tma – profil lyžaře

Registrován od 12.1.2019, vložil celkem 39 zpráv.

Vložené zprávy

Vloženo 21.1.2024 16:05  
Pec-Pražská-Lesní-Tetřeví-Klínovka-Stoh-Pláně-Strážný-Vrchlabí. Od Lesní b. na Liščí cestu fantastická stopa i prostředek. Kolem Plání manchester bez stopy na klasiku. Sjezd do Strážného dobrý. Okruhy pod Strážným pěkné. Sjezd na Rumovku hrozný, bořící se přemrzlý sníh s krustou. Do Vrchlabí pěkně upraveno rolbou. Až do odpoledne jasno, mrazivo, bez větru. Lidí málo
9:47
11:10
11:50
12:21
Východní Krkonoše - od Špindlu po Janské Lázně
Vloženo 20.1.2024 20:19  
Janova chata, Spálený mlýn, Rennerovky, Pomezní boudy, Lesní hřeben, Jelenka, Svorová hora, Sněžka, Luční bouda, Výrovka, Richterovky, Pec. Z Pomezních až k Výrovce většinou běžky na zádech. Mezi Svorovou a Sněžkou extrémní vichřice a ledový terén, který se naštěstí dal většinou prokopnout. Bylo to ale bez nesmeků nebo maček na hranici bezpečnosti. Strana od Luční (a pravděpodobně z Růžové) nesrovnatelně bezpečnější. Krásné strojové stopy byly na Pomezkách. Sjezd z Výrovky do Pece místy hodně nepříjemný, umydlený. Jasno, dost pod nulou
11:38
14:03
Východní Krkonoše - od Špindlu po Janské Lázně
Vloženo 19.1.2024 21:10  
Chata Jana, Portášky, Růžová hora, okruh Pěnkavčí vrch, okruh Červený vrch. Hlavní cesta projeta večer rolbou bez klasické stopy, okruhy pak se stopou. Nad Růžovou horou prošláplá stezka od pěšáků. Pěkné. Večer cca -8°C, poletující vločky, skoro jasno.
Východní Krkonoše - od Špindlu po Janské Lázně
Vloženo 9.12.2023 23:20  
Šerlišský mlýn-Polomské sedlo-Šerlich-V.Deštná-Pod Homolí-Pěticestí a zpět. Fantastický prašan, na hřebeni většinou projeta jedna stopa na klasiku. Strojová byla spíš zafoukaná. Viditelnost mizerná až žádná, difuze, ale pár stupňů pod nulou takže vydržel suchý. Parkoviště dole v poledne plné, nahoře na Šerlichu pak také, kupodivu je to na straně cesty na V.Deštnou zavřené. Nad Deštným uježděný sníh na silnici, níž asfalt. Lidí ve stopách rozumně, směrem na Pěticestí už málo. Oba bufety otevřeny.
14:12
15:27
15:31
Hřeben Orlických Hor
Vloženo 29.11.2023 19:50  
Chlístovské louky upravené vzorně Klasikem z Busín, díky! 10-15cm sněhu, prašan, tvrdí podklad, většinou ideální stopa. Večer cca 4°C pod nulou, jasno, sucho. Bohužel nebylo prohrnuté parkoviště v Chlístově, nebezpečí zahrabání se a nevyjetí.
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 18.3.2023 20:17  
Mísečky-Vrbatovka-Labská-Martinovka-Petrovka-Kameny-Vysoké Kolo-Česká budka-Harrachovy kameny-Vrbatovka-Mísečky. Odpoledne firnovatý sníh, sněhu všude dost, zpátky do Míseček krásně jelo. Podstatnou část po mezi Labskou a Kolem jsem nesl lyže na batohu, nedrželo mi to a bylo by to jen trápení. Počasí parádní, výhledy, více lidí hlavně podél hranic, jinak žádné davy. Lepší pro toho, kdo je schopen bruslit.
Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 11.2.2023 13:15  
Proti čtvrtku znatelné zhoršení. V poledne kolem nuly, zataženo, pocitově vlhko. Sníh firnovatí a dole u Cunkova se objevují více hnědé "krtiny". Zůstal jsem na louce u věže, kde se dalo celkem rozumně kroužit. Stopa umydlená.
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 9.2.2023 19:01  
Zaparkováno u Bizona a pak nahoru běžmo na Ounuz. Dole je všude bílo, tvrdo ale z pole kouká oranice. Nahoře je více sněhu a najdou se i místa s ne úplně tvrdou stopou. Nejlepší sníh byl v závěru stoupání k věži a na louce u věže. Z horních luk je lepší ta směrem k sjezdovce. Druhá je částečně něčím rozježděná. Chlístovské louky se zdály bílé ale vypadalo to pouze na tenkou vrstvu, nezkoušel jsem. V poledne bylo lehce pod nulou ale trošku časem změklo. Celkově docela dobré kroužení. Silnice suché.
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 29.1.2023 0:01  
Chlístovské okruhy projety před časem skútrem. Přemrzlá stopa, místy drhnou body. Není najeto tolik kombinací stop jako při víc sněhu ale nechá se najít slušná zmrzlá stopa. -3.5°C, zataženo, mrznoucí mlha. Parkoviště v Chlístově protaženo.
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 16.4.2022 20:42  
Šerlišský mlýn-Polomské sedlo-Šerlich-Deštná-Pod Homolí. Na sedlo byl většinou sníh ale ledový manšester s jehličím, dále přes Bukačku na Šerlich často bez sněhu, tj. až sem pěšky. Pak ale změna a tvrdá urolbovaná lehce pocukrovaná trať.Nejlepší část za bufetem nad závěrečné klesání. Po poledni vysvitlo slunce a trať změkla. Zpět ze Šerlichu k mlýnu po modré, sníhu dost ale na běžkách nesjízdné
10:14
11:04
11:11
11:52

» Zobrazit všechny fotky (celkem 9)

Hřeben Orlických Hor
Vloženo 2.4.2022 18:10  
Přejezd Jakuszyce-Bedřichov. Ráno polské okruhy projeté všechny rolbou s prašanem a lehce pod nulou, fantastické! Ani lidí nebylo mimo hlavní tah moc. Horší byl okruh k Harrachovu, kde to se snižující se výškou bylo přemrzlejší a hrudkovaté (rolba jela asi v týdnu). Nejhorší místa u odbočky na Mýtiny, pak se to zase k Orle zlepšovalo. Z Orle k mostu a na Jizerku bez problémů. Na Jizerce první přenášení přes silnici. Potom parádně upravena Promenádní, až na Předěl a zpět Smědava, po silnici Knajpa a Kristiánov. Zde končí idilka a začíná krupice či led a další přenášení Blatný rybník, Nová louka a pár míst ve sjezdu ke stadionu ale z kopce to tam aspoň jelo. Lidí málo. Celkově velká paráda a dík "rolbám" na obou stranách hranice.
9:31
10:41
11:19
11:59

» Zobrazit všechny fotky (celkem 13)

Jakuszyce a okolí
Vloženo 19.3.2022 19:23  
Přejezd Janské Lázně - Harrachov. Start 8:30 Hoffmanova bouda, silnice na Černou horu nejprve do 1.zatáčky špinavá pak se zlepšilo. Bylo protaženo i se stopou ale střed rozježděný od zásobování. Okruhy kolem hory upravené ale ledové. Liščí hora rozťapkaná a tvrdá, měl jsem lyže na batohu. Z rozcestí na Luční široce projeto, pak se musí po polské straně, davy lidí, něco se dalo jet něco pěšmo. Ze Špindlerovky na Sněžné jámy kromě pár sjezdů pěšmo. Pak až do Harrachova naopak valnou většinu na lyžích. Na Voseckou je protažená stopa ale je ledová, špína až dole u Harrachova. Vše tvrdé ani na pláních není poprašek. Foukalo, asi pod nulou. Polojasno, opar.
9:22
9:55
9:58
10:16

» Zobrazit všechny fotky (celkem 9)

Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 5.3.2022 17:01  
Bedřichov-prodloužená padesátka. Poprašek sněhu, polojasno až oblačno, lehce pod nulou. Fantastické podmínky akorát na konci to bylo usmekané. Lidi byli akorát kolem Bedřichova a mezi Jizerkou a Smědavou, jinak málo. Ráno před devátou parkoviště plné, na druhém 82 volných míst
9:24
11:33
11:54

» Zobrazit polohy fotek na mapě

Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 26.2.2022 9:56  
Pustevny - Radhošť. Protažená stopa z Pusteven, celkem tvrdá, a pěkný sníh. Pod 950m ale už měkká. Dalo by se dostat až k chatě Mír. My jsme vyšli po zelené na hřeben. Po hreběni projeto rolbami a auty k chatě na Radhošti, tam ledy. Foukalo, pěkné rozhledy. Parkoviště z třetiny zaplněné, silnice bez problémů.
Moravskoslezské Beskydy
Vloženo 19.2.2022 16:37  
Boží dar-bufík-Myslivny-Mílov-Bludov-Pernink-Abertamy-maringotka-Boží dar. Snëhu dost ale většinou ledová stopa, nahoře na loukách někde nafoukáno trochu prašanu. V lesích hodně jehličí a šišek. Nejhorší na Mílov, po 1km jsou spadlé 2 stromy a rolba to u nich otočila. Dále je to částečně na bruslení a zutí běžek. Chce to namazat na led, jinak se nedá odrazit a je to rasovina. Jednodušší už je bruslení jakkoliv. Boží dar jedna velká ledovka, silnice ok. Foukalo, polojasno, kolem nuly. O víkendu je tu Karlův běh, je třeba na tratích si vyhovět se závodníky. Lidí přiměřeně
10:51
11:52
14:29
15:09

» Zobrazit polohy fotek na mapě

Západní Krušné hory
Vloženo 6.2.2022 14:05  
Kubova huť-Šindlov. Vėtšinou dobrá stopa. Hodně foukalo ale v lese to skoro nebylo poznat. Nad Šindlovem na loukách zafoukáno. Nejhorší to bylo kolem Michlovy huti, delikátní sjezdy a stoupání podél vleku a pak hlavně lesem k silnici, přetátý sníh, větvičky, to je na stromeček nebo zutí lyží. Kolem pramene Volyňky už krása. Nad 1000m prašánek, pod pak přemrzlý. Po poledni parkoviště plné,těsně nad nulou. Zadarmo, cedule s poplatkem placeným mobilem platí v létě. Byl jsem to poprvé a okruhy docela nahoru dolů, pěkné.
9:51
12:01

» Zobrazit polohy fotek na mapě

Centrální Šumava - Zadov, Kvilda
Vloženo 5.2.2022 21:26  
Pláně-Zhůří-Filipova huť-Černá hora-Bučina-Knížecí pláně-Borová lada-Pláně. Kromě počáteční spojky na okruhy všude projeto a stopa na klasiku i bruslení. Až na Horskou kvildu fúra lidí ale pak už málo. Kromě spodku u Lady, kde to byla betonová stopa, pėkná popráškovaná stopa. Silnice je ledová, parkoviště se zaplnilo v 10:30. Polojasno až oblačno, lehce pod nulou, večer -2.5°C při odjezdu, ve Vimperku +2°C. U pramene Vltavy 80cm sněhu. Celkově parádní ale dlouhé. Všechny hospody po cestě se zdály otevřeny.
Centrální Šumava - Zadov, Kvilda
Vloženo 11.12.2021 19:19  
Chlístovské okruhy protaženy skútrem (děkuji !!!), kvalitní tvrdé stopy na klasiku. Sněhu je sice málo, občas je vidět ve stopě tráva ale nedře to. Parkoviště u Chlístova bez problémů. Od parkoviště prošláplá stopa. Hlavní silnice bez sněhu, lokální kluzké. Večer v 17h -2°C zataženo, nesněžilo.
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 8.2.2021 20:55  
Na chlístovských loukách jsou prošláplé okruhy zhruba ve směrech jak projížděl skútr. Sněhu přes 10cm, všude bílo, nelepí se, jede to pěkně ale nepříjemná jsou občasná podmočená místa, která nejsou ještě zamrzlá. Na "krtiny" jsem narazil jen velmi zřídka. Od parkoviště je ale prohrnutá cesta až na trávu k lesu, kde řádí lesáci a rozděluje přední louku na dvě. Cesta na Javorovou skálu projetá není. Problematičtější je parkování, aby se nepřekáželo ani lesákům ani vjezdu do statku, který je také prohrnutý. V 18h -6°C, zataženo, poletoval sníh. Silnice bez problémů
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 31.1.2021 19:46  
Růžená-Chyšky-Nadějkov-Starcova Lhota-Busíny-Růžená (3:00), proti středě horší okolo Nadějkova, "silniční" úsek po výjezdu z Nadějkova směr Starcova Lhota sundat lyže (prohrnuto, ledovka, kamínky), ze Starcovy Lhoty na Busíny vyšlápnutá stopa. Jinak velká paráda. Jasno, -8°C, Orion svítil na cestu.
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 27.1.2021 19:29  
Růžená-Chyšky-Nadějkov-Starcova Lhota-Busíny-Růžená (2:20), parádní prašan, většinou projeto min. 2-3 předjezdci, pouze z Chyšek do Mozolova jsem jel první. Většinou byl poznal urolbovaný pruh, takže to jelo pěkně po tvrdém. Za Chyškami po přejití silnice na Květuš je třeba se držet co nejvíce vpravo. Ze Starcovi Lhoty asi nejlepší pokračování po silnici mezi statky až Pod Busíny k boudičce, je to protaženo, neposypáno, vysněženo. Kromě pár místeček s hlínou, všude sníh, klidně i na 1.běžky. Jasno, úplněk, -10°C. Paráda!
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 25.1.2021 19:19  
Chlístovské louky: parádní skutrem projeté stopy na klasiku, tvrdé tak akorát, ani nepodkluzovalo do kopce. Sněhu klidně i na první běžky. Večer kolem nuly, lehounké občasné sněžení. Hlavnější silnice bez sněhu. Parkoviště v Chlístově poloplné, zaparkování bez problému Pozn: V Bezděkově vypadal chyšecký okruh vysněžený a prošlápnutý.
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 19.1.2021 21:56  
Líbenice-Borotín-Kostelec-Křivošín-Líbenice (17.5km, 2:45). Až na pár míst při sjezdu do Borotína a kolem hnoje za Borotínem, krásně vysněženo. Často až moc, kdy se za husté chumelenice v pátek projetá trasa jen tušila podle nerovností terénu. Kromě objezdu Sychrova, kdy trasa vede asi pod vsí, zkratky u Kostela a stoupání od rybníka na Křivošín (viz.screenshot), jsem cestu odtušil i za tmy s čelovkou, pár lidí tu dnes asi naštěstí projelo. Ale řekl bych, že ráno to už bude zahlazené úplně. Zapadaná byla dost i frekventovaná stopa na okruhu Křivošín-Smrkov. 18:30 nahoře husté sněžení, těsně pod nulou, silnice bíle vysněžené, dole v Sedleci pak těsně nad nulou, sněžení a silnice mokré. Parkoviště protažené, jen pár aut.
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 18.1.2021 21:06  
Růžená-Busíny-Starcova Lhota-Nadějkov-Mozolov-Chyšky-Rúžená. Parádně projetá a pevná stopa téměř po celé délce. Na Busínech místní okruh na klasiku. Nejednoznačná je odbočka na Starcovu Lhotu, je prostě potřeba se nějak do ní dostat. Projetá dvojstopa malého okruhu pokračovala k Bisonovi. Za vsí upravená stopa pokračuje ze Lhoty po levé straně silnice směr na Nadějkov. Nadějkov-Chyšky vedeno trochu jinak než mě bylo známo z minulých let ale je to vynikající. Také se zdá, že je tam natočený nějak okruh na louce na Kvášťovem. Parkoviště na konci Růžené prohrnuto. V 19h lehce sněžilo a foukalo, teplota kolem nuly. Celkem 8 lidí za 3.5hod.
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 15.1.2021 19:18  
Líbenice-Křivošín-Stružinec-Brtný-Líbenice, po 16h silně sněžilo, stopy po rolbě často zaváté, udržována jen jedna stopa apod. Smrkovský kopec už pěkně vysněžen. Totálně blbá máza, dělalo to ohromné bakule pod patou. Díky zlomené hůlce zkrácena trasa přes Stružinec, silnice krásně vysněžena, pohodová na běžky. Poté zpět do Líbenice místy opět jedna stopa. Překvapivě bylo parkoviště docela plné v 16h. V 18h už ale jen pár aut ;-) Silnice z Prčice prohrnutá. Večer ustávalo sněžení, lehce pod nulou. Jestli se neprojede rolbou, tak ranní ptáčatu budou muset si asi sama vyšlápnout stopu a kdoví jak to bude s dvojstopou/vyhýbání při víkendové invazi z města ;-)
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 8.1.2021 19:20  
Okruh Jistebnice-Křivošín-Líbenice-Cunkov-Jistebnice. Protaženo rolbou ale je málo sněhu, po bílých pláních se tahne tmavá "dálnice" jak různě prosvítá tráva. Horší mezi Jistebnicí a Křivošínem, pak do Smrkova lepší (super, že kraj pole nechali nezoraný), za Smrkovem k rybníku ok ale suverénně nejhorší je celý kopec na Líbenice, problém je asi hrbolatý podklad (pole?), nepomůže ani jet vedle, to je úsek skoro na kameňáčky. Za lesem na rovině pak paráda i dále až na Cunkov dobré (i když na pláních kolem Ostrého horší). Nejlepší svezení je pak do Jistebnice. Zataženo, lehce pod nulou, parkoviště v Jistebnici překvapivě téměř plné po 15h. Líbenice protaženo velké parkoviště.
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 7.1.2021 19:26  
Z Chlístova od parkoviště projetá pěkná stopa ve stopě po traktoru směr Javorová skála. Stopa se zdá prošláplá dále lesem k poštovně. Ale na chlístovských loukách jsou namotané okruhy skútrem s válcem (díky!!!). To je paráda, chtělo to ale ještě 5cm sněhu. Ve stopě tam "prosvítá" tráva. Teď to vůbec nevadí, nedrhne to (až na pár přejezdů rygolů) ale pokud by se oteplilo, tak to hned vytaje. Horší je parkování v Chlístovu, parkoviště nebylo protažené a navíc je tam malá cedule zákaz vjezdu, soukromý pozemek. Před ní zaparkují max. 4 auta kolmo ve "vjezdu". Ve vsi mají nové veřejné osvětlení, světla jako ve dne. Před 18h -3°C a už nesněžilo. Silnice Sedlec-Chyšky bez sněhu, na Chlístov pak uježděný sníh.
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 31.12.2020 22:42  
Byl jsem na kole zjistit situaci na Cunkově. Nahoře na okruzích je poprašek sněhu a kouká tráva, mrzlo, cca -3°C. Lesní cesta na Busíny je zapadaná stromy, rozryté od těžařů a vše řádně promrzlé. Kolem statku na Busínech je kolem plotu přeznačená žlutá značka, celkem dobrý terén. Cestu na Bezděkov jsem neprojel, těží se tam les a nenašel jsem pokračování cesty po odbočení vlevo.
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 9.2.2020 0:56  
Mísečky-Vrbatova bouda-pramen Labe-Česká budka-Sněžné jámy a zpět. Cesta z Míseček luxusní, mraky lidí, prašan. Kolem Vrbatovky vyfoukané a
ledové dále, pak pěkné. Pramen Labe zafoukaný sněhem, žádné kameny kolem pramenu nejsou vidět. Z České budky na Jámy mnoho pěších Poláků a rozšlapaná cesta, sněhu dost. Kolem Jam pak zase vyfoukané ledové. Koňská cesta na Labskou snad sjízdná ale lepší bude jít tudy asi nahoru.
Vrbatovka zavírá v 16h, nic moc nabídka a mraky lidí. Na Jamách není žádná hospoda, pouze observatoř. Parkování na Horních Mísečkách 300,- za den (se skipasem zdarma)!
Dá se zaparkovat zdarma níže (volno i když nahoře se pořádaly "manévry") a dojít 15 minut pěšky nebo od hotelu Idol ski taxíkem pro až 7 lidí za 25Kč na osobu (tel. 775361402, www.hotelidol.com). Nebo na velkém spodním parkovišti a dojet ski busem, jezdí ale pouze parkrát za den. Jasno, na Jamách a Vrbatovce fučelo, jinak parádní den.
Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 6.2.2020 20:04  
Rezek-Dvoračky-Rezek. Výstup od Myslivny přes Pěticestí Okružní cestou. Projeto nějakým skutrem, takže bylo udusáno a šla prošlápnout lehce stopa. Na sjezd ale nedoporučuji, nepůjde dobře plužit. Vlčí cesta se zdá také od silnice podobně projeta.
Na Dvoračkách měli dobré Kyselo, akorát kyselé pro Trautenberka. Sjezd Exkurzí cestou přes Vidlici dobrý. Dále pak občas fleky až na asfalt, které se objízdějí nad nebo pod cestou. Později pak částečně rozšlapáno od pěšáků od Rezka ale až tak to nevadí. Teplota pod nulou, odpoledne sněžení, nad Dvoračkami už mraky. Pěkné i na dobré lyže, lidí málo. Na parkovišti pod Rezkem protaženo a poloplné. Cesta z Vítkovic sjízdná bez řetězů VW Pašíkem.
Západní Krkonoše - Harrachov, Rokytnice
Vloženo 6.2.2020 0:09  
Benecko (Bára)-okruhy-Rovinka-Pod Janovou horou-Mísečky-kolem Piráta-Rovinka-Benecko(Bellevue). Benecké okruhy projet rolbou na bruslení i strojová stopa na klasiku, trénovala zde mládež, dost lidí. Sjezd na Rovinku celkem "delikátní". Z Rovinky dále prošlápnutá střídavě jedno a dvojstopa až k okruhům na Mísečkách, dlouhý okruh je projetý rolbou na skate i s jednou stopou na klasiku (pěkné ale pozor ve sjezdech v zatáčkách občas rozryté, nikde nikdo), na Harrachovu skálu se bez sněžnic nedá, je tam tak 80cm prašanu.
Sjezd z Míseček k Labské a dále na Rovinku nerovný, frekventovaný, částečně i s pěšáky. Odtud k hotelu Bellevue pěkná projíždka na skate a dvě docela pěkné stopy na klasiku. Všude bylo sněhu dost i na jedničkové lyže. Pěkné. Ráno vánice a sněžení, odpoledne až polojasno.
Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 4.2.2020 17:47  
Šli jsme na průzkum z Benecka na Žalý a pak zpět přes Zadní Žalý. Po pondělním dešti, v noci a pak před den sněžilo (parkrát vykouklo sluníčko) a teplota pod nulou. Na Žalý se dá v pohodě na běžkách, neprotaženo ale zasněžíno a projeto od běžkařů, pěšáků i sáňkařů. Spodní cesta na Rovinku po silnici se asi dá podle stopy asi po kraji silnice ale je málo sněhu neboť projeto asi od zásobování. Lepší je horní cesta od běžkařských okruhů, které se zdají prošlápnuty. Podle informací se dá na Mísečky jak přes Labskou, tak pod Janovu horou, kde bylo v nejnižších místech málo sněhu, takže spíš na horší běžky. Nad Mísečkami na Zlaté návrší pak údajně už ani v pondělí nepršelo ale padal mokrý sníh, který je dobře udusaný a vhodný i na lepší běžky.
Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 28.1.2019 10:03  
Jistebnice-Křivošín-Kostelec a zpět. Stopa projetá rolbou, rolba jela i někam za Kostelec, sněhu dost, kolem jistebnického rybníka mokré ale pak už dobré, nejlepší stopa z Kostelce do Podol, tam se přenáší kousíček po společné cestě. Teplota 2°C, polojasno, lidi pouze na velkém okruhu, dost to podkluzovalo, pevný podklad - ani nezbytní průvodci lyžařů ... psi to moc nedokázali rozrýt.
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 26.1.2019 19:22  
Chlístov-Ounuz-Bizon-Líbenice-Bizon-Ounuz-Chlístov. Z Chlístova prošláplá stopa, skútrové stopy na chlístovských jsou zasněžené, malý okruh i do Líbenice zasněžená nebo naopak vyfoukaná stará rolbová stopa, hrbolatá nebo žádná, uklouzaná, na klasiku se nedá pořádně odrazit, z Líbenice na Smrkov projeto jen pár lidmi (vrátil jsem se). Sjezd od poštovny vysněžený, stále 3 padlé stromy. Sněhu dost a ještě sněžilo až přešlo do vánice, odpoledne lehoučce pod nulou, navečer pak naopak nad nulou (ale stále se sněžením). Silnice klouzající, parkoviště poloprázdná. Dokud neprojede rolba, tak na klasiku pro mě dost rasovina, na bruslení ale podmínky dobré.
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 21.1.2019 1:15  
Veletín-Chlístov-louky. Z Veletína lesem hrbolatá ledová cesta až k posedu. Sjezd k zatáčce na sundání lyží. Na parkoviště za Chlístovem prošláplá stopa, tvrdá. Lepší stopa je ale směrem pod motokros. Na loukách je protaženo x kilometrů parádní stopy skútrem (vede i na Busíny). Je trochu problém zoptimalizovat cestu tak, aby se projeli všechny varianty. Pokud nejde o výlet, nemá cenu jezdit na klasiku na Ounuz nebo malý okruh. Pán projížděl se skútrem vše ještě odpoledne, tvrdá poprášená stopa. Paráda! Lepší jet z Chlístova než se trmácet lesem z Veletína.

Zataženo, -3°C, modrý vosk držel.
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 19.1.2019 18:53  
Jistebnice-Magdalena-Brtec-Svoříž-Jistebnice. Z Jistebnice až nad louky nad Svoříž parádní tvrdá stopa od rolby, na loukách občas něco kouká, od odbočky na Nadějkov až po Brtec se prohnaly krávy, takže úplně rozoráno. Horní cesta zpět zpočátku dobrá, na otevřených loukách potom vyfoukané pruhy kde se přejíždí zmrzlé hroudy. Či-li kolečko k Brtci překvapivě nejhorší část okruhu. Sjezd k fotbalovému hřišti už je zase parádní. Zde se zdá, že je projeta rolbou stará stopa přes Božejovice směr k nádraží, kousek by asi šlo po ní jet. Od hřiště stoupání přes první pole je ještě přes strniště ale po jeho překonání se stopa stočí doleva a kromě nevýznamných průjezdů lesíkem je až do Jistebnice opět parádní tvrdá frézovaná dvoj stopa.

Zkoumali jsme možnost začít okruh z Nadějkova nebo skladu ale ač zde bylo dříve něco projeto skůtrem nebo traktorem, nezdálo se, že by to bylo rozumné svezení, nastoupili jsme tedy v Jistebnici.

Lidí málo, teplota -2°C, sluníčko, po setmění -6°C, jasno. Modré Skivo krásně drželo. První lyže asi spíše ne.
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 13.1.2019 19:47  
Trasa Chlístov-Skalka-Jistebnice-Křivošín-Libenice-Bizon-Javorová skála-Chlístov. Z Chlístova prošlápnutá stopa, lekce pod váhou povoluje. Malý okruh projela kolem poledne rolba a vrátila se do Jistebnice. Tudíž absolutně luxusní podmínky, kterým se nedalo odolat i když jsem velký okruh jet vůbec nechtěl. Z Jistebnice na Smrkov ale nejela, tudíž zafoukaná stopa na klasiku, dřina, odrazit se moc nedalo, ujíždělo to do stran. Ve stoupání na Sychrov už byla znatelná stopa od rolby a znatelně lepší. To samé platí z Líbenice k Bizonovi. Zde se také vyskytovalo více lidí ale proti sobotě byla parkoviště naplněná tak ze čtvrtiny. Stoupání a okruhy na Ounuzi zase parádní, protože byly projeté čerstvě rolbou, sněhu dost. Sjezd od poštovny na chlístovské louky vysněžený ale jsou tam 3 padlé stromy, naštěstí ne ve sjezdu, kde by se blbě zastavovalo. Zdá se prošláplá stopa i na Veletín. Zataženo, občas sněžení, 1°C. Na cestách k Jistebnici a na Ounuzi minimum lidí.
Česká Sibiř - Čertovo břemeno
Vloženo 12.1.2019 21:58  
Odpoledne trasa Jistebnice-Alenina Lhota-Libenice-Borotín-Kostelec-Křivošín-Jistebnice (4h). Vlhký hutný sníh, stopa převážně pevná vhodná i na první běžky (klasika). U Aleniny Lhoty jako obvykle mokré. Ze Sychrova do Borotína občas prokukuje zeleň ale většinou bez hlíny. Kolem Borotína postupně horší a horší, sjezd k potoku ještě jde, nejhorší místo je za silnicí až k začátku stoupání na Kostelec (stopa vede letos ještě zpět k posledním barákům a tady je rozježděno nějakou technikou, lepší od silnice k zelenému baráku to zkrátit přes pole, pak jěště špatný kousek ale stoupání už je dobré. Pozor na sjezd z lesa ke kostelu. Z Kostelce na Podol nejlepší úsek, málo lidí, hodně sněhu, paráda. U Podolu na silnici 100m horších ale pak zase až do Křivošína pěkné a z něho až do Jistebnice zase paráda, letos je stopa vyjeta šikovně výše až nad křovím. Zataženo, 1°C, červené Skivo bylo ok, v Jistebnici davy (lidi chodili i k Magdaleně), parkování na náměstí, Libenické parkoviště taky plné, tolik aut jsem tam ještě neviděl. Jistebnice-Libenice ve stopě lidí dost, na Borotínském okruhu jen pár.

Stopa se zdá z Borotína na Střežimíř najetá není a neviděl jsem ani prošlapanou, z Líbenice tak byla aspoň prošlápnutá, ze silnice u Nosetína se nezdá projetý chyšecký okruh, něco tam sice prošlápnuto ale bylo to dost zafoukané,
Česká Sibiř - Čertovo břemeno