David Krause – profil lyžaře

Registrován od 9.1.2010, vložil celkem 75 zpráv.

Co dělám kromě lyžování?

Piju pivo.

Vložené zprávy

Vloženo 7.4.2023 0:28  
Pětka, svážnice a trojka jsou v pohodě. Na svážnici přes sjezdovky jela rolba bez finisheru, takže tam byla oranice od pásů, ale to je Špindl. Prý Rattaj brzy vypadne, takže se snad už blýská na lepší časy…
16:00
16:03
16:15
16:22

» Zobrazit GPX záznam trasy a všechny fotky (8)

Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 25.3.2023 22:07  
Jel jsem dnes Mořina - Promenáda - Kiosek - Kůrovec - Kneipa - Rozmezí - Pařízkův kříž - Mariánky - Protrženka - Kůrovec - Pod Černým vrchem - Knížecí - Mořina. Přenášení dost, o tom už tu napsali ostatní. Co bylo ale naprosto dokonalé, to byl úsek od Pařízkova kříže na Mariánskohorské boudy. Od kříže pár set metrů pangejtem, ale pak byl nejsouvislejší úsek dnešního dne, a navíc na neposkvrněném manžestru. Přes boudy po louce, a pak k Protržence opět super úprava. Okruh přes Protrženku je teď tak asi nejlepší vzhledem k nejmenšímu počtu přenášení.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 6.5.2022 20:43  
Svážnice ke střelnici a sprinterské kolečko celkem solidní podmínky, dá se i trojka a s krátkým přenášením/přeťapáním na práskačkách ještě i pětka (ale vzhledem k celkově horší kvalitě ji už nedoporučuji). Lyže už se nedají nazout u auta, ale až v průseku ze sjezdovky na stadion.
19:03
19:17

» Zobrazit polohy fotek na mapě

Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 1.5.2022 13:09  
Prvního května to občas bývá už jen symbolické svezení, ale letos je tomu stejně jako loni jinak. Na Horních Mísečkách je stále skvěle sjízdný 5 km okruh, sprinterské kolečko a svážnice ke střelnici. Tratě jsou až na výjimky relativně čisté (s nějakým tím jehličím a šiškami je třeba počítat) a dostatečně tvrdé na bruslení. Stopy na klasiku už chybí. Přenášení lze očekávat brzy na střelnici a nad sjezdovkou, ale většina míst má stále hodně sněhu. Kdo se chcete ještě pěkně sklouznout, vyražte. Parkoviště 30 Kč/hod, po 16. hodině zdarma, automat bere jen hotovost.
11:14
11:38

» Zobrazit polohy fotek na mapě

Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 24.4.2022 20:50  
Od parkoviště po Dolnem Duktu přes Rozdrozie k lomu bez sundání lyží (kousek od parkoviště 2 mezery šly projet po sněhu okolo, Dolny Dukt souvislý sníh). V lese k lomu hodně jehličí, ale ještě to jede slušně. Vytáto až nahoře u lomu. Od Rozdrozie směr Orle - pár vytátých míst kolem Michelsbaude, něco přenést, něco objet. Směrem k Samolotu všechno dobré kromě dvou přenášení. Nahoře Samolot - Cicha Rownia úplně super stejně jako okruh Enervit. Celkově nad očekávání - přenášení je pořád málo oproti Jizerkám a stojí to pořád za pěkné sklouznutí. Díky poslední úpravě na Velikonoční pondělí jsou většinou celkem slušné i stopy na klasiku, které pořád odkazují na strojovou úpravu. Na bruslení je to celkem fajn, jen někde je to od pěšáků celkem rozhamtané.
Jakuszyce a okolí
Vloženo 23.4.2022 13:29  
Z Mořiny k bunkru je několik krátkých úseků bez sněhu, stejně tak na Promenádní i na Jezdecké. Rovněž na Kasárenské je již pár míst, ale pořád je to skvělé lyžování. Ráno zmrzlé, opatrně ve stínu hlavně ve sjezdech, před polednem to začalo i ve stínu povolovat. Nejdelší úsek bez přenášení: Knajpa - Rozmezí - odbočka k chatě Věčného mlčení nad Kristiánovem. Knajpa zavřena, Kiosek na Promenádní otevřen. Potkal jsem jen pár lidí.
9:08
11:37
11:58

» Zobrazit polohy fotek na mapě

Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 14.1.2021 13:54  
Aktuální stav upravených tratí kolem Lomnice nad Popelkou je zde: http://lsklomnice.cz/magistrala
Podkrkonoší - Jilemnice, Vrchlabí, Lomnice
Vloženo 1.1.2021 15:36  
Od parkoviště skate Dolny Dukt na rozcestí,a poté k lomu. První kilometr samý šutr, pak na rozcestí sem tam šutr. Od rozcestí na lom bez šutrů a dobré, oba ostatní směry se šutry. Na kameňačky dobré svezení.
Stopa na klasiku od lidí je od rozcestí k lomu jakžtakž, na Duktu spíše ne.
Jakuszyce a okolí
Vloženo 18.4.2020 13:22  
Na Horních Mísečkách jsou pomáhači a chrániči a posílají auta parkovat na Dolní Mísečky. Cesta na Vrbatku bez přenásení sjízdná, krásné jarní lyžování.
Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 17.4.2020 13:57  
Zákaz už není, jen je zavřené parkoviště. U vícedenního bez závor je cedule, že je rozhodnutím Lib. kraje uzavřeno.
Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 16.4.2020 7:43  
Mísečky: Na 3 km okruhu a na svážnici do Labáku moc pěkné jarní svezení (sk8). Sněhu většinou dostatek, cca 30 - 50 cm.
Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 6.4.2020 12:54  
Zákaz vjezdu je už na křižovatce dole ve Vítkovicích. Nejen značka, ale i záterasa poloviny silnice.
(Odpověď na dotaz uživatele Michal z 5.4.: Ahoj, je na Misecky zakaz vjezdu (prip. odkud) Diky)
Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 16.3.2020 21:33  
Benecko - hlavní cesta Václavák - Rovinka dobře sjízdná, okruhy už jsou horší - tam je to už nejetelné. Sníh ještě nějakou chvíli na Václaváku vydrží.
Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 14.3.2020 19:23  
Opravdu uz upraveno nebylo - naposledy minuly tyden, v patek jen Dukty a Enervit na Samolotu. I tak to bylo sjizdne dobre, jen misty lehce krkolomne. Kdyby bylo upraveno, byl by to asi nejlepsi den zimy. Bohuzel to byl zaroven posledni den pro Cechy v Jakuszycich. Od nedele jsou zavrene hranice, takze se tam uz nedostanete. A uprava stejne jiz probihat nebude. Hodne smutny konec, ale co se da delat.
11:21
11:21
11:30
11:43

» Zobrazit polohy fotek na mapě

Jakuszyce a okolí
Vloženo 12.3.2020 7:14  
Benecko stadion _ Rovinka - mísečky a zpět pozdě odpoledne 11.3. : Mokrý sníh, místy opravdu víc voda než sníh - žádný úsek se nemusí přenášet, ale někde už to zřejmě ve čtvrtek bude nutné. Benecké okruhy jsou na hraně sjízdnosti na horších lyžích. Rovinka - Mísečky opravdu (snad poprvé tuto zimu) upraveno rolbou - pás na bruslení a jedna stopa. Rozdupané místy od pěšáků, ale i tak velký pokrok. Stopa i od sjezdovky k Mísčkám, což také nebývá. V celé délce je po pravé straně cesty ve směru z Míseček na Rovinka. I na Mísečkách byl sníh hodně mokrý, měkký a pomalý.
Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 3.3.2020 18:59  
Od vikendu trasy dost utrpely, aby se na ne ted opet snasel snih. Dnes odpoledne ho bylo misty 5, misty pres 10 cm noveho a vlhkeho. Cely 5 km okruh je sjizdny s tim, ze nekde jsou horsi mista, ovsem jetelna. Jednickove lyze bych ale nebral. Prituhne-li, a napadne-li jeste neco pres noc, mohlo by byt zitra pekne svezeni.

» Zobrazit polohu fotky na mapě

Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 28.2.2020 8:33  
Ve čtvrtek odpoledne chvilkami hustě sněžilo. Stopy kolem Štěpánky byly upraveny někdy během dne a na tom leželo cca 5 cm nového sněhu. Trasa Rejdice - Hvězda - místy bylo cítit, že je malá vrstva sněhu, ale bez problémů. Kolem Turnovské chaty je úsek s ledem a nečistotami, ale lze projet. Směrem od Turnovské chaty na severní okruh kolem Kapradníku je jedno mokré místo bez sněhu, ale dá se objet po okraji. Potom na Bosně u Pasek taky dvě místa (u závory a u chalup), kde není sníh, ale voda, ovšem dá se opět objet. Všude jinde naprostá paráda a zimní pohádka. Mazal jsem fialový VR55, zpočátku fungoval, posléze k večeru namrzal.
Vyražte do stop.. Skol.
Hranice Jizerských hor a Krkonoš
Vloženo 23.2.2020 14:39  
Benecko - P3, 70 Kč na den
Horní Mísečky - centrální parkoviště 300 Kč na den

Jinak vlevo se na Benecku jezdí proto, že závodní okruhy jsou jednosměrné a jezdí se po směru hodinových ručiček. Šipkami je to tam vyznačené, leč na hlavní cestě - “Václavák”, která je zároveň součástí závodních okruhů i turistickou trasou, se často jezdí vpravo, chybí tam jasné vyznačení.

(Odpověď na dotaz uživatele Lookin z 22.2.: Ahoj mohu se prosím zeptat kde se dá když budu chtít jet na Benecko nebo Horní mísečky - závodní okruhy dobře zaparkovat? Děkuju)
Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 22.2.2020 10:52  
Dnes po 7 ráno pár závodních okruhů na Benecku - krásně upravené stopy na oba styly, sníh pěkný (asi by to bylo sneslo fialku, ale jel jsem sk8). Na několika místech je vyhrabán nepořádek včetně kamínů, ale lze si na to dát pozor. Krásné svezení.
Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 9.2.2020 12:19  
Benecko stadion: Václavák - sem tam kamínek, dá se objet
Benecko závodní okruhy: 70 % sníh, 30 % vyhrabané nečistoty, na kameňačkách sjízdné
cesta na Žalý: oraniště od pěšáků, stopa žádná
Sjezd na Rovinka: šutr skoro žádný, dá se jet
Rovinka - Pirát - Třídomí: sněhu dost, úprava žádná, koleje od auta. Tankodrom.
Třídomí - sjezdovka: projeto jen od lidí (na lyžích i pěších), tankodrom
sjezdovka - Mísečky: upraveno rolbou za sjezdovky, beze stop.
Mísečky 5 km okruh: upraveno, bez problémů
Mísečky 7 km okruh: upraveno dříve, ve sjezdu na Václavák šutry, třeba se vyhnout, lepší na práskačky
Mísečky 10 km okruh: RIP
Janovka - Rovinka: zákaz úpravy kvůli majitelce pozemku, oraniště, dole koleje od aut
Rovinka - Bellevue: oraniště od aut.

Kromě pětky na Mísečkách doporučuji práskačky. Tam ale zase nedoporučuji parkovat za 300,- a podporovat dalšího hornouherského velkopodnikatele, protože stačí, že byznys dalšího už sponzorujeme z daní.

Konec lyžování mezi Beneckem a Mísečkami.
Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 6.2.2019 10:39  
Vypich a Hvězda - na Vypichu rolbou upraveny okruhy. Někde jsou, zejména v zatáčkách, vyhrabány nečistoty, ale lze bez problémů ojet. Dobrý je i pás na bruslení. S opatrností i na lepší lyže. Ve Hvězdě se dá taky téměř všude bruslit po vyšlapaných pěšinkách, stopy jsou od lidí vyjeté v hlavních průsecích. Při sjezdu do dolní části obory jsou odvodňovací rýhy, ale nedochází ke kontaktu s lyží. Celkově velmi dobré projetí.
7:36
8:08

» Zobrazit polohy fotek na mapě

Praha
Vloženo 5.2.2019 11:55  
velké pole Na Vidoul (https://mapy.cz/s/3nQ51)i - klasická stopa po obvodu pole. Zčásti poškozená od psa nebo prošlapána na úzko, ale slušné projetí. Okolní pěšinky prošlapané od lidí a sjízdné.

» Zobrazit polohu fotky na mapě

Praha
Vloženo 22.4.2017 9:38  
Na vrchol Fichtelbergu se dá vyjet autem, ale jak je to s parkováním tam, nevím. U skiareny (https://mapy.cz/s/1A09d) je parkování tuším za euro na dvě hodiny. Včera jsem jel tuto trasu po ránu: https://www.strava.com/activities/951281172/overview
Doporučuji horší lyže. Místy byla vrstva sněhu odfoukaná a po včerejšku bude i odtáto. I když teď tam možná zase něco nasněžilo.

(Odpověď na dotaz uživatele Honag z 21.4.: Klinovec a Fichtelberg vubec neznam. Na bezky bych chtel jit v nedeli po lyzovani na Klinovci. Da se vyjet autem az na Fichtelberg? Diky.)
Západní Krušné hory
Vloženo 21.4.2017 15:00  
Včera z Božáku kolem Špičáku - žádná stopa, backcountry, prašan, občas bažina. Tam, kde není podklad kamenitá cesta, tak dobré.
Dnes Skiarena Oberwiesental, vrchol Fichtelbergu a okolí. Stopa vyjetá od lidí. Ráno prašan, sluníčko, výhledy, luxus.
Západní Krušné hory
Vloženo 8.4.2017 19:44  
Na Mísečkách se dá pořád jezdit - závodní tratě už jsou neupravené, ale není to nějak extra měkké - pětka se dá ještě objet, je na ní jedno místo, kde se překračuje potok, a jedno místo, kde je jen úzký pás sněhu. Svážnice k medvědínským sjezdovkám byla upravená (respektive sníh z velké části odhrnutý a na zbylých dejme tomu patnácti centimetrech upravený maňzestr. Místy je sníh špinavý od jehličí, místy je to voda.
Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 6.3.2017 22:45  
V Chuchli je stale dostatek snehu, tentokrat do toho vjeli ale traktorem a rozryli to rolbou tam, kde byla vrstva snehu nejvyssi, a udelali z toho totalni oraniste. Na trenink soupaze cely okruh dobry, bruslit se da jen jedna rovinka, ktera je navic rozjeta od traktoru. Proc to musi takhle skoncit, kdyz snehu je jeste fura a dalo by se vesele porad jezdit, to mi hlava opravdu nebere...
Praha
Vloženo 5.3.2017 13:18  
V Chuchli je stále fůra sněhu na celém okruhu, ale je v tom nalité/nasypané něco (olej z rolby?), co to zpomaluje, nebo skoro zastavuje a sníh je nakutečně špinavý. Jsou úseky, kde se nedá na lyžích vůbec jet, zastaví se to úplně.
Praha
Vloženo 9.1.2017 8:31  
Golfové hřiště v Motole - po obvodu je stopa, občas na trávu, ale dá se jezdit obstojně.
Praha
Vloženo 9.1.2017 8:29  
Altenberg - stopy kolem Kahlebergu dobré, hlavní přímka od hranice - stopa občas trochu rozviklaná od množství lidí. Za silnicí na sever od Kahlebergu místy nečistoty, ale i tam bez problému na dobré lyže. Projeto je asi téměř vše.
Východní Krušné hory
Vloženo 10.12.2016 18:51  
Biathlonarena Altenberg - stadion a kopec nad stadionem k halove strelnici se da jezdit. Jinde neni snih.
Východní Krušné hory
Vloženo 7.1.2016 20:42  
Hvězda - dá se jezdit ve dvou hlavních průsecích dobře - po vydupaných trasách jakžtakž bruslit a vedle je vyjeto pár stop. Na jiných cestách v lese s opatrností taky lze lyžovat.
Praha
Vloženo 11.4.2015 18:11  
Jizerka (Mořina) - Vlašák - Kůrovec - Knajpa - Černý potok - Smědava - Kiosek - Jizerka (Mořina). Přes poledne měkké, ale bylo znát, že jela rolba, od Černého potoka na Žďárek vytátá místa (přenášení). Všude jinde sněhu dost, problematické místo kousek za bunkrem směrem na Mořinu, tam se bude již brzy přenášet.
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 4.4.2015 21:56  
Sněhu dost, na nové lyže zcela určitě, upraveno mraky cest, kromě těch směrem na Szklarskou Prebu skoro všechno, jen některé zapadané pár centimetry sněhu. Překvapivě projeta i cesta po hřebeni od Orle směrem k Harrachovu. Sníh tupý prašan, na slunci mejdlo. Na duben luxus!
Jakuszyce a okolí
Vloženo 21.3.2015 22:27  
Trasy na Samolotu perfektně upravené a ještě poměrně čisté, stejně tak horní i dolní dukt. Různé typy sněhu, na skate luxus. O lyže netřeba se bát, sněhu jsou mraky, jen někde něco vykoukne, ale je to vidět a dá se to objet bez problému.
Jakuszyce a okolí
Vloženo 9.3.2015 14:03  
O proběhlém úseku jsem projel asi všechno na Altenbergu, Komárka, Rehefeld, Holzhau, Dlouhá louka - všude sněhu ještě dost na áčkové lyže (když někde chyběl, bylo to jasně vidět a dalo se to objet). Přenášet se musel jen kousek na začátku louky na cestě od Moldavy nádraží do Rehefeldu. Nicméně slunce a teploty dělají hodně, a tak je zřejmé, že všechny trasy se dalšího ochlazení nedožijí...
V noci led, ve dne kaše.
Východní Krušné hory
Vloženo 24.2.2015 16:03  
Na dnešek opět projeta většina tras včetně těch směrem k Porebě a okruhu nad harrachovské nádraží. Stopy perfektně vykrojené, pás na bruslení vynikající. Kvalita sněhu úměrná nadmořské výšce, dole mokřejší, na Samolotu nefalšovaná zima.
Jakuszyce a okolí
Vloženo 31.12.2014 16:07  
V Chuchli se jezdí, okruh je poloviční oproti loňsku (!) a vrstva sněhu je vskutku mocná. Rovinka je na dvě na tři tempa a následuje otočka o 180, pás na bruslení je relativně široký, ale dost hrbolatý, pořád tam někdo padá, stopa na klasiku je jen jedna. Lidí na tom 160m kolečku odhadem dneska tak 100.
Jezdit se ale dá, a to je dobře :)
Praha
Vloženo 27.3.2014 18:42  
V Jakusyzcích mizí sníh před očima, ale dnes to ještě šlo a nebylo ani nutno nikde přenášet (samozřejmě je to ale na kameňačky). Na rozcestí pod Tichou rovinou (Dolnym duktem) jsou místa na hraně vytátí (zítra už to asi bude nutné přenášet) a velmi dobré úseky tam, kam nemůže sníh. Horní dukt je zejména v kopci od stadionu plný kamení. Na rozcestí je vytáto, ale cesta doprava nahoru k lomu je luxusní po celé délce a myslím, že tak vydrží i do víkendu. Celý den tam byly i úseky, které vydržely pěkně pevné. Naopak sjezd od rozcestí po Tichou rovinou na Orle je dost nebezpečný se spoustou odtátých míst a kamení. Jižní cesta od Orle na stadion je prohrnutá a jezdí tam auta, ale nejkratší cesta vrchem přes Samolot je až na pár míst dobrá (v okruzích nahoře se to boří). Sjezd ze Samolotu na stadion je v pohodě, pouze na jeho konci už kouká cesta. Celkově je to pořád jezditelné a bude i zítra, nicméně bude přibývat míst, kde se budou muset zouvat lyže. Nejlepší ze všeho je cesta od r. pod Tichou rovinou nahoru k lomu. Trasa tu: https://drive.google.com/file/d/0ByNGFGqaES_Ec2pkQllaWDNheU0/edit?usp=sharing (nic víc projeto rolbou není, skútrem je to z r. pod Tichou rovinou směrem na Halu Izerskou, ale tam jsem nejel)
a pár fotek tu: http://hardkor.rajce.idnes.cz/Jakuszyce_27.3.2014/
Jakuszyce a okolí
Vloženo 11.2.2014 16:47  
Cínovec - Vitiška na bruslení v pohodě - vrstva sněhu tenká, sem tam vytátá místa, ale ok. Ostatní cesty v oblasti včetně Altenbergu na kameňačky sjízdné, ale nic moc.
Východní Krušné hory
Vloženo 8.2.2014 17:59  
Boží Dar - od včerejška hodně taje, dnes ráno led. Kvalita lyžování se zhoršila, ale pořád se dá.
Západní Krušné hory
Vloženo 4.2.2014 17:17  
Kamínky na Božáku jsou, takže se nenechte zmást a dobré lyże si neberte. Nicméně trasy jsou v dobrém stavu a lyžovačka je parádní. Velké šutry stále od Hubertek na Tellerhäuser, jinak většinou ok. V D skiarena super s velkou vrstvou technického sněhu, dobrá je i dráhla pro kolečkové lyže (sněhu málo, ale nejsou šutry) a přímá trasa na Fichtelberg. Jinde šutry jsou, a ne málo.
Západní Krušné hory
Vloženo 1.2.2014 17:08  
Boží Dar - kolem Špičáku na klasiku - sem tam tráva. Přes Myslivny rolbou na bruslení, sem tam kamínky a nečistoty. Zlé šutry na Tellerhäuser od Hubertek. Na Fichtelbergu je dobrá Skiarena, potom letní lyžařská dráha a rovná cesta na vrchol. Ostatní cesty špatné s kamínky, ale na práskačkách se dá takřka všude. Bohužel dnes bylo velmi teplo a slunečno, takže to mizí před očima.
Západní Krušné hory
Vloženo 28.1.2014 13:20  
Stopy kolem Božáku jsou od lidí projeté na klasiku. Na Hubertky jela rolba včera jen s manžestrem. Píchá se do asfaltu a občas lezou šutry, stopy často ničí pěšáci a běžci. Fatální Šutry u Tellerhäuser směrem na Hubertky a pak směrem na Abertamy za Mrtvým rybníkem. Dá se i východní cesta kolem Špičáku. Ve Skiareně je fůra technického sněhu a je to tam fajn.
Západní Krušné hory
Vloženo 25.1.2014 21:04  
Upraveny svážnice a Medvědín, pětka z větší části bez úpravy. Na pětce nahoře nad sjezdovkou vyhrabané nečistoty, na Medvědínské svážnici taky sem tam nepořádek. Na Zlaťák v pohodě, ale od odbočky na Medvědín oraniště. Na kamínky se dá sem tam narazit všude, sněhu je opravdu málo, ale dá se celkem slušně, s opatrností i s lepšími lyžemi. Směr Benecko bez sněhu.
Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 7.4.2013 17:20  
Včera (6.4.) Boží Dar - Myslivny - Rabenberg - Myslivny - kolem Špičáku. Vše luxusně projeto, jen poblíž Božáku občas rozdupáno od lidí. Před Rabenbergem je pár míst, kde je lepší jet opatrně, sem tam kamínek. Večer okolí Skiarény pod Fichtlem, taky dobré, jen užší rolba z Tellerhauser jela už dávno, ale stopy drží docela dobře. Dnes (7.4.) stopy kolem Fichtelbergu opět nově najeté, kromě úzkého Tellerhauseru., pak Myslivny a okolí - úprava ze včerejška, ale luxusní. K poledni na slunci už to moc nejelo
Západní Krušné hory
Vloženo 31.3.2013 20:35  
Směrem na Porebu neprojeto, 10 cm nového sněhu. Na Orle super, přejezd na Jizerku dobrý, na polské straně beze stop, na české 2 stopy užší na skate. Promenadni tradičně super. Zima jak má být, -4, modrý extra.
Jakuszyce a okolí
Vloženo 30.3.2013 20:09  
Rovinka - Misečky upraveny obě cesty, na Zlaťák tradiční oranice, potkal jsem rolbu, v mekkem manzestru za ní se to hned zase rozpatlalo. Odpoledne kolem Rovinky snad stovky chodců a psů. Od jednoho, co mě porazil na zem a chtěl se se mnou prát, jsem se dozvěděl, že uprostřed to je na chůzi a bezkari patří do stopy. Takze na bruslení asi opravdu ne. Kdyžtak včas uhnout pro jsitotu ještě za stopu a omluvit se, že si vůbec dovolujete bruslit v pásu pro chodce!
Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 24.3.2013 17:55  
Jizerka - Čihadla - Kristiánov - Šámalka - Hřebínek - Čihadla - Smědava - Předěl - Jizerka. Vše skvěle upraveno, přemrzlý vrzací sníh zrána moc rychle nejede, ale co víc si na konci března přát. Nádhera, vyplatí se koupit samolepky na podporu OPS :)
Bedřichov a Jizerská magistrála
Vloženo 24.3.2013 17:51  
Z Rozdroze pod Cicha Rownia ke Stzogu Izerskemu to není skůtr, ale užší rolba bez dostatečného prostoru na bruslení, bylo trochu zapadáno, ale stopy na klasiku 1*. Vede to trochu jinak než na mapy.cz, kolem Rudeho Grzbietu. Krátký úsek na Polanu Izerskou je najet oběma směry, takže se dá uprostřed bruslit, ale na bruslařské trasy jinde to nenavazuje. Z Laczniku na vrchol Smrku se dá jet po zelené značce - projeto jen od lidí, chvilkami korýtko, ale nějak moc krkolomné to taky není. Od Chaty Gorzystow na Orle nejezdí rolba nikdy, protože tam nesmí kvůli NPR, takže po upravené stopě se tam lze dostat pouze od Rozdroze pod Cicha Rownia. Odraz z modrého byl skvělý, akorát trochu foukalo a bylo -10° C. Sníh ještě dlouho vydrží, je ho dostatek.
Jakuszyce a okolí
Vloženo 3.3.2013 17:37  
Těškov (les) - stopy na klasiku de facto nejsou, bruslit se dá velmi opatrně na několika trasách v lese a směrem na Lhotu pod Radčem (2 úseky vytáté úplně, raději bez lyží), tam na poli se lyžuje 70 % po sněhu, 30 % po bodláku, ale jede to. Pěkný je na bruslení okruh u penzionu a pak červená značka na Radeč (vyjma prvního úseku v lese od penzionu, který má více variant a zítra to tam asi už bude vytáté úplně), kde sníh ještě asi nějaký ten den vydrží a lyžovat tam půjde.
Brdy a Hřebeny
Vloženo 2.3.2013 19:54  
Dlouhá Louka - Flájský okruh: půlka cesty tvrdá, půlka měkká (2x rolbou na šířku), je tam i ledová drť a dost nerovností, na bruslení dost nestabilní, ale dá se.
Jihobřežní - Klínská Brána - Mníšek: úplně super, manžestr, ale ne zmrzlý, žádné hrudky ani plotny, vede skvěle, sjezdy naprosto bezpečné.
Mníšek - za Seiffenem - Klínská Brána: Hodně rozdrbáno a zmrzlé a tvrdé, horší situace než na Flájském okruhu. Rolba jezdila jinak než v prosinci, poslední úsek před Bránou jen skůtrem na klasiku, Bráně vhodné odbočit s předstihem a 200 m jet stopou od lidí, protože kus spojky je prohrnut.
Žebrácký Roh: zmrzlé, tvrdé, ale manžestr bez rozdrbání, takže se dá jet slušně, v D za hranicí projeto hodně stop, taky je to ale zmrzlé a místy hodně hrudkovaté.
Od Flájského okruhu směrem na 3 pány: měkké, hluboké.
Pod 3 pány - Vysoká Myť - Louka: podobně jako Žebrácký Roh, tvrdé, ale neporušené.
Trasa tady: http://www.runmap.net/route/1997577#lat=50.673518230356&lng=13.580305&zoom=13&maptype=satellite

Sněhu dost po celé trase, místy je třeba se něčemu vyhnout, za Mníškem potok, ale dá se vše bez problémů.
Stopy na klasiku všude dobré, namazat asi těžké, protože na slunci a ve stínu velké rozdíly, každopádně na klistr.

Nejlépší jsou trasy, co upravily Klíny, asi tam vyjeli s rolbou ve správný čas.
Každopádně skvělé prosluněné lyžování v Krušných :)
Východní Krušné hory
Vloženo 27.2.2013 15:57  
Ski Park Chuchle - stále je dost sněhu a jezdí se, i když obleva již udělala své a břečka je čím dál větší (mým porovnáním to v pondělí večer bylo ještě hodně tvrdé oproti dnešku).
Praha
Vloženo 19.2.2013 19:43  
Javoří pila - Poledník - Vchynicko-Tetovský kanál - Modrava - Březník - upraveno, sněhu dost, luxus! Celý den padalo, místy zafoukáno.
Modravsko a Srní
Vloženo 19.2.2013 9:04  
Zadov - Mates - HK - Filipka - Kvilda - prameny - Kvilda - HK - Studna - Zadov. Upraveno jen z HK širokou rolbou. Sjezd ze Zhůří do HK doslova plný šutrů a hlíny - tam s novými lyžemi rozhodně ne! Směrem na Filipku že začátku taky problematická místa, dál už ne. Z Filipky na Kvildu neupraveno přes týden, takže boulový sjezd opravdu dost nebezpečný, stopy velmi nekvalitni. Na prameny trochu kamínků že začátku, dál dobré. Zbytek trasy obstojný až perfektní.
Centrální Šumava - Zadov, Kvilda
Vloženo 6.2.2013 22:47  
Boží Dar - upraveno téměř vše kromě okruhů kolem Špičáku, sněhu dost, poškrábat lyže skoro nejde, pouze pár úseků je špatných, ale vše se dâ objet bez újmy.
Západní Krušné hory
Vloženo 28.1.2013 16:35  
Těškov - přes noc trochu napadlo, ale ve dne začalo tát, 2°C. Na šutračkách slušné svezení, dobré lyže ani náhodou. Směrem na Volduchy je sice upraveno, ale opravdu v lese málo sněhu a rozumně nejetelné. Naopak cesta na Radeč je dobrá - část je sice vyplužená, ale ta, co není, je pěkná.
Brdy a Hřebeny
Vloženo 22.1.2013 16:11  
Golové hřiště Praha Motol - po obvodu tradiční stopa, místy i víc stop, vypadají docela kvalitně, pevně a tráva není vidět.
Vrch Vidoule okolo "školy" - stopy jsou místy vyjeté, ale ještě není dostatek sněhu, aby překryl nerovnosti na poli. Po pěšinkách se na starších lyžích dá jezdit. Žlutá značka Cibulka - Stodůlky je proplužená a místy i trochu posypaná.
Praha
Vloženo 20.1.2013 19:10  
O tomto víkendu mezi Beneckem a Mísečkami dobré, skvěle upraveno (krom desítky na Mísečkách) Upravena i cesta z Rovinky na Bellevue. Sněhu většinou dostatek (ale třeba mezi sjezdovkou na Krausovkách a Mísečkami na půlce cesty vyhrabány rolbou nečistoty). Na neděli trasa Jilemnické padesátky připravena se třemi stopami, takže pokud na zítřek neupraví základní okruh přes Rovinku, nepůjde tam bruslit.
Centrální Krkonoše - Mísečky, Benecko
Vloženo 16.1.2013 18:16  
Golfové hřiště Praha - Motol.: Po obvodu vyjeta velmi nekvalitní stopa na klasiku, která je v mnohých místech na trávu (v dolní části hřiště mokrou). Bruslení též možné, avšak velmi problematické. Jezdit se dá, ale za mnoho to zatím nestojí. Pozn.: nástup od GolfClubu je uzavřený s prosbou, aby lidé nelyžovali po greenech, mimo greeny se jezdit může.
Praha
Vloženo 30.12.2012 17:15  
Dlouhá Louka: sníh tvrdý, při bruslení to chytá, ale jet se dá vzhledem k podmínkám docela pěkně. Flájský okruh tradičně dobrý, jen místy nějaké nečistoty či u Flájů kousek na sfalt, ale všude je dostatek místa to objet. Podle obory u přehrady dlouho neupraveno, rozdupáno a jsou tam vidět nečistoty. Směr Holzhau místy dobré, místy horší, sem tam ani není stopa na klasiku a na dvou místech se objíždí vytáté plochy, za hranicí v Německu sněhu dost málo. Z Vilejšova pod vrch Tří pánů místy na zem, ale dá se to všude projet. Vysoká Mýť dobré podobně jako Flájský okruh, vykukují pouze asi 2 šutry, co jsou vidět. Bacha na talířky u hůlek, podařilo se mi ho v jedné díře na cestě do Holzhau nechat. Vzhledem k počasí, které vládne, je to dobré svezení.
Východní Krušné hory
Vloženo 13.12.2012 18:49  
Golfové hřiště Praha Motol - po obvodu hřiště projetá stopa na klasiku i na bruslení (od lidí). Sněhu je dostatek, tráva téměř nikde nekouká.
Praha
Vloženo 9.12.2012 22:02  
Klíny - Seiffen, vše projeto, perfektně upraveno na klasiku i na bruslení. Akorát pár metrů spojky mezi Klínskou Bránou a tratěmi v Německu bez úpravy (kdysi tam projel pluh). Míst s nedostatkem sněhu málo, po večerní sněhové nadílce bude vše jistě na 100 % bez obav.
Východní Krušné hory
Vloženo 8.12.2012 17:30  
Dlouhá Louka - Klíny a zpět. Upraveno bravurně, sněhu většinou dost, kritický nedostatek akorát na břehu Flájské přehrady u obory (kamínky občas úlně přes celý profil cesty), pak několik horších míst směrem na Klínskou bránu, ale dá se objet. Přesto stále doporučuji kameňačky, jinak kvalita sněhu a počasí na jedničku.
Východní Krušné hory
Vloženo 14.2.2010 20:43  
Dlouhá Louka - Klíny - Mníšek na skate naprostá paráda, po ránu asi centimetr sněhu na trase, ale jelo to skvěle, velmi pěkný úsek mezi Klínskou bránou a Flájemi, ráno absolutně bez lidí. Tvrdý podklad, -7°C, polojasno - swix ch7, na klasiku to bylo na extráč.
Východní Krušné hory
Vloženo 3.2.2010 15:25  
Idylka v Praze bohužel končí. Na golfu v Motole mokrý sníh , boří se to, spousta listí a nečistot a je to na klistr. Pro nadšence se dá, jinak nedoporučuji.
Praha
Vloženo 1.2.2010 18:27  
Dlouhá Louka na skate - v neděli bylo upraveno, směrem na Nové Město to na neděli upraveno nebylo, ale dalo se, na loukách často zafoukáno. Do Německa od Moldavy na Teichhaus hrůza - skate trasa totální oraniště od koní i lidí, vůbec i nahoře nad Teichhausem k hranicím po čerstvě upraveném manžestru jeli hezky se sáněmi za koněm. Už tam nepojedu. V Čechách zpět zase pěkné, povrch nebyl příliš pevný, ale jelo to. Přímo na Dlouhé louce na stadionu a k rozhledně taky spousta pěších ignorantů :( Celkově ale pěkná lyžovačka a azuro, takže palec nahoru.
Východní Krušné hory
Vloženo 10.1.2010 17:35  
Golf Praha Motol - dnes ještě lepší podmínky než včera, sněhu přibylo, po celém obvodu projeta stopa, misty 2, dá se perfektně i v lese okolo. Bohužel je i dost ničitelů.
Praha
Vloženo 9.1.2010 13:41  
Pražský Holmenkollen - Vidoule hlásí dobré podmínky! Na golfovém hřišti v Motole je dobře projetá klasická stopa po obvodu celého hřiště, místy i dvě stopy vedle sebe. Dopoledne tam kroužilo docela dost lyžařů a je to pěkné svezení - sněhu cca 15 cm, -5°C. V lese okolo to sem tam drhne o klacky, dobré tak na kameňačky. Velmi pěknou stopu jsem ráno prošlápl na žluté značce Na Vidouli - Košíře, posléze se na ní objevilo několik lyžařů. Bohužel po dvou hodinách úspěšného provozu projel pluh (úplně zbytečně) a bylo po všem. Skol!
Praha