. Ani sjezdy ještě nejsou vyjeté na led. Akorát lidí k poledni přibývalo hlavně větší skupinky, ale to je možná tím, že tam byl nějaký sranda závod nebo běžkařský pochod na 25/50 km
Hranice Jizerských hor a Krkonoš
Vloženo 7.2.2019 18:47  
Jilemnice - závodní tratě a okruh ke Konzinci najeto čerstvě rolbou jak skate, tak stopa. Směr nad Mříčnou nově nenajeto, lesem od obrázku kluziště.
Trať tvrdá, zmrzlá, bílý klistr (universal) drží tak 6 km parádně, pak už po něm nebyly stopy.
Podkrkonoší - Jilemnice, Vrchlabí, Lomnice
Vloženo 6.2.2019 21:23  
Rovnou si odpovím sama :-D Popsaný okruh super, spodek cesty na Zlaťák je jako sjezdovka, ale ráno skoro nikdo, krásně upraveno, od odbočky na Medvědín upraveno dřív, ale pořád krásná cesta až k odbočce k prameni Labe ( jen manšestr, bez stopy). Dál až k Vosecká jen ujeté a ušlapané, ale dalo se, od Vosecká až na Ručičky paráda, i když tak od Krakonošovi snídaně už trošku zmrzlejší sníh. Z Ručiček na Dvoračky, jak už tu psal někdo dříve, uježděno sjezdaři, ale dá se,horší je přechod sjezdovek, samá ledová plotna a podjíždí to dolů. Sjezdařů ale málo. Od Dvoraček do Dolních Míseček upraveno i se stopou, k rozcestí Vidlice hodně ledovaté l, ale pak už směrem k Mísečkám paráda. Akorát namazat se mi nepodařilo,modrý extra tentokrát moc nepodržel a klistru jsem se bála...
(Odpověď na dotaz uživatele Janka z 4.2.: Prosím, jak vypadají hřebenovky? Vymýšlím nějakou trasu z výhledy, jen jestli je nahoře sjízdné...
Např. Mísečky - Labská - pramen Labe - Vosecká - Krakonošova snídaně - po Kládové cestě na Ručičky - Dvoračky. Případně jiné tipy, kam na výhledy...
Děkuji)
Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 4.2.2019 18:15  
Roudnice
Dopoledne zmzlo, poprašek nového sněhu, na Křížlice při oblevě místy rozoráno pásovou čtyřkolku, v trase ledové hroudy od frézování silnice. Na druhou stranu už byly tratě v pohodě v rámci klimatických podmínek.
I v půl 11 se dalo v pohodě zaparkovat.
Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 29.1.2019 13:25  
Roudnice
Dopoledne řádila na tratích rolba, takže po víkendových závodech ani památky. Akorát fouká, takže místy zaváto, sem tam stopa od pěších a psů, a na louce kousek pod Vurmovkou řádili asi hned po rolbě nějací závodníci ve skatu, takže tam je kolečko oranice.
Ale celkově obrovské plus. Svezení krásné, výhledy parádní úprava trati i v týdnu, parkoviště. Co víc si běžný běžkař může přát.
Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko